Elmondjam a (majdnem) férjemnek? (pénzügyi dolog)
Nos, az a helyzet, hogy most költöztünk külön a szülőktől, 1 hét múlva lesz az esküvőnk - ezt csak azért írom, hogy ismerjétek a helyzetet
A párom nagy álma egy ps3, de annyira nem megy jól, hogy mikor úgy gondoljuk, veszünk egyet. Most ő tart el, dolgozik, én még tanulok. 150,000ft körül van a fizetése, ebből nyáron 50, télen 70 megy a lakásra (bérleti díj+rezsi), 20 a számlákra (telefon, kondibérlet), a többi megmarad, szóval van miből gazdálkodni.
A helyzet az, hogy én az egyetemen megpályáztam egy szociális ösztöndíjat, amit meg is kaptam, de a párom úgy tudja, nem ítélték meg. Ez havonta 24.000Ft, szeptemberben nem kaptunk, most októberben 2 havi, vagyis 48.000Ft jön majd. Vagyis október+nov.+dec., az 48.000+24.000+24.000 vagyis majdnem 100.000Ft lenne.
Karácsonyra szeretném meglepni egy ps3-al, arra szeretném félretenni, de olyan lelkiismeretfurdalásom van, hogy hazudtam neki a pénzt illetően (mégiscsak ő tart el, hiába mondja mindig, hogy minden közös, az enyém is, amit megkeres, de akkor is...)
Szerintetek mit csináljak? Amit szeretne játék (két kar, játék, meg mit tudom én, mi még..) 70-75E Ft jelenleg, de talán az ünnepekre csökken kicsit az ár.
Mint mondtam, nincsenek filléres gondjaink, de valahogy rosszul érzem magam, hogy a pénzzel kapcsolatban kell hazudnom, pedig csak Neki szeretnék meglepit... szerintetek mit csináljak? Mondjam meg, hogy mégis kaptam, és hogy miért titkoltam el? Vagy mondjam, hogy véletlenül félrenéztem, de ne áruljam el, miért nem akartam megmondani, hátha összejön a meglepire a pénz?
Vagy tartsam magamban, és annál nagyobb meglepetés lesz?
Bocsi, hogy hosszú lett és köszi, ha válaszoltok
(nem, nem ez a legnagyobb problémám, csak frusztrál...)
Tök rendes tőled, hogy meg akarod ilyesmivel lepni, és szerintem ő sem haragudna utólag, ha kiderülne, hogy erre gyűjtöttél, és megleped, de 2 kérdésem lenne:
1. Nem kellene jobban az a pénz valami másra nálatok? Ahogy írtad, nem vagytok eleresztve. Na meg most lesz az esküvőtök (Gratulálok egyébként! :) ) Onnan nem kaptok egész véletlenül egyet? Vagy az onnan befolyt összeget mire akarjátok költeni? Az menne komoly dolgokra? Ezért gyűjtesz te neki külön a szenvedélyére?
2. Ahogy fentebb is írta valaki: nem félsz attól, hogy onnantól kezdve második leszel? Lehet, csak én vagyok paranoiás, de az én férjem kocka, gyakran játszik számítógépes játékokkal, így is sokat kell vele harcolnom, hogy keljen ki a gép elől. Legutolsó gondolatom lenne Playstationt vagy Xbox-ot venni neki. Sőt, ha valaki venne neki, gépestül dobnám ki a házból, mert sanszos, rámenne a kapcsolatunk.
Nálatok nem ilyen rossz a helyzet...? XD
nálunk én nagyobb kocka vagyok :)
a nászajándékpénzt félre szeretnénk tenni, ami marad, illetve anyuméknak visszaadni, amit megelőlegeztek az esküvőre.
Az éttermet is abból fogjuk kifizetni, szóval olyan 3-400E marad, abból vagy autót teszünk, vagy félretesszük és gyűjtögetünk még egy kisebb házhoz (itt a környéken már 2-3millióért lehet venni)
Pont ezt akartam írni, mint az előttem szóló...
De legalább a kérdező nem bulira/piára költi.
Ettől függetlenül sok boldogságot nektek, a diplomádhoz pedig gratulálok! :)
Nem minden egyetemista bulira költi, ez csak egy általánosítás. Tudok olyant aki a vonat jegyet nem tudja megvenni a hónap végén nem, hogy bulira költené.
Mielőtt félreértené valaki, soha nem kaptam és nem is igényeltem szoctámot, mert nem jelentettem be magam önfeltartónak mikor nem vagyok az.
most vagyok a 7. szemeszteremben, ami egyben az utolsó. Szeptemberben költöztünk külön, most adtam be először az igénylést is. Eddig is megkaptam volna, de mivel eltartottak, lemondtam róla, hogy másnak jusson, akinek talán jobban kell (ennek ellenére olyan kapott, akinek saját benzinkútja van, persze minimálbérre bejelentve...).
És nagyon nem mindenki kapja meg, kedves válaszoló. Azért írtam, hogy nincsenek filléres gondjaink, mert van egy kis félretett pénzünk, amihez nyúlhatunk, ha gond van, de ha az nem lenne, eszembe sem jutna szórakoztatócikkekre költeni.
Mindenesetre köszönöm, hogy a feltett kérdésemre reagáltál
Én is csodálkozom ezen a havi 24k forinton.. Én csak 15000 ft-ot kaptam első félévben és 9 ezret másodikban, pedig az anyukám nem tudott dolgozni, mert folyamatosan műtötték a lábát, apukám elköltözött, és segített, ahogy győzött, de közben lett másik gyereke, azt a családot is el kellett tartania a tanári fizetéséből... Aztán másodéves egyetemista koromban elmentem dolgozni, mert még úgy is többet kerestem, és legalább futotta rendesen ételre, persze aludni nem nagyon aludtam, mert a szabadidőmben dolgoztam, a tanulásra az időt meg az alvásból "csippentettem".. Bár inkább az alvást csippentettem a tanulásból. Dehát nem igazságos az élet.
Ettől függetlenül kérdező, én rémesen érezném magam, hogy a párom tart el, és eltitkolja előlem a bevételét, akármire is gyűjt, és valószínűleg becsapva érezném magam, akkor is, ha nekem szánja a pénzt. Azért nem éltek olyan jól, hogy ne számítson havi 24000 ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!