Anyu mindentől eltilt és büntetésbe vagyok. Nem ért meg. Mitcsináljak?
16 évesen én is így gondolkoztam! Azóta az én fiam is elmúlt már 16. Mehet ha akar, de ne menjen a tanulás rovására, valamint tudjam kikkel, és hová megy, és a telefonját se kapcsolja ki! Szerintem ez az alap! Nem ellenőrzöm óránként, de ha kell felhívhatom és nem sértődik meg ezen! Ha meg lekéste a vonatot, akkor ő hív hogy menjek érte. Mondjuk ha hazajönne részegen, biztos én is bekeményítenék!
A 16 éves ha nem is gyerek, még jogilag is csak fiatalkorú, korlátozott jogokkal. A TV. szerint is csak 22 óráig tartózkodhat közterületen felnőtt kisérő nélkül. Persze ezt kevesn veszik komolyan, csak akkor ha valami baj történik! Akkor viszont a szüleidet veszik elő! Például, ha részegen belebotlassz egy rendőrbe, könnyen töltheted az éjszaka végét egy lakájos kis fogdában! Vajon melyik szülő álma az, hogy hajnalban egy rendőr keltse fel azzal, hogy menjen a gyerekéért!?
Kedves 16 éves.
A leveled olvasva arra gondoltam,hogy a tanulással is kéne foglalkoznod.Gondolok a helyesírási hibákra és az egybe írásokra.Arról nem írtál milyen tanuló vagy lehet,hogy azért se mehetsz el.
Sokban igazad van. De megértheted anyukádat is. Pl. mit érezne akkor, ha elengedne szabadon, te pedig a még 1 esélyt arra használnád fel, hogy újra butaságokat csinálj. Nem tudom például, hogy a barátoddal védekeztetek e, de szerintem anyukád attól is félt hogy terhes maradsz. Gondolj bele, mit érezne ha 16 évesen azzal állnál elő, hogy anyukám, terhes vagyok! És ugye akkor már csak 3 rossz közül válaszhatsz. Vagy elveteted, és akkor lehet hogy többé nem szülhetsz, na meg lelkileg is sérülsz tőle. Vagy megszülöd és örökbe adod, akkor élhetsz azzal a tudattal, hogy valahol a világban él egy gyermeked. Vagy megszülöd és felneveled. Na de akkor miből??? Hiszen se szakmád se állásod nincs még. Na meg most panaszkodtál, hogy hetek óta nem mehettél sehová. Na ha lesz egy kisbabád, akkor hónapokig vagy akár évekig is ülhetsz otthon. Erre is gondolj ám.Szerintem is most hagyj anyudnak egy kis időt a lehoggadásra. Utána pedig beszéljétek meg. Mondd el azt, hogy tudod hogy butaságot csináltál, de nem teszed többé, meg hogy azért adjon esélyt hogy ezt bebizonyítsd. Elmondhatod azt is, hogy védekeztetek, meg hogy vigyázol majd magadra.
Sok sikert!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!