Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 3 éves koromban láttam apámat...

3 éves koromban láttam apámat utoljára. Ha én öröklök utána, hogyan tudom meg?

Figyelt kérdés
Arra gondolok,hogy nem tartjuk a kapcsolatot,ilyenkor ki értesít?
2009. aug. 5. 18:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
amikor valaki meghal és van hagyatéka ,hagyatéki tárgyalást tartanak ,ahol eldöntik jár e neked vmi és ha igen milyen formában,a tárgyalásról pedig értesítenek és ott lehetsz
2009. aug. 5. 18:11
 2/12 anonim ***** válasza:
34%
ez akkor szívás ha adósságot örökölsz...
2009. aug. 5. 18:13
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
ja,bocsi,most látom a kérdés másik felét,azt hiszem a jegyző,minden rokont felkutatnak,főleg ha van mit örökölni,úgyhogy ne izgulj,nem fogsz lemaradni
2009. aug. 5. 18:13
 4/12 anonim ***** válasza:
80%
18.13! Mit rémisztgeted szegényt! Mi az, hogy adósságot örökölhet?! Ha nem tudsz valamit pontosan, inkább hallgass. CSAK adósságot nem lehet örökölni! Ha viszont örököl valamilyen értéket képviselő dolgot és emellett netán még adósságot is, akkor az örökölt haszonból vonják le az adósságot. Ha pedig az adósság lenne több, mint az örökség értéke, értelemszerűen nem örököl semennyit.Így rendelkezik a jog, Kisokos! Ne aggódj, Kedves Kérdező!
2009. aug. 5. 18:34
 5/12 anonim ***** válasza:
83%
Lehet csak adóságot is örökölni, miért is ne lehetne, de senki nem köteles az örökséget elfogadni - tehát ha csak adóság van, akkor minden további nélkül le lehet róla mondani.
2009. aug. 5. 18:41
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy van e új családja apukádnak. a legjobb barátnőm is így volt, kb 1 éve halt meg az apukája, neki nem volt új családja, és amikor haldoklott, már akkor felhívták az anyukáját a barátnőmnek, és így tudtak róla. azt viszont sajnos nem tudom pontosan, hogy ki hívta fel:( szerintem a kórház...
2009. aug. 5. 18:46
 7/12 anonim ***** válasza:
87%

Pontosan ebben a helyzetben "kutakodom", apai nagyapánk öröksége után. Tapasztalataim:

Ha nem tudod, mikor-hol hal(t) meg, és az édesapáddal együtt élők nem tudnak rólad/nem jelentenek be a halálozáskor az önkormányzatnak, mint örököst (vagy nem tudnak a tartózkodási helyedről), akkor NEM értesít senki. Ilyen esetben az esetleges ismeretlen örökösöket úgy próbálja értesíteni az önkormányzat, hogy az ILLETÉKES önkormányzatnál kifüggesztik, hogy XY meghalt, úgy emlékszem, 2 hétig van ez kifüggesztve az elhalálozás bejelentésétől. Ha később tudod meg, a hagyatéki eljárást meg lehet támadni. A személyi jogok védelméről szóló törvény miatt azonban semmilyen infót nem adnak, csak ha papírokkal igazolni tudod, hogy ő az apád. És ha pl. úgy élt, hogy semmi öröksége nem volt, az önkormányzat temettette el, és ez csak a felbukkanásodkor derül ki (ez rizikó, ha nem tudsz konkrétat), akkor az "örökösökön" behajtatják a temetés árát, vagyis inkább "ráfizettél".

Ha bármiben segíteni tudok, szívesen.

2009. aug. 5. 19:00
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Már megbocsáss de hány éves vagy?eddig hol voltál?miért nem kerested?csak az érdekel mit örökölhetsz?mig él vagy élt addig nem érdekelt?miért nem tartod vagy tartottad a kapcsolatot?
2009. aug. 6. 08:05
 9/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszadó! azért nem tartom vele a kapcsolatot,mert 3 éves koromban kisétált az életembő(ez 23 éve történt)se névnap,se szülinap,semmilyen ünnep,semmiben nem vett részt,sosem keresett,nem támogatott,pedig ez a szülők dolga...úgy tett,mintha nem is lennék.ezek után,úgy gondolom,ha esetleg meghal,minimum,hogy jár nekem valami...de nem hiszem,hogy olyan "nagylábon" élt,de pl.egy lakás vagy annak az érték azért jó lenne...pár évnyi gyerektartást kárpótolna...merthogy évekig azt is alig kaptam,míg gyerek voltam
2009. aug. 6. 11:36
 10/12 anonim ***** válasza:
18.34. én nem rémiszgettem a kérdezőt,csak mondtamh akkor szívás ha adósságot örököl. Lehet csak adósságot is örökölni,és arról nem tud lemondani,csak ha az apa életében lemond az öröklésről.
2009. aug. 6. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!