3 éves koromban láttam apámat utoljára. Ha én öröklök utána, hogyan tudom meg?
Pontosan ebben a helyzetben "kutakodom", apai nagyapánk öröksége után. Tapasztalataim:
Ha nem tudod, mikor-hol hal(t) meg, és az édesapáddal együtt élők nem tudnak rólad/nem jelentenek be a halálozáskor az önkormányzatnak, mint örököst (vagy nem tudnak a tartózkodási helyedről), akkor NEM értesít senki. Ilyen esetben az esetleges ismeretlen örökösöket úgy próbálja értesíteni az önkormányzat, hogy az ILLETÉKES önkormányzatnál kifüggesztik, hogy XY meghalt, úgy emlékszem, 2 hétig van ez kifüggesztve az elhalálozás bejelentésétől. Ha később tudod meg, a hagyatéki eljárást meg lehet támadni. A személyi jogok védelméről szóló törvény miatt azonban semmilyen infót nem adnak, csak ha papírokkal igazolni tudod, hogy ő az apád. És ha pl. úgy élt, hogy semmi öröksége nem volt, az önkormányzat temettette el, és ez csak a felbukkanásodkor derül ki (ez rizikó, ha nem tudsz konkrétat), akkor az "örökösökön" behajtatják a temetés árát, vagyis inkább "ráfizettél".
Ha bármiben segíteni tudok, szívesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!