Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek jó lenne, ha...

Szerintetek jó lenne, ha itthon is kötelező lenne az apának is gyes-re mennie? Jó hatással lenne ez a kapcsolatokra, házasságokra?

Figyelt kérdés

Mondjuk a gyerek 1,5 éves korától a bölcsőde/óvoda-kezdésig.

Mi a véleményetek erről?

2012. okt. 8. 16:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
55%
Kötelező ne legyen, de lehetséges opciónak nem lenne rossz.
2012. okt. 8. 18:14
 12/25 anonim ***** válasza:
26%
Ha az apukának is kötelező lenne gyesre menni, akkor az apukáknál is előjönne az, hogy a munkaadók nem alkalmaznák őket, mert "közel állnak a gyeshez". Másrészről lehet lepontozni, de én ehhez túl konzervatív vagyok.
2012. okt. 8. 18:20
 13/25 anonim ***** válasza:
56%
JOGA most is van. De hogy kötelező legyen, szánalmas ötlet. Vajon aki így gondolkodik, levegőt sem vesz, hiszen nincs kötelezően előírva, hogy lélegezni kell?
2012. okt. 8. 18:22
 14/25 anonim ***** válasza:
83%

Én egyetértek vele, így az apa-gyerek kapcsolat is jobban kialakul, illetve nem csak a nők lennének érintve a munkaerőpiacon hanem a férfiak is, így egy idő után a munkaadók beletörődnének, hogy egy fiatal felnőttnél igenis lehessen arra számítani, hogy gyereket vállal.

A nőkkel szembeni tolerancia megnőne szerintem, ami szintén nagyon pozitív.

2012. okt. 8. 19:06
 15/25 anonim ***** válasza:
31%
Nem. Mivel jellemzően a férfiak tartják el a családokat, így az ő kereset kiesésük illetve a szerepük a cégnél jelentősen csökkenne. Csak negatívuma származna ebből a családoknak, ez itt nem Norvégia. A házasság nem ettől jó. Az én férjem sem maradt itthon mégis jól a házasságunk kettő pici mellett is.
2012. okt. 8. 19:09
 16/25 anonim ***** válasza:
76%
Én egyetértek vele. Egy évig csak a nő egy évig pedig csak a férfi vehetné igénybe a gyedet. Ha nem meggy el az apa gyedre akkor az anya maradhatna gyesen otthon. Szerintem így igazságosabb lenne és az anya is könnyebben visszamehetne dolgozni, mert nem esne ki a munkából 3-4 évre.
2012. okt. 8. 19:16
 17/25 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk én keresek többet, úgyhogy a szoptatási időszak után a férjem fog itthon maradni.

Pont ugyanannyira képes ellátni a háztartást, mint én. Most is kb felesben csináljuk, hiszen mindketten dolgozunk.

A szülésen és a szoptatáson kívül bármit ugyanannyira képes megcsinálni, mint én. Innentől miért ne lehetne ő otthon a kicsivel?

2012. okt. 8. 19:28
 18/25 anonim ***** válasza:
74%

jó dolog, ismerek ilyen családot. anyuka otthon volt fél évig TGYÁS-on, mert kb több pénzt kapott így, mint a munkahelyén (amúgy marha jól keres a nő, vezető beosztásban van), utána apuka volt otthon 1 évet, mert olyan a munkája, hogy el tudta látni a gyereket, ill. amikor nem, hívtak egy jófej babysittert.

a fickó imádja a gyerekeit, nála jobb apát még nem nagyon láttam, bár neki a személyisége is olyan apa-típus :)

más férfiakat meg hiába szögeznéd a lakásba, akkor sem lesznek olyan kis házitünci mintaapák mint a fenti pasi.

én is kihasználnám ezt a lehetőséget, de egyelőre úgy néz ki, hogy a párom mindig is többet fog keresni mint én, mert keresettebb a szakmája. és hát ugye pénzből él az ember.

ha tudok, akkor vissza fogok menni 1.5 év után dolgozni, mert félek, ha tovább maradnék otthon nagyon kiesnék a munka világából, ill. lehet, h meg is őrülnék :D

nem tenném kötelezővé, de jónak tartom, hogy van egy ilyen lehetőség is.

2012. okt. 8. 19:29
 19/25 anonim ***** válasza:
47%
És a munkáltató elküldi a pedig a gyerek 15 hónapos korában, mert itt Mon gyökér az összes munkaadó!!!
2012. okt. 8. 20:35
 20/25 anonim ***** válasza:
37%

Ok, de mi van, ha két éven belül jön ketteske? Akkor mindketten otthon maradnak?

Mert azért a családok nagy részénél úgy tervezik, hogy a GYES-be szül bele a nő, így nem esik ki olyan sokáig a munkaerőpiacról sem, és egy füst alatt "letudja" a babázást.

(Persze, tudom, hogy nem mindenhol így van, de azért elég jellemző!)

2012. okt. 8. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!