Meddig volt kötelező bevonulni a seregbe itthon (Magyarországon)? Meddig küldték a behívót?
Ez nem EU függő. Én is 2004-re emlékszem, de nyáron diplomáztam és épp nem kellett már bevonulnom.
Inkább az SZDSZ-nek volt egy fő célkitűzése a magyar sorkatonaság megszüntetése, mivel az MSZP végrehajtotta az SZDSZ követeléseit, így a sorkatonaság is felszámolásra került.
"A Medgyessy-kormány június 9-i ülésén döntött arról, hogy megszünteti a sorkatonai szolgálati kötelezettséget."
2004 november 3.án szerelt le az utolsó sorkatona.
Első vagyok.
A 2004 biztos, mert novemberben volt az utolsó leszerelés. A májusi bevonulást innen számoltam vissza, mert emlékeim szerint akkor már csak 6 hónap volt a szolgálat.
"Tudom hogy nem EU függő, de gondolom nem véletlen egybeesés, biztosan van összefüggés a dologgal kapcsolatban"
Nincs. De ha ezt az évszámból vontad le akkor ugyanezen logikát követve akár Bush újra választásával is kapcsolatba hozhatod.
"2004. november 2. – George W. Bush elnök ismételt megválasztása az Amerikai Egyesült Államokban."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!