A húgom megfog bocsájtani? Hogyan engeszteljem ki?
Egyik nap nálunk volt a fiával, aki szellemi fogyatékos.
A fiú elkezdett őrjöngeni meg minden, én meg elég feszül voltam az nap egyébként is, de ez rátett még egy lapáttal és azt mondtam, hogy állítsd már le a kis kor.csot.
Erre sírva azt mondta, hogy szemét roh@dék vagyok stb.
Nagyon megbántam már az egészet.
38/F
Utolsó!
Mit kellene tenni azokkal a gyerekekkel akikről idővel kiderül, hogy szellemi fogyatékosak? Kíváncsi vagyok, te hogyan intéznéd, főleg ha neked születne ilyen gyereked.
Én egy autista és értelmi fogyatékos kisfiú édesapja vagyok. Valószínűleg jó pár évig nem állnék szóba veled ezek után, még ha a testvérem lennél is.
El sem tudod képzelni az a fájdalmat amit ilyenkor a szülők éreznek. Valószínűleg fogalmad sincs arról, hogy mekkora "munka" és küzdelem, hogy egy ilyen gyermeknek a lehető legjobb életminőséget teremtse meg az ember. Fejlesztésekkel, terápiákkal, állandó odafigyeléssel és törődéssel.
Nekem még senki nem mert a jelenlétemben ilyet mondani, mert ott helyben a torkát harapnám el !
Nem tudom,Kérdező,hogy szülő vagy vagy sem,szerintem nem,mert egy nem szellemi fogyatékos gyerekkel is rengeteg türelemre van szükség,lenyelni a békát stb.Mert másznak,kérdeznek,fontoskodnak,hisztiznek etc.Ha meg egy beteg gyerek van a környezetedben,aki az unokaöcséd ráadásul,akkor még nagyobb türelem odafigyelésre van szükség.
A húgodnak meg elég nyomor,az,hogy a gyermeke nem egészséges,Te meg ráteszel egy lapáttal,hogy korcs a gyerek...gondolt végig,ha Te lettél volna ebben a helyzetbe és Ő bánt téged,mert nehéz napja volt és kicsúszott a száján egy jelző.
fú hát ez nehéz helyzet, én is elszörnyedtem amikor olvastam, ennél szörnyűbb ki se jöhetett volna a szádon remélem azt tudod. De tényleg. Ennek ellenére megértem, néha sajnos olyanokat is mondunk fáradtságunkban, idegességünkben, amiket nem gondolunk komolyan.
Nagyon nehéz lesz az biztos, hiszen tényleg borzasztó dolgot mondtál, de mindenképp beszélj vele, mond el milyen ideges voltál, és hogy a fáradtság beszélt belőled.
Neked kell tudnod milyen típus a húgod, van akinek jobb ha időt adsz és csak aztán beszélsz vele, van akinél jobb ha minél hamarabb mert csak egyre nagyobb lesz benne a düh.
Fontos hogy kitartó legyél, és ha azt mondja nem tud neked megbocsátani, akkor se add fel, hanem legyél megértő és kedves vele illetve a fiával. Esetleg elmehetnétek hárman kirándulni vagy valahova, ha már hajlandó szóbaállni veled.
De tudnod kell hogy akár év is kellhet ahhoz hogy megbocsásson és lehet hogy akkor se tud teljesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!