Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szülő mennyire szólhat bele...

A szülő mennyire szólhat bele a párválasztásba?

Figyelt kérdés
Itt főleg felnőtt akár 25 éves kor feletti emberekre gondolok akiknek beleszólnak, hogy kit válasszanak párul maguknak. Mik azok az érvek amiket elfogadtok és mi az aminek nincs értelme. Én úgy gondolom, hogy ha a szülő normálisan elmondja a véleményét esetleg tiltja? ennyi idősen az még belefér. De vajon nem igaz az, hogy minél jobban tiltja annál jobban belefog menni az illető ebbe a párkapcsolatba?
2012. okt. 5. 11:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen mondat: Vagy megtanulsz tisztelni, vagy felejts el. Ez hiányzik a kapcsolatotokból. A TE kiállásod a SAJÁT életedért. Úgy bánnak veled, ahogy te hagyod, hogy bánjanak! Ez mindenkire és minden helyzetben igaz! Nem anyukád a szemét, és nem őt kell szidni. Magadnak tedd fel a kérdést, hogy ezt miért hagyod? Miért tűröd el? Hasonló helyzetben voltam, fizikai pofonok helyett lelkit kaptam, de átérzem, amiről beszélünk. Megtettem a lépést. Most ő keres telefonon, kérdezi hogy vagyok, negyedévente egyszer látom, akkor is meggondolja, hogy szól hozzám. Mert fordult a kocka és nekem is lettek elvárásaim. Ha része akar lenni az életemnek, megtanul alkalmazkodni. ÉS láss csodát..! Sikerült neki!
2012. okt. 5. 13:19
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem szólhat bele, de a véleményét elmondhatja.

Az más kérdés, hogy amíg a gyerek otthon lakik, addig a szülő azt enged be a házába akit ő akar. A férjem kerek-perec megmondta a lányunknak hogy cigányt nem hozhat haza (pár éve egy szórakozóhelyen nagyon megverték őket).

2012. okt. 5. 13:19
 13/15 A kérdező kommentje:
Haza szoktam menni néha, mert szeretném rendezni a kapcsolatunkat. De vele egyszerűen nem lehet. Ha nem mennék egy hétig akkor eljönne oda ahol lakom és ha kell kirángatna a lakásból. Egyszerűen nem látom a megoldást. Mert azt mindig megtudná hol lakok mert a többi családtagommal tartom kapcsolatot és ők elmondják. Testvéreim, apukám. De most még teszek egy lépést megpróbálok higgadtan leülni vele megbeszélni mindent. Csak neki ha valami nem tetszik már üt. Én pedig úgye természetesen nem ütök vissza, bár néha tényleg nagyon ott tartok. De az a baj, hogy ezt csinálja a családdal és a többiek engedik neki ugyahogy és már mindenkire rá van szállva. Én gondoltam arra, hogy van valami pszichés baja és orvosnak látnia kéne, ezt mondtam testvéremnek is meg anyának is de szerinte neki semmi baja csak a család őt kikészíti.
2012. okt. 5. 13:25
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, hogyha nem tetszik neki valami, akkor már üt?

Akár anyád, akár nem, ez nem megengedett viselkedés. Mi ő, Atyaúristen, hogy csak az ő szava lehet az igaz?

Mondd meg neki, hogyha még egyszer hozzádér, akkor feljelented testi sértésért!

Már ne is haragudj meg, de szánalmas, amit csinál!

Ne hogy már attól félj, hogy elmegy hozzád, s kirángat a lakásból!

Ha nem tud ember módjára viselkedni, megmutatod neki, merre van az ajtó. Ha meg nem ért belőle, akkor hívod a rendőrséget!

Mindennek van határa! Anyád már rég túllépte ezt!

2012. okt. 5. 14:11
 15/15 anonim ***** válasza:

Semennyire. Véleménye lehet, de döntési joga csak a gyereknek. Az ő élete, nem anyukáé vagy apukáé. Aki felnőtt ember, az nem enged beleszólást a dolgaiba. Pláne nem engedi azt, hogy kényszerítsék bármire is, amit maga nem akar.

Három embert is ismerek, nagyon közelről, akiknek anyuka -apuka megtiltotta, hogy ahhoz menjenek, akit szeretnek, helyette mást kellett választani. Mind a három mérhetetelenül boldogtalan emberré lett és keserűségében nemigen nézte, kit tesz maga körül tönkre.

2012. okt. 5. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!