Mint elvált szülő, mennyi időt, milyen minőségben kell az új párral foglalkozni?
Mint elvált szülő, mennyi időt, milyen minőségben kell az új párral foglalkozni, ha az a te CÉLod, hogy vele az életed leéld, közös családotok legyen? A hangsúly azon van, hogy komolyan szeretnél olyan kapcsolatot, ami komoly.
Ami adott, hogy mint férfi a gyermekedet, aki alig 5 éves havi szinten elhozod 14 napra, de nem hetekre bontva, hanem amikor jól esik.
Adott a kapcsolat is ami 4 éve tart, együtt élve.
A kérdés, hogy amikor elhozod a gyerekedet, mit csinálsz? Mi a normális.
1)úgy éltek akkor, mintha normális család lennétek, a mindennapos teendőket, mint szülő elvégeznéd, ezt-azt megjavítani, a pároddal is beszélgetsz
2)te semmit nem csinálsz a közös háztartásban azokon a napokon, mert a teljes figyelmed a gyerekre szánod, egy percre olyankor nem hagyod egyedül, vagy a párodra. Emellett a pároddal így nem is beszélgetsz minőségileg, mert ugye nincs rá idő így. Esetleg ezt meg is mondod neki, hogy ezeken a napokon ne számítson arra, hogy foglalkozol vele is, mert a gyerekkel lehet csak kizárólagosan.
Mint nő, aki komoly kapcsolatot szeretne, elég lenne, hogy havi két hetet hozzád sem szólnak, max hogy kérsz-e te is enni?
Mint nő, hogy viselkednél, ha a 1 vagy 2 eset állna fenn?
A bűntudat nagy úr...Nekem ezen ment szét az előző párkapcsolatom. Szerettem volna, ha a párom előző kapcsolatából született gyermeke között és köztem egy normális viszony jöjjön létre. De körülbelül így sült el, mint a te párodnál. Ezt nem éreztem egészségesnek, szakítottam vele.
Azóta férjhez mentem és a férjemnek is van egy 6 éves lánykája, akit az előző kapcsolatából "hozott". Az esküvőnkön ő volt a koszorúslány...;) Meg lehet oldani úgy a helyzetet, hogy mindenkinek jó legyen. Persze ehhez akarat is kell, meg sok türelem és empátia. De nem lehetetlen. Semmiképpen nem normális, ha a párod ennyire figyelmen kívül hagyja az érzéseidet. Nem rangsort kell felállítani a gyerkőc és közted, hanem egyforma súllyal kéne kezelnie a hozzátok fűződő kapcsolatát.
Ez addig fog így maradni, amíg te meg nem elégeled. HA ez bánt, mond el neki, ha ezsem segít, akkor lépj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!