Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mint elvált szülő, mennyi...

Mint elvált szülő, mennyi időt, milyen minőségben kell az új párral foglalkozni?

Figyelt kérdés

Mint elvált szülő, mennyi időt, milyen minőségben kell az új párral foglalkozni, ha az a te CÉLod, hogy vele az életed leéld, közös családotok legyen? A hangsúly azon van, hogy komolyan szeretnél olyan kapcsolatot, ami komoly.

Ami adott, hogy mint férfi a gyermekedet, aki alig 5 éves havi szinten elhozod 14 napra, de nem hetekre bontva, hanem amikor jól esik.

Adott a kapcsolat is ami 4 éve tart, együtt élve.

A kérdés, hogy amikor elhozod a gyerekedet, mit csinálsz? Mi a normális.

1)úgy éltek akkor, mintha normális család lennétek, a mindennapos teendőket, mint szülő elvégeznéd, ezt-azt megjavítani, a pároddal is beszélgetsz

2)te semmit nem csinálsz a közös háztartásban azokon a napokon, mert a teljes figyelmed a gyerekre szánod, egy percre olyankor nem hagyod egyedül, vagy a párodra. Emellett a pároddal így nem is beszélgetsz minőségileg, mert ugye nincs rá idő így. Esetleg ezt meg is mondod neki, hogy ezeken a napokon ne számítson arra, hogy foglalkozol vele is, mert a gyerekkel lehet csak kizárólagosan.

Mint nő, aki komoly kapcsolatot szeretne, elég lenne, hogy havi két hetet hozzád sem szólnak, max hogy kérsz-e te is enni?

Mint nő, hogy viselkednél, ha a 1 vagy 2 eset állna fenn?

2012. okt. 5. 09:21
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A bűntudat nagy úr...Nekem ezen ment szét az előző párkapcsolatom. Szerettem volna, ha a párom előző kapcsolatából született gyermeke között és köztem egy normális viszony jöjjön létre. De körülbelül így sült el, mint a te párodnál. Ezt nem éreztem egészségesnek, szakítottam vele.

Azóta férjhez mentem és a férjemnek is van egy 6 éves lánykája, akit az előző kapcsolatából "hozott". Az esküvőnkön ő volt a koszorúslány...;) Meg lehet oldani úgy a helyzetet, hogy mindenkinek jó legyen. Persze ehhez akarat is kell, meg sok türelem és empátia. De nem lehetetlen. Semmiképpen nem normális, ha a párod ennyire figyelmen kívül hagyja az érzéseidet. Nem rangsort kell felállítani a gyerkőc és közted, hanem egyforma súllyal kéne kezelnie a hozzátok fűződő kapcsolatát.

Ez addig fog így maradni, amíg te meg nem elégeled. HA ez bánt, mond el neki, ha ezsem segít, akkor lépj.

2012. nov. 8. 16:47
 12/12 anonim ***** válasza:
Párodnak bűntudata van a gyerekkel szemben. Próbálj meg vele erről beszélni.
2012. nov. 8. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!