Mit csinálnátok a helyünkben? Maradjunk a szüleinél vagy költözzünk külön?
23 évesek vagyunk,mindkettőnknek van munkája (bár a fizetésünk 100ezer alatt van).A barátom szüleinél lakunk,én egyébként egy kisvárosban élek,és ahol barátom lakik,az nagyváros,szóval érthető,hogy többet vagyok nála,már csak emiatt és a munkám miatt is.
Én legszívesebben külön költöznék vele,ugyanis nem érzem jól magam a szüleinél,bár külön lakrészünk van,a konyha közös,minden nap találkozok a szüleivel,jobban ismerem már lassan őket,mint a sajátomat...Nem érzem magam otthon,mindig az anyukája főz,mos,takarít,én is megtenném mindezt,de csak kettőnkért.Hiába fizetek a rezsibe,kellemetlenül érzem magam,hogy ott vagyok velük.Én önálló,külön életet szeretnék élni egy albérletben,ahol én főzök,mosok a páromra,nem vagyok kiszolgáltatva másoknak.A párom viszont azt mondja,hogy amíg nem szedi meg magát,nem akar külön albérletbe menni.Neki így nagyon kényelmes,nekem viszont nem.Mondtam neki,hogy én egy albérletben akarok élni,ahol a magam ura vagyok és nem szólnak bele a dolgaimba (mint néha a szülei a miénkbe).Azt mondja,nem jönnénk ki ennyi pénzből...stb,pedig van egy barátnőm,aki külön albiban lakik a barátjával,és bár hónap végére kissé meg vannak szorulva,de legalább külön életük van.
Ti a kényelmes,de a szüleivel közös életet,vagy a kissé nehezebb,de önálló,igazi felnőttlétet választanátok ebben az esetben? Mert sztem úgy normális,ha a fiatalok külön laknak a szüleiktől.Félek,hogy a párom évekig itt akar élni... Én viszont akkor döntés elé állítom majd: a szülei vagy én.
összesen 100ezer alatt vagy fejenként?
Mert ha fejenként,akkor nyaggasd,hátha...
Én alapból oda se költöztem volna.
Pedig párom szülei normálisak,fel is ajánlották,mivel most igy komplett emelet üresen áll a nagy családi házban külön fürdővel,de eszem ágában sem volt,albérlet,nem bántuk meg.
Fejenként keresünk 100 ezer alatt! Tehát összesen több mint 100 ezret.Bocsi,ha félreérthető volt!
Úgy tűnik,kicsit másképp tenne mindenki,várom még a véleményeket! : )
Én nem tudnék így együtt élni senkivel. Saját szüleimmel sem. Így elég hamar rábeszéltem párom, hogy költözzünk albiba, és nem bántam meg. Azóta van saját lakás, 3 gyerek... Ha nem így döntünk akkor, tuti nem itt tartanánk, mert agyunkra ment volna az együttélés.
Nem tudom, hogy mennyire tudtok havonta félrerakni. Hogy van e értelme még várni. Van pár ismerősöm, aki hasonlóan gondolkodva szülőkkel maradt, de ált fel is élték azt a többletet, ami maradt. És nagyon sok kapcsolatot tönkre is tesz az együttélés. Tesómét is. 13 évig bírta, majd elköltözött a két fiával, a ruháin kívül semmije nem volt, mert ugye szülők nevén volt a lakás, és hiába ölte a pénzét az otthonukba, köze nem lett hozzá...
Szerinte a mai világban nem egészséges az együttélés. Korábban valóban gyakrabban előfordult, de akkor is egy kényszerhelyzet volt. Most viszont vannak már albérletek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!