Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok a helyünkben?...

Mit csinálnátok a helyünkben? Maradjunk a szüleinél vagy költözzünk külön?

Figyelt kérdés

23 évesek vagyunk,mindkettőnknek van munkája (bár a fizetésünk 100ezer alatt van).A barátom szüleinél lakunk,én egyébként egy kisvárosban élek,és ahol barátom lakik,az nagyváros,szóval érthető,hogy többet vagyok nála,már csak emiatt és a munkám miatt is.

Én legszívesebben külön költöznék vele,ugyanis nem érzem jól magam a szüleinél,bár külön lakrészünk van,a konyha közös,minden nap találkozok a szüleivel,jobban ismerem már lassan őket,mint a sajátomat...Nem érzem magam otthon,mindig az anyukája főz,mos,takarít,én is megtenném mindezt,de csak kettőnkért.Hiába fizetek a rezsibe,kellemetlenül érzem magam,hogy ott vagyok velük.Én önálló,külön életet szeretnék élni egy albérletben,ahol én főzök,mosok a páromra,nem vagyok kiszolgáltatva másoknak.A párom viszont azt mondja,hogy amíg nem szedi meg magát,nem akar külön albérletbe menni.Neki így nagyon kényelmes,nekem viszont nem.Mondtam neki,hogy én egy albérletben akarok élni,ahol a magam ura vagyok és nem szólnak bele a dolgaimba (mint néha a szülei a miénkbe).Azt mondja,nem jönnénk ki ennyi pénzből...stb,pedig van egy barátnőm,aki külön albiban lakik a barátjával,és bár hónap végére kissé meg vannak szorulva,de legalább külön életük van.

Ti a kényelmes,de a szüleivel közös életet,vagy a kissé nehezebb,de önálló,igazi felnőttlétet választanátok ebben az esetben? Mert sztem úgy normális,ha a fiatalok külön laknak a szüleiktől.Félek,hogy a párom évekig itt akar élni... Én viszont akkor döntés elé állítom majd: a szülei vagy én.

2012. okt. 4. 18:55
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Utolsó annyit keresnek összesen egy hónapban.
2012. okt. 4. 23:24
 12/23 anonim ***** válasza:
51%

összesen 100ezer alatt vagy fejenként?

Mert ha fejenként,akkor nyaggasd,hátha...

Én alapból oda se költöztem volna.

Pedig párom szülei normálisak,fel is ajánlották,mivel most igy komplett emelet üresen áll a nagy családi házban külön fürdővel,de eszem ágában sem volt,albérlet,nem bántuk meg.

2012. okt. 5. 09:55
 13/23 A kérdező kommentje:

Fejenként keresünk 100 ezer alatt! Tehát összesen több mint 100 ezret.Bocsi,ha félreérthető volt!

Úgy tűnik,kicsit másképp tenne mindenki,várom még a véleményeket! : )

2012. okt. 5. 09:58
 14/23 anonim ***** válasza:
9%
Én is ugyanebben a cipőben vagyok. Megfogadtam, hogy nem költözöm oda senkihez, de hát nem tudtam betartani. Annyira szerettem volna a párommal együtt lenni, albérletet pedig nem tudtunk volna fizetni úgy, hogy közben spóroljunk is egy közös életre. Ezért nem volt más választásom. Mikor elhatalmasodik rajtam ez az érzés, akkor emlékeztetem magam arra, hogy cserébe az alkalmazkodásért együtt lehet a párommal, ami nagyon fontos számomra. (És persze az Ő számára is. De Ő otthon van, így én vagyok nehezebb helyzetbe.) Beszéltünk már erről a problémáról, és elterveztük, hogy tavasszal lépni fogunk. Keresünk majd egy szép lakást, ahová kettesben elköltözhetünk. Addig meg gyűjtögetés. De ez lebeg a szemem előtt, és így jobban el lehet viselni az alkalmazkodás okozta súrlódásokat.
2012. okt. 5. 10:01
 15/23 A kérdező kommentje:
6os válaszoló: mivel elég sokáig vagyok munkában,ezért nem sok időm lenne főzni,mosni,takarítani,az anyuja viszont félállásban van,és van olyan nap,hogy munkába se kell mennie,mondjuk mosogatni szinte mindig én szoktam,meg rendbe tenni a konyhát,ez már természetessé vált.Takarítani is takarítanék,ha nem előzne meg folyton az anyukája,mire visszaérek otthonról,már ki van takarítva minden,és a párom nem is szokott sztem segíteni az anyukájának,elég kényelmes pasi,sztem ugyanez lenne akkor is,ha együtt laknánk,ezért is lennék kíváncsi rá,milyen lenne kettesben. Még várunk sztem egy ideig biztos,de én már jövőre szeretnék külön lenni.Ha párom nem érti meg,akkor megyek egyedül,nem tudok mást csinálni.
2012. okt. 5. 10:06
 16/23 anonim ***** válasza:
60%

Én nem tudnék így együtt élni senkivel. Saját szüleimmel sem. Így elég hamar rábeszéltem párom, hogy költözzünk albiba, és nem bántam meg. Azóta van saját lakás, 3 gyerek... Ha nem így döntünk akkor, tuti nem itt tartanánk, mert agyunkra ment volna az együttélés.

Nem tudom, hogy mennyire tudtok havonta félrerakni. Hogy van e értelme még várni. Van pár ismerősöm, aki hasonlóan gondolkodva szülőkkel maradt, de ált fel is élték azt a többletet, ami maradt. És nagyon sok kapcsolatot tönkre is tesz az együttélés. Tesómét is. 13 évig bírta, majd elköltözött a két fiával, a ruháin kívül semmije nem volt, mert ugye szülők nevén volt a lakás, és hiába ölte a pénzét az otthonukba, köze nem lett hozzá...

Szerinte a mai világban nem egészséges az együttélés. Korábban valóban gyakrabban előfordult, de akkor is egy kényszerhelyzet volt. Most viszont vannak már albérletek.

2012. okt. 5. 10:10
 17/23 anonim ***** válasza:
64%
16-os vagyok. annyit fűznék még hozzá, hogy a szüleivel lakó ember, az gyerek marad. Ami egy párkapcsolatban nem annyira jó, fel kell nőni hozzá.
2012. okt. 5. 10:12
 18/23 A kérdező kommentje:
igen,én is inkább látom a páromat gyereknek,mint pasinak.Ezt sokszor meg is mondtam neki,mire csak mosolygott.Nem értette,hogy ez miért lenne rossz...A költözésből pedig egyelőre biztos nem fog engedni.Sőt,lehet,hogy később se.
2012. okt. 5. 10:16
 19/23 A kérdező kommentje:
Maximum tavaszig fogok várni,és ha akkor is ugyanez lesz a helyzet, én sztem külön fogok menni,vagy vele vagy nélküle.Nem azzal van a baj,hogy a szülei ne lennének kedvesek,de sztem se egészséges együtt élni szülőkkel,a mi kapcsolatunkat is úgy érzem,hogy az apja kezdi vagy kezdte tönkre tenni,mert folyton a páromat járkáltatja meg folyton segítséget kér tőle,a párom meg egyből ugrik,és van,hogy saját programot kellett lemondani emiatt,ami azért elég kellemetlen volt.Ha külön lennénk,nem lenne ilyen gond,hogy na,fiam,szaladj már el ide vagy oda...
2012. okt. 5. 10:20
 20/23 anonim ***** válasza:
Kössetek alkut. Ha találsz jobban fizető állást,akkor elköltöztök. Ez motivál majd, és vesd bele magad egyből a keresésbe. A párod akkor majd meglátja hogy komolyan gondolod és nagyon szeretnéd, illetve kifogása se lehet utána, hiszen ha többet keresel tudtok majd albi mellett is félretenni.
2012. okt. 5. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!