Mostohák- különböző nevelés, hogyan oldjátok meg?
Két fiam van, 12 és 13 évesek, a páromnak is van egy fia ő is 13 éves. Nála elég sokat van a fia, nem hétvégi apuka, hanem 1 hetet nála van, 1 hetet az anyukánál. Míg nálunk messze él a volt férjem, és inkább rám hárul a nevelés.
Most tervezzük az összeköltözést, de kicsit félek tőle. Elég eltérően neveljük a gyerekeket. Pl. nálunk nincs büntetés, ha becsúszik egy rossz jegy. Megbeszéljük, miért történt, de nem túl sűrű, jó tanulók. Igyekszenek maguktól is kijavítani. (ha nem így lenne, biztos én is keményebb lennék). A net, tv sincs szabályozva, nem ülnek folyamatosan valamelyik előtt, de nincs megbeszélve, hogy fél óra/ nap. Míg náluk igen. A lefekvés sincs pontosan, stb... Ilyen apróságok, amit én így látok jól, ő (ők) úgy.
Szerintetek össze lehet így egyeztetni a gyereknevelést? Nem akarom, hogy az legyen, hogy valamelyik folytonosan megsértődjön. (biztos az én fiaimnak is lesznek olyan dolgok, amiket jobbnak találnak, mint ahogy én csinálom)
Szóval mások hogyan oldották meg? Nem költöztek össze? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!