Hogy reagálnál arra ha a férjed ezt mondaná? "néha megrettenek attól hogy olyan vagy mint egy őrmester"
Kezdjük ott hogy van egy lányunk.Szülés előtt úgy képzeltem hogy én leszek az engedékeny anyuka a férjem meg a szigorú apuka(ezt ő is igy érezte).Hamar rá kellet jönnöm hogy szó sincs erről mert mindent ráhagy "rám nézett a szép bociszemeivel"ezzel takarózik.
Szigorúan nevelem a lányom,és a párom szerint van egy olyan hangszinem amitől őt a hideg kirázza,azt mondja katonaságnál beszéltek vele igy.
Nyilván ő ezt az oldalamat nem ismerheti hisz ő nem a gyerekem,őt nem kellet nevelnem,pluszban nem vagyok egy határozott nagyhangú ember.
Nagyon rosszul érintett hogy ezt mondta,és bár elismeri hogy hatásos és tudja hogy ez kell ,akkor is fáj ez a kijelentése.
hú ,én is rosszul vok az erőszakos nőktől,
29/F
" van egy olyan hangszinem amitől őt a hideg kirázza"
nem, ez nem jó, és szerintem igenis kell aggódni maitta, nem a szigorral van baj, hanem a stílussal. jó esélylel a gyereked is így éli meg. az én anyum is ilyen volt másokkal kedves, halk szavú, a munkahelyén is mindig alkalmazkodó, szerény, majdhogynem áldozat-típus (lehet összefüggés, sőt). apámmal is, amíg együtt voltak. velünk meg olyan hangon sipítozott mindig, h az nem emberi. gyerekként is úgy éreztem, h ez abnormális, felnőttként meg már tudom is. a szigor nem egyenlő azzal, h amikor a gyereket neveled, vele kommunikálsz, egy másik emberré válsz. senki nem látta az anyámat olyannak, mint mi, a gyerekei. sokkoló volt.
Elgondolkodnék azon, amit mondott, és igyekeznék erre odafigyelni. Plusz leülnék a gyerekemmel is megbeszélni ezt (egészen kicsiként is lehet velük értelmesen beszélni szerintem).
Ha látja, hogy anyu szereti őt és meg lehet vele mindent beszélni, akkor nem fog irreálisan tartani tőle, ha esetlegesen fel is emelné véletlenül a hangját.
Gyerekkel nincs gond,jól megtudja külömböztetni mikor vagyok a barátnője és mikor az anyja.
Annyit tudok tenni hogyha a férjem itthon van kevesebbet használom az "őrmesteri" énem,bár ehhez kellene egy kis segitség a részéről is,hogy ő is tudjon fegyelmezni.
Mellesleg ez a dolog csak a férjemnek tünt fel,sem anyuméknak sem anyósóméknak nem,pedig előttük is beszélek igy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!