Apuka rokkantnyugdíjas ez végett csak 4 órában dolgozhat. Valamint emelt szintű családi pótlékot kap. Dolgozott egy helyen ahol napi 10 órát kellett melóznia napi 4000 forintért. Anyuka gyesen van a picit egy év körüli gyerekükkel. Megbeszélték, hogy apuka nevére átíratják a gyest és az anyuka fog dolgozni. Mert az apuka belefáradt abba, hogy kihasználták a munkahelyén ahol nem jelentették be. Ja ás az anyuka is örül, hogy mehet dolgozni (nincs hova visszamennie) és, hogy kimozdulhat otthonról.
Nem azzal van bajom, hogy megpróbálnak valahogy élni. Mert ez szép és jó. Hanem azzal, hogy apuka miért viselkedik így ilyen szörnyű, válságos helyzetben. Hanem azzal kéne törödnie, hogy ha kevés pénzért is de alkalmazzák valahol.
2012. okt. 3. 20:19
12/47 anonim válasza:
Nem gondolod, hogy ők ezt közösen megbeszélték, hogy így a legjobb? Honnan tudod, hogy mindent átlátsz? Mi közöd az ő dolgukhoz?
2012. okt. 3. 20:22
13/47 anonim válasza:
de ha anyuka ugyanezt a pénzt megkeresi kevesebb meloval és stresszel,akkor miért ne tehetnek?az meg milyen már,amit valaki írt,h anyukanak ki kell pihenni a terhességet meg a szülést?mire egy éves volt a gyerekem kb arra se emlékeztem milyen allapotosnak lenni...a szulesen meg már akkor túl voltam,mikor hazajöttem a kórházból;pedig a császár utáni vágás igen nagy...
2012. okt. 3. 20:24
14/47 anonim válasza:
Tehát rokkantnyugdíjasként 4 órában dolgozhatna, de 10 órát dolgozik jelenleg, egy vacak helyen. Anyuka meg menne vissza dolgozni szívesen...
Hmmm. A nők folyton azt bizonygatják, hogy a háztartás, gyereknevelés is munka, mégpedig nem is elhanyagolható. (Magam is ezt vallom, hiszen anya vagyok, van némi tapasztalatom benne.)
De ha mindezt egy férfi végzi, akkor már nem munka?
Egyébként ha ezt ők megbeszélték, és mindkettőjüknek megfelel, akkor senkinek semmi köze hozzá, hogy a családban ki milyen munkát végez. Az ő dolguk.
2012. okt. 3. 20:25
15/47 anonim válasza:
Gondolom felelősségteljes szülőként megbeszélték, hogy hogyan tudnák a lehető legjobb anyagi feltételeket biztosítani a kicsinek. A vége az lett, hogy apuka félredobta a büszkeségét, és inkább a gyermeke érdekeit nézi. Mi ezzel a gond? Hogy nem egy sz*r alak?
2012. okt. 3. 20:26
16/47 anonim válasza:
"az anyuka is örül, hogy mehet dolgozni", te írod. De nem, ne legyen így, se az anyuka, se az apuka ne csinálhassák azt, ami jobb nekik, hogy megfeleljenek a TE magasröptű elképzeléseidnek arról, hogy hogyan kell viselkednie a nőknek és a férfiaknak.
Egyébként én is a hagyományos értékek híve vagyok, az én értékrendemben egy nő nem járatja a száját az interneten, hanem csöndben van és vacsorát főz. Ja, gondolom, ez már nem tetszene annyira...
2012. okt. 3. 20:30
17/47 anonim válasza:
Mi a bajod, kérdező? Nagyon fáj?
2012. okt. 3. 20:31
18/47 anonim válasza:
Akár meg is fordíthatnánk a kérdést: milyen nő az, aki otthon "lébecol" GYES-en, és elnézi, hogy a rokkant férje napi 10 órában éhbérért robotoljon?!
(Félreértés ne essék, nem ítélkezem, de így is lehetNE nézni a dolgot, ha nagyon akarnánk... ez pontosan ugyanannyira lenne jogos, mint a "férfi az ilyen?" kérdés.)
2012. okt. 3. 20:32
19/47 anonim válasza:
A lényeg az, hogy megértik egymást és ha a Gyes letelik az apuka is visszamehet dolgozni. Jobb, mintha elválnának, te lehet az anyós vagy?
2012. okt. 3. 20:39
20/47 anonim válasza:
Ezzel semmi baj nincs. Fejlettebb országokban, mint Svédország az apának is van kötelező Gyes ideje, hogy ő is törődhessen a gyerekkel és anyuci sem esik ki a munka világából.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!