Akik egy fillér gyerektartást nem kapnak, hogy oldják meg a gyerek nevelését?
A volt páromtól nem sikerül 15 éve behajtani a gyerektartást, kiköltözött külföldre, évek óta reménytelenül járom a bíróságot, közben a gyerek nagykorú lett. Nagyon nehéz, alig keresek 90 ezret, a gyerek közben most egyetemre is ment, de könyveit még egyelőre nem tudtuk megvenni. Apukának és a családjának is próbáltunk levelet írni, hogy segítsenek valamit, de nem kaptunk reakciót.
Akik hasonló helyzetben vannak, hogy oldják meg a mindennapjaikat? Az fáj a legjobban, hogy a gyereknek mindenről le kell mondania és folyton azon emészti magát, hogy miért hagyta el őt az apja, pedig már 18 éves.
Külföldön több olyan példát is tudok, amikor a diák magát tartja el és fizeti a tandíjat, de ez szerintem itthon nehezebben kivitelezhető, mert kevés a diákmunka, és ami van, azt is alulfizetik. Ha most én lennék a lányod helyében, akkor lehet, hogy egy évet kihagynék és külföldön vállalnék valamilyen munkát, amiből félre tudok tenni. Ha a lányodat felvették fogorvosira gondolom beszél valamennyire németül. Ha semmi esetre sem szeretné passziváltatni magát, akkor talán a diákhitel is segíthetne, ami tudom hogy nem a legjobb megoldás, de ha ezen múlik az egyetem, akkor meglépném.
Gondolom a szociális támogatást megpályáztátok, szerintem meg is kapjátok. Továbbá a következő félévtől, ha a lányod jól tanul, kap majd tanulmányi ösztöndíjat is.
Ha mégis van egy kis szabadideje dolgozni, akkor talán egy pultos, felszolgáló munka jól jöhet, mert ott jellemzően lehet a beosztáshoz igazítani a munkarendet, és a nem is fizetik olyan rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!