Hogyan tudnám ezt a dohányzásról megbeszélni édesanyámmal?
Már nagyon zavar, hogy édesanyám folyton dohányzik. Kb. fél 5-kor jöttem haza és azóta elszívott 5-6 szál cigit, ami szerintem 1 óra alatt nagyon sok.
Ráadásul sokszor a lakásban dohányzik. A konyha csempéje állandóan hamus, a WC-ben áll a füst és még főzés közben is képes cigizni. Ma is hazajöttem az iskolából és a fotelban ülve dohányzott. Legtöbbször mindig ez a kép fogad, amikor hazajövök.
Arról nem is beszélve, hogy ez irtó káros az egészségére nézve is. Főleg, hogy nem is gyenge cigit szív, hanem erőset, barna Sophiane-t. Na meg ez nagyon drága is. Néha szoktam vele menni bevásárolni, és akárhányszor megyek, 2 dobozzal is vesz mindig.
A házban amúgy mindenhol lehet találni hamutálakat, hamut, gyufásdobozokat, öngyújtókat és cigis dobozokat.
Már próbáltam ezt megbeszélni vele. Durván 1 hétig nem cigizett bent (legalábbis, amikor itthon voltam), de azóta megint ez megy.
A függő emberek nagyon durván reagálnak- személyes sértésnek veszik- ha a függőségük kerül szóba.
Valami kellemes nyugodt időszakában közelítsd meg: hívd el sétálni vagy ilyesmi.
Mondd el hogy nagyon szereted.
Mondd el hogy aggódsz érte.
Mondd el, hogy a dohányzás legátkosabb része a passzív füst és kérd meg szépen, hogy a lakásban ne gyújtson többet rá, mert ez olyan mintha szándékosan mérgezné magát és Téged is.
Ismertem olyan családot ahol apa-fia fújta a füstöt bent és a "nemdohányzó" azaz csak a passzív füstben lakó édesanya lett tüdőrákos.
Remélem sikerrel jársz!
Legyen egy helység megbeszélve ahol dohányzik. Mivel láncdohányos első lépésként a teljes tiltás túl nagy lépcső, de közös helységekben elvárható hogy ne dohányozon.
Dohányozon a szobájában mondjuk és minden ehhez köthető dolgot hagyjon ott.
vagy mondd meg neki hogy fulladsz a cigifüsttől és épp orvoshoz készülsz
meg amikor megölel huzodj el hogy nee de büdös vagy stb
én is dohányzom de tekintettel vagyok a nemdohányzókra.... ez alap. pláne a saját gyerekemet nem füstölöm tele, függőség ide vagy oda ez oltári nagy tapintatlan prosztó bunkó vislekedés.
cigizzen a konyhában nyitott ablaknál vagy a saját szobájábanm ennnyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!