Mit csináljak édesanyámmal?
Figyelt kérdés
Anyukámnak nincs érzéke a névválasztáshoz. Sem rám, sem a nővéreimre nem igazán illik a nevünk ( a testvéreimnek ráadásul még különleges nevük is van ). Anyukám az unokáinak is javasolt keresztneveket, de nem az lett a nevük. Állandóan felemlegeti, hogy bezzeg az ő általa javasolt nevek milyen szuperek lettek volna, meséli szomszédoknak, rokonoknak, mindenkinek, hogy nem az lett az unokák neve, amit ő akart, sőt, sokszor úgy szólítja az unokáit! A legidősebb unokahúgom már húsz éves és anyám még mindig nem emésztette meg a dolgot. Mit csináljunk vele? Szinte állandóan felhozza a témát. Csinálja már pár éve, most már én sem tudok szemet hunyni felette. Ennyire zokon vette? Szerintem ez nem normális. Hogyan magyarázzam meg neki tapintatosan? Nagyon sértődős. 32N2012. szept. 22. 11:50
1/17 anonim válasza:
Ha ennyi évig nem emésztette meg, és nem értette meg, hogy nem az ő feladata volt az unokának nevet adni, akkor gondolod most érne bármit is, ha 100-adszor elmagyaráznád neki? Szerintem nincs értelme. Hagyjátok rá, egyik fülön be a másikon ki. Majd megunja, de ha nem akkor az ő baja.
2/17 A kérdező kommentje:
Hát lehet. Csak ma reggel is telefonált és kérdezte, hogy van Lilla. Nem is Lillának hívják a gyerekem! Nevezze már a nevén. Ráadásul azon is megsértődött, hogy a testvéreim nem szeretik a nevüket ( nem is csoda). Most az unokahúgomnak születni fog egy gyereke, úgyhogy ismét elemébe lendült.
2012. szept. 22. 11:57
3/17 anonim válasza:
ey otlet! ha nincs a gyerekeknek masodik keresztnevuk akkor anyakonyveztessetek be az o altal valasztottakat masodiknak es kesz!a bekesseg es nyugalom ennyit meger.
4/17 anonim válasza:
elozo vagyok. gondolom o ettol erzi magat fontosnak.
5/17 anonim válasza:
Szerintem hagyd, hadd nevezze Lillának, ha neki az tetszik. Annyi becenévről hallottam már, olyanról is, amit te írsz, hogy más néven is nevezik a gyereket.
Ha ez örömöt okoz neki, hadd csinálja, annyiban egyezzetek ki, hogy ne csak Lillának szólítsa, hanem az igazi nevén is, használja mindkettőt.
6/17 anonim válasza:
Változtassatok nevet.Meg kell igényelni az okmányirodába és kész :)
Amúgy meg lehet most még direkt más néven szólítja az unokát,de később már váltig állítani fogja, hogy tényleg úgy hívják(figyeljtek rá oda,nehogy idő előtt szenilis legyen).
7/17 nevem-senki válasza:
A testvéreidet, h hívják?
8/17 A kérdező kommentje:
De mi nem akarjuk máshogy nevezni a gyereket. Nem is tetszik a Lilla. Második keresztnév meg van. Miért olyan fontos neki, hogy hívják az unokáit?
2012. szept. 22. 12:06
9/17 anonim válasza:
Nektek nem kell máshogy nevezni, csak hagyjátok, hogy néha úgy szólíthassa a gyereket, ahogy neki tetszik.
10/17 A kérdező kommentje:
A tesóimat Kalliopénak és Gvendolinnak hívják. Engem Annabellának, bár én Annázom magam, az jobban illik rám. A lányomat viszont Arabellának, ami hasonlít az Annabellára, nem értem, mi baja vele. De a nővéreim gyerekinek sokkal rosszabb neveket akart adni. A Lilla ehez képest jutalom.
2012. szept. 22. 12:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!