Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak édesanyámmal?

Mit csináljak édesanyámmal?

Figyelt kérdés
Anyukámnak nincs érzéke a névválasztáshoz. Sem rám, sem a nővéreimre nem igazán illik a nevünk ( a testvéreimnek ráadásul még különleges nevük is van ). Anyukám az unokáinak is javasolt keresztneveket, de nem az lett a nevük. Állandóan felemlegeti, hogy bezzeg az ő általa javasolt nevek milyen szuperek lettek volna, meséli szomszédoknak, rokonoknak, mindenkinek, hogy nem az lett az unokák neve, amit ő akart, sőt, sokszor úgy szólítja az unokáit! A legidősebb unokahúgom már húsz éves és anyám még mindig nem emésztette meg a dolgot. Mit csináljunk vele? Szinte állandóan felhozza a témát. Csinálja már pár éve, most már én sem tudok szemet hunyni felette. Ennyire zokon vette? Szerintem ez nem normális. Hogyan magyarázzam meg neki tapintatosan? Nagyon sértődős. 32N

2012. szept. 22. 11:50
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
9-es: direkt nem adtuk neki a Lilla nevet. A gyereknek van neve, szólítsa úgy. Ráadásul a lányom nem is szereti a Lillát.
2012. szept. 22. 12:15
 12/17 anonim ***** válasza:
86%

Ha legközelebb más nevet mond a telefonba mondd, hogy téves hívás, itt ilyen nevű ember nem lakik. És tedd le. Másodszor is. Harmadszor is.....

Sértődjön.

2012. szept. 22. 12:29
 13/17 Gina Beer válasza:
0%
De az Arabellát lehet Lillának becézni. Azzal mi baj van? Had hívja úgy.
2012. szept. 22. 12:40
 14/17 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem meg ha a gyereknek nem tetszik a "beceneve" ne hívja ügy.

Mi 3-an vagyunk lányok, nagyanyám mindíg azt akarta hogy az egyikünket az ö anyjàròl, a másikunkat pedig róla nwvezzék el. Szerencsère anyàmnak nem tetszwtt a dolog. Nagymamàm még mindig neheztel emiatt. De egyébként is erőszakos makacs termèszet. A te anyukád is ilyennek tùnik.

Gondolom említetted màr neki hogy:" A te gyerekednek te adtál nevet, az enyémnek pedig én dogok." Ebből ne engedj.

Ha pedig Lillázza a lànyodat, akkor csináld azt amit az előttem válaszoló is írt. "Nem tidpm kiről beszélsz. Itt nem lakik ilyen nevű egyén."

Nagymamánk akkor szokott le az ilyesmiről, amikor mi gyerekek is folyton rászóltunk h "blőàá. engem nem így hìvnak!"

2012. szept. 22. 14:03
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Találjatok ki ti is neki egy jó kis becenevet, lehetőleg olyat, amit utál, és hívjátok azon.
2012. szept. 22. 14:08
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kezdjétek el ti is más néven hívni őt, bár a sértődést esélyesen nem fogjátok elkerülni. Viszont ezt nem róhatja fel, hisz ugyanezt csinálja.
2012. szept. 22. 16:00
 17/17 A kérdező kommentje:
Na, ez jó ötlet! Köszi :-)
2012. szept. 22. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!