Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt olyan veletek, hogy egy...

Volt olyan veletek, hogy egy személyt előre elítéltetek az miatt, amit az emberek tertesztettek róla?

Figyelt kérdés
Velem volt, egy emberről azt mondták nekem, hogy egy hárpia stb stb. Aztán amikor megismertem, kiderült, hogy nem is olyan, amilyennek mondták, de elejében magam is távolságtartó voltam vele szemben, sokáig az a kép lebegett róla előttem. Amilyennek mondták, azokat a tulajdonságokat vetítettem ki rá. Különben elég vezéregyéniség, és erős jellem, ez is lehet kicsit félreérthető, de ugyanakkor segítőkész, és van egy csomó jó tulajdonsága, jószivű, az építő kritikát elfogadja stb. Aki kicsit is rászán arra, hogy megismerje, az kellemesen csalódik, szerintem. Voltatok már hasonlóképpen, hogy valakit elítéltetek csak a róla állítot mendemondák miatt?
2012. okt. 1. 21:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem, én olyan vagyok, aki csak a saját szemének és fülének hisz.
2012. okt. 1. 21:45
 2/12 A kérdező kommentje:
Én is szeretnék ilyen lenni, de akitől hallottam, azt a személyt is teljesen megbízhatónak tartom, most is. Csak szerintem nekik volt valamilyen konfliktusuk még talán régebben, és azért mondta róla amit mondott, az az ő privát véleménye volt.
2012. okt. 1. 21:46
 3/12 anonim ***** válasza:
52%
Én meg az a típus vagyok aki csak azért is. Ha nekem valakiről azt mondják h ilyen meg olyan... stb akkor azért is odamegyek és megismerkedek vele. Majd én eldöntöm h milyennek tartom ne mások mondják meg nekem
2012. okt. 1. 21:53
 4/12 anonim ***** válasza:

Velem olyan volt, hogy hallottam valakiről, hogy sunyi, vigyázzak vele stb...később kiderült, hogy aki ezt mondta azzal kellett volna jobban vigyáznom! Nagyon aljas egy nőszemély volt. Illetve az is.

Azóta igyekszem nem foglalkozni azzal, hogy ki mit mond másról.

2012. okt. 1. 21:53
 5/12 anonim ***** válasza:

Előfordult már biztos, így konkrétan nem emlékszem.

Nem pont ugyanez, de hasonló helyzetben vagyok. És pl. fogalmam sincs mit csináljak. Van valaki akit felületesen ismerek. Az alapján kedves és jó ember. De mondtak róla nagyon csúnya dolgokat. Most minek higgyek? Annak, amit eddig gondoltam, annak, amit mondtak róla, vagy annak amit esetleg ő mond, ha erre rákérdezek?! Lehet hazugság akármelyik. Sajnos.

Bocs, nem egészen ide tartozik. De azért egy kicsit. :)

2012. okt. 1. 21:54
 6/12 anonim ***** válasza:

Én:

- amit első írt

- és amit Te írtál kommentben.

Engem is riasztanak el emberektől, ezt tudom, elég gáz, pedig nem csináltam semmit, csak néha beszólok, bunkón, ahogy más is... csak ezt felfújják...vagyis egy buta p.csa ismim.

De van, akire tényleg igaz de azt látni elég hamar...

2012. okt. 1. 22:27
 7/12 anonim ***** válasza:
76%
volt olyan munkatársam, akiről azt mondták, hogy jobb nagy ívben elkerülni, mert olyan nagyképű, hogy magas lóról nézi le a másikat. Ideig, csak "csendben " kiismertem, majd mégis a legjobb barátok lettünk. Nem nagyképű volt, csak meg kellett találni vele a közös hangot. Arról nem tehetett, hogy másképp nézte a világ dolgait.
2012. okt. 2. 05:16
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem. Ha én megismertem, és megtapaszolom, hogy milyen, akkor majd magam ítélkezem felőle, de senki előzetes szövegelésére nem adok.
2012. okt. 2. 09:00
 9/12 anonim ***** válasza:

Igen volt. Sőt régebben hajlamos voltam látszat alapján ítélni, ha az illető hasonlított egy általam utált emberre, vagy a neve emlékeztetett más negatív emberre. Azóta megtanultam bizonyos dolgokat, mert fordítva sült el. Rólam mondtak hamis rosszat, és még az sem állt velem szóba, akivel még sosem beszéltem.

Megtanultam a saját káromon, hogy ha mondanak valakiről valamit, meggyőződök én is az igazáról, közelítek felé, és ha igaz a pletyka akkor tartózkodom, kerülöm a társaságát, de udvarias maradok.

2012. okt. 2. 11:49
 10/12 anonim ***** válasza:
Egy emberről, csak sok infó után lehet halvány képet alkotni. Mondjuk, azért az elgondolkodtató, ha x-ről, tíz különböző ember mondja, hogy ne adj neki kölcsön, mert veszett pénz.
2012. okt. 2. 11:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!