Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az alkoholista...

Mit gondoltok az alkoholista szülőkről? Miért vannak annyian?

Figyelt kérdés

Mindenki ismer ilyeneket, a legtöbb (tágabb) családban van alkoholista szülő. Szerintetek miért lehet ez?

Az én apám is kemény alkoholista, naponta 10 litert is bevedel az ócska sörökből, flakonos borokból, nem telik el nap anélkül, hogy ne inna... Nem értem, hogy lehet így élni? Miért nem gondolnak az ilyenek a környezetükre, a családjukra? :'( Teljesen megnyomorított, a testvéremnek, nekem és anyukámnak már olyan gyenge az idegrendszere, hogy minden nap sír valaki. Nem tudjuk, mit lehetne tenni, mert ez a barom csak halmozza az adósságokat, dolgozni nem dolgozik.

Miért vannak ilyen gyenge, felelőtlen szülők?

16/L

2012. okt. 1. 20:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Hát, azt észrevettem, hogy tartósít :D
2012. okt. 1. 21:15
 12/18 anonim ***** válasza:

Én arra leszek majd nagyon kíváncsi, hogy mi lesz a mostani generációval.

Rengeteg alkoholista szülőt ismerek. Én most 27 vagyok, és a korombeliek szülei között, a mai 50-60-as korosztályban rengeteg az alkoholista. Egyszer beszélgettem egy korombeli lánnyal, mikor új városba költöztem tavaly és ismerkedtem, és nagyon megmaradt bennem, ahogy mesélt egy barátnőjéről, akinek "tök jó világa van, mert van jó munkahelye, férje, kisbabája, saját házuk, és jó, jó, az apja iszik, de hát kié nem...?"

Ez ennyire természetes Magyarországon. Kinek az apja nem iszik? Az a természetes, ha iszik. Az enyém hála Istennek nem iszik, viszont a keresztapám alkoholista, a sógorom is iszik, ha van miből, pedig még csak 33. Legjobb barátnőm apja is, egyik legjobb haverom apja is, másik barátnőm párjának mindkét szülője alkoholista, de a legrosszabb fajtából... Szóval nem kell messzire tekintenem, hogy találjak alkeszeket.

Na, és arra leszek nagyon kíváncsi, hogy vajon a mi generációnk, aki ennyi alkoholista szülő mellett nőtt fel, vajon mi is ilyenek leszünk? Mert most, ha megnézem ezeknek az embereknek a gyerekeit, mindegyik mélyen elítéli és megveti az ilyen apákat/anyákat. Sokuk anti-alkoholista, vagy ha nem is totál absztinens, de eltökélte, hogy ő nem lesz alkesz, és ritkán fogyaszt, csak ha olyan alkalom van.

Meg fog ez változni, és ők is beleesnek majd a szülők hibájába? Vagy pont hogy az elrettentő példa miatt sosem fog ez a veszély rájuk leselkedni?

Nem tudom, de remélem, hogy a második verzió fog valóra válni.

A kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni. Erre talán pszichológusok és szociológusok tudnának felelni, szerintem bonyolult társadalmi problémák vannak a háttérben, és sok esetben a menekülés... és sok esetben szerintem a hozott, rossz családi példa. Ezért félek, hogy esetleg a mi generációnkkal is ez lesz :(

27/N

2012. okt. 1. 23:09
 13/18 anonim ***** válasza:

hálát adok az égnek, hogy az én családomban senki sem ivott.

alkalmakkor volt egy koccintás, aztán jóéjszakát. :)

mélyen megvetem az alkesz szülőket, mert nem elég, h a legtöbbje veri a gyerekét, de még azt a kis pénzt is elissza, amit a taníttatásra, ruhára ételre kéne költeni.

baráti körben vannak olyanok, akinek az apja vagy anyja piás, és látom, hogy mennyire elcseszte ezzel a gyereke életét. az ilyet bezárnám valami kemény elvonóra, és miután onnan kijött, hetente mennék ellenőrizni, hogy mi a stájsz. akiben annyi felelősség nincs, hogy a családja kedvéért ne állja meg az ivást, annak nem való a gyerek.

2012. okt. 1. 23:50
 14/18 anonim ***** válasza:
Szerintem amíg csak isznak a szülők, de nem duhajkodnak részegen, hanem mondjuk csak úgy szépen elvannak a saját világukban....addig "nincs probléma". A szüleim elváltak, anyai részről senki nem iszik a családomban, apai részről meg minden rokonom alkoholista. Kiskoromban féltem és pityeregtem amikor apa részegen jött haza munka utána vagy stb. De nagyjából 10 éves lehettem amikor arra eszméltem tulajdonképpen miért is sírok? Iszik, ez nem fog változni...szinte minden nap részeg...de nem ver, nem veszekszik, hazajön és elvan magának. 11éves voltam mikor a szüleim elváltak, aminek örültem már csak azért is, hogy legalább nem kell látnom apámat részegen ami amúgy már nem is érdekelt. Most évek óta majdnem minden nap leugrom hozzá és az ottani rokonaimhoz. Ott mindenki iszik...nagymamám, apám, unokatesóm szülei...de már csak nevetni tudok rajtuk. Nem botránkoztat meg és nem is sajnálom őket. Nem fognak változni, csak élvezik a piát én meg élvezem hogy nevethetek a hülyeségeiken. Apámat mikor részegen látom, néha elgondolkodom miért kellett ennek így történnie miért nem változott meg...de kereshetem a választ idő pazarlás. Ez van sajnos...de elfogadtam! Szerencsére az unokatesóim is így vannak ezzel. A szüleik alkeszok, az apjuk bele halt néhány éve, az anyjuknak meg már az agyára ment a sok pia. Halucinál, hülyeségeket beszél...hazudik. Szerencsére az unokatesóim nem élnek vele (1 lány és 1 fiú) ők is csak röhögnek rajta. Szeretik az anyjukat...pedig jót nem tett velük soha, de nem is érdekli már őket ha iszik. Ebbe nőttek fel megszokták, hogy így élnek. Sajnos a fiú unokatesóm akire nagy hatással volt ez az egész. Első szülött, most 25 éves pontosan ebben az alkesz családban nőtt fel. Ő az aki iszik...nem is bánja...bár őt megtudom érteni. De még lehet rajta segíteni! A lány unokatesómat szerencsére már a nagymamamája nevelte fel! De még sorolhatnám mik vannak itt....! :)
2012. okt. 2. 08:48
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

14-es, nem tudlak megérteni és egyetérteni veled.

Az épp elég rossz, ha egy alkesz csak szimplán iszik, de nem csinál bajt. Jó példa erre keresztapám. Sosem balhézott, nem vert senkit a családban. Szimplán szeret inni, és ha egyszer elkezdi, a s*ggrészegségig iszik. Olyankor jámboran néz ki a fejéből, nem nagyon megy neki a járás, csendben üldögél, ennyi.

És akkor örüljünk ennek? Az nem baj, hogy minden pénzt eliszik a családtól? Hogy sosem marad meg egy munkahelyen sem 1-2 hónapnál tovább, mert mindig elkapják részegen és kirúgják? Hogy a szerencsétlen családjának állandóan szégyenkezni kell miatta?

Nem értek veled egyet, és szerintem nem teszed jól, ha csak nevetsz az alkesz szüleiden. Ha nekem ilyen lenne, 2 megoldást tudnék reálisnak látni:

1. Segíteni neki, hogy leszokjon, megtenni minden tőlem telhetőt, ami csak lehet.

2. Ha menthetetlen, hagyni, hadd pusztítsa magát. De nem asszisztálnék ehhez, pláne nem röhögve.

2012. okt. 2. 09:35
 16/18 anonim ***** válasza:
Én nem tudom ezt ilyen tragikusan felfogni. Apám pont ilyen. Iszik is bambul ki a fejéből ha már csutak részeg...olyankor néha elbotránkozom rajta és szégyellem mások előtt. Akkor megfogom és lefektetem. Nem élünk együtt elvenni a piát nem tudom, leszokni úgy se fog és nem is akar. Nem tudok sírni és szomorkodni, látva milyen részegek. Isznak, röhögnek, hülyeségeket beszélnek...vicces! és hiába gondolom azt hogy szánalmas...egyszerűen vicces amit művelnek. És ha sírnék vagy szégyenkeznék se változna mega helyzet. Akkor már inkább velük nevetek. Látván, hogy csak isznak, bajt nem csinálnak, nem duhajkodnak én még örülhetek is hogy csak ennyi. Az unokatesóm szülei (akinek az apja azóta meghalt) durvák voltak. Verekedtek, egymásra borogatták a szekrényt...rendőrség minden nap, az unokatesómat 3 évesen az anyja ott hagyta részegen a kocsma előtt, úgy hozták haza "idegenek". Ennek most már vége...szerencsére. Az anyuka már nem lakik a család közelében hálistennek. Apámék meg Piálnak de értékelem, hogy nem olyan durva a helyzet mint amilyen régen volt és amibe kis koromban párszor én is belecsöppentem..
2012. okt. 2. 09:53
 17/18 anonim ***** válasza:

Én apám is egy alkoholista sz*rfej.

Ráadásul pénzünk az alig, de ő vedeli a tetves piát. Remélem hamar megpusztul. Sajnos nem tudok menekülni és csak az életem teszi tönkre...

2012. okt. 2. 11:16
 18/18 anonim ***** válasza:

"Mert (biológiai) szülővé válni ..."

szerintem teljesen igazad van.

Úgy gondolom, hogy azok miatt a csalódások miatt isznak, amik érik őket.

A szomszédom is ivott. Akkor bátornak hitte magát, kiállt kiabálni, hogy a többi a hülye.

Aztán, gondolom, amikor kijózanodott, és rájött, hogy a többi viszonylag sikeres, és ő a hülye, szerencsétlen, semmire sem jó lúzer, akkor nem bírta elviselni, és ivott újra.Feleség hordta a piát, néha ő is beszállt, hogy el tudja viselni a helyzetet. Most özvegyült meg.

2012. okt. 4. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!