Felszólíthatom-e volt férjemet tartásdíj fizetésére, ha a gyerekünk elmúlt 18 éves?
Figyelt kérdés
Végrehajtás alatt van 17 évnyi gyerektartás, rendőrségi feljentést követően küldött 10ezer forintot kétszer, közben nagykorú lett a gyerek. De még van két éve a középiskolából. Mondanom sem kell, hogy mennyi kiadásom volt az iskolakezdéskor, küldhetek fizetési felszólítást? Ja és úgy olvastam, hogy megtagadhatja az apa a fizetést, ha a gyerek nem tartja vele a kapcsolatot. Mi van akkor ha apuka nem kereste sosem, lehet meg sem ismerné?2012. szept. 30. 20:15
11/21 anonim válasza:
Igen tényleg nem jól írtam :)
12/21 anonim válasza:
Nem értem, minek ír valaki akkora baromságot, hogy csak 6 évre visszamenőleg lehet, mikor a Kérdező 17 évnyi gyerektartásról beszél. Nyilván nem most jutott eszébe, hogy hoppá, van ilyen is a világon. Legalább értelmeznétek szöveget.
Ilyen "embertől" egyébként ne várj sokat, ezek véglények.
13/21 anonim válasza:
bocs, *6 hónapra, csak gyorsan írtam
14/21 A kérdező kommentje:
Köszi mindenki válaszát. De nehogy összevesszetek már! Valóban el kell olvasni az előzményeket is mielőtt valaki hozzászólna. Szóval mielőtt magam kezdtem volna jogászkodni, fogadtam ügyvédet aki sok szart nem ért, viszont 60 ezer forintomba került. Ezt is a gyerekemtől vettem el. Viszont a gyermektartásdíj nem fizetése bűncselekmény, már volt ügyészségen az ügy, de bűnismétlés esetén már el is marasztalnák. Ezért érdeklődöm hogy tudja-e valaki mi a helyzet ilyenkor, mert akkor mennék megint a rendőrségre. Igaz hogy ebből pénz nemigen lesz, de én szendvedek a gyerekkel egy fizetésből, ő meg vígan éldegél és szarik a gyerekére (ez az egy van neki)! És harmadszor írom, nem a gyerek nem tartja a kapcsolatot, hanem az apja nem tartja a gyerekkel! Tudja a lakcímünket stb. Tehát ilyenkor lehet érdemtelenségre hivatkozni????
2012. okt. 1. 12:23
15/21 anonim válasza:
Le is csukhatják, de ha pénzt nem tudnak rajta behajtani, akkor azt nem fogsz látni szerintem.
16/21 anonim válasza:
De még mindig kérdem, az állam nem előlegezte meg? Meg szokta, ha a szülő nem fizet, vagy nincs miből vonni. Aztán majd behajtják rajta... lehet az elején ezt kellett volna.
17/21 anonim válasza:
Az én román apám sokáig nem fizetett és édesanyám addig-addig nyomta a pert, amíg az állam automatikusan szedte el tőle a pénzt és küldte tovább nekünk. Az a pár ezer nekünk nem kellett, csupán bosszúból igényelte anyu. De ezt még 10 éves koromban lépte meg. Elég későre cselekedsz...
18/21 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Érdekesen lusta a magyar rendszer, édesanyám egyszer elment romániába, perelt egyet és kapta a pénzt, 1 évre rá megint elment és még egyet perelt mert kevésnek találta, rögtön emeltek is az összegen. Siralmas ahogy a magyar eljárás működik..
19/21 anonim válasza:
"ő meg vígan éldegél és szarik a gyerekére (ez az egy van neki)! És harmadszor írom, nem a gyerek nem tartja a kapcsolatot, hanem az apja nem tartja a gyerekkel! Tudja a lakcímünket stb. Tehát ilyenkor lehet érdemtelenségre hivatkozni????" Egyszer még te szeretted ezt a csávót. Gratulálok, remek érzéked van!
20/21 A kérdező kommentje:
Nem kioktatásra volt szükségem, hanem hiteles információra. És jó lenne ha egyesek meg is értenék azt amit mások leírnak. Nem akarom ismételni magam, a magyar igazságszolgáltatás és bürokrácia tehetetlensége miatt tartunk itt, speciel 17 éve nem bírok behajtatni semmit. Ehhez hozzá tartozik mint írtam, hogy járja az országot, külföldöt, hogy ne lehessen utolérni. Szóval, ha valaki az eredeti kérdésemre nem tud válaszolni, kérem ne is kommenteljen ezek után. Te pedig kedves utolsó igazán csendben maradhattál volna, hiszen nem ismersz semmilyen előzményt. Gratulálok én is.
2012. okt. 4. 08:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!