Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családon belül hogy illik...

Családon belül hogy illik rendezni a fodrászkodást?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak, apának 1 éve van élettársa-->neki pedig egy felnőtt lánya.

Ez a nő pedig fodrász. Úgy döntöttem, hogy elmegyek hozzá egy hajvágásra, mert nem találok jó fodrászt. :S

Ilyen esetben hogy illik a pénzt rendezni? Mint egy idegen fodrásztól megkérdezzem a végén mivel tartozom? Vagy családon belül hogy működik? Olyan hülyén érzem magam! :)

2009. aug. 3. 17:00
 1/6 anonim ***** válasza:
94%
Kérdezd meg a végén mivel tartozol, ha ugyanannyit felszámol mint egy másik vendégnek akkor elég gáz ember, én egy fillért sem kérnék.
2009. aug. 3. 17:03
 2/6 anonim ***** válasza:
97%
Elvileg kint kell lennie az áraknak, én tuti megnézném mennyi lesz, és kikészíteném, odaadnám, mint egy idegennél.Aztán majd ő eldönti, hogy el akarja-e fogadni vagy nem.Ha meg sem próbálsz fizetni,mondván hogy családon belül vagytok, lehet kiakadna.Szóval biztos ami biztos,bánj úgy vele mint egy idegennel, aztán majd legfeljebb azt mondja, hogy hagyd, nem kell.
2009. aug. 3. 17:03
 3/6 anonim ***** válasza:
97%
Én megkérdeztem, hasonló szituban, hogy mennyivel tartozom. Mivel azt mondta, hogy semmivel, legközelebb mikor mentem hozzá vittem egy kis csomagot amiben kávé, tea és desszert volt.
2009. aug. 3. 17:06
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
kérdezd meg a végén h mennyivel tartozozl,és akkor majd vagy mond gy összeget,vagy azt mondja hagyjuk...
2009. aug. 3. 17:21
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vártam el, hogy ingyen vágja a hajamat, amig tanult, gyakorolt, igy volt. Amikor levizsgázott, megkértem, hogy számoljon nekem is úgy mint másnak. Nem várható el, hogy az egész rokonságnak ingyen dolgozzon. A lányomtól azóta sem kér pénzt. Unokatestvérek. Én érezném magam kényelmetlenül, ha elfogadnám az ingyenes fodrászkodást.
2009. aug. 3. 17:31
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Na, én pont fodrász vagyok.

Családon belül soha senkitől nem fogadok el pénzt.

Aki akarja, úgyis tudja hogyan "hálálja" meg.

Persze, mindenképpen kérdezd meg a végén, hogy mivel tartozol, főleg ha szalonba mész hozzá.

Ha nem akarja elfogadni a pénzt vegyél neki valamit.

Pl. lesd ki milyen lakkot, habot, sampont, stb. használ és vegyél neki. Vagy ha beszélgetés közben említ valamit és árban kb. ott van, mint az új frizura ára, akkor azt.

Én nem szoktam emlegetni, de rólam mindenki tudja, hogy édességmániás vagyok, így gyakran kapok fincsi, különleges csokikákat, bonbonokat, stb.

2009. aug. 3. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!