Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mennek a nők férjhez...

Miért mennek a nők férjhez ahhoz akit nem szeretnek?

Figyelt kérdés

Értem itt ez alatt, hogy szerintem a válások oka ez. Van egy nevezzük férfi aki jól szituált, van vagyona, munkahelye, stb. Majd megismerkedik egy lánnyal, aki ezt látván nagyon gyorsan le csap rá . A gond akkor keletkezik amikor együtt is kell élni. Van a gyermek akivel meg lett fogva a ,, férfi,, , majd ugye a családi életből adódó gondok. Ami nem is biztos, hogy oylan könnyen megy.

Szóval ezt az egyet nem tudom megérteni. Miért nem szerelemből mennek férjhez a nők. Ha azt tennék , akkor valószínű, hogy nem lenne annyi válás.

Ha meg nem szereti, akkor meg minek él vele x évet. Ráadásul tönkre téve elsődlegesen egy gyermek életét, mert ő bizony föl nő és már nem megfogási eszköz, ha nem egy gyermek. Másodrészt a nő tönkre teszi önmaga és a férfi életét.

Azért egy az biztos, hogy jellemzően a férfiak nem azért vesznek el egy nőt, hogy csak legyen mellettük valaki.

Remélem lessz itt valaki, aki föl tudja tolni a gyenge agyamba ezt. Mert soha nem fogok rá jönni. Szakmámban megoldottam már sok dolgot, sőtt 50 éves problémát is amit le is kell védeni. De ezt az egyet nem értem meg. Másrészt mivel itt olvasok nagyon sok válásról, gondolom annak a következményei amit itt leírtam, legalább is jelentős része.

2012. szept. 29. 14:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

"Azért egy az biztos, hogy jellemzően a férfiak nem azért vesznek el egy nőt, hogy csak legyen mellettük valaki."

Hát én pont emiatt válok most, mert a férjem elfelejtette közölni, hogy sose szeretett igazán, csak bennem látta a lehetőségét annak, hogy legyen egy stabil családi háttere...

(Amúgy sose volt gazdag, szóval ez nálunk egyáltalán nem jött számításba.)

A gond szerintem pont az sok esetben, hogy szerelemből házasodnak, amíg még tart a rózsaszín köd, ami elfedi a másik hibáit, az együttélés nehézségeit, amíg még szerepet játszanak egymás előtt a felek. Aztán mikor ez elmúlik és jönnek a szürke hétköznapok, akkor belekényelmesednek, nem dolgoznak a kapcsolatért, hiszen a másik úgyis ott van... és szép lassan ellaposodik a kapcsolat, úgy élnek együtt, mint két idegen, jönnek a konfliktusok sorra...

Én inkább ezt a tendenciát látom, persze vannak más esetek is, de 10 esetből 9-ben az elkényelmesedés az ok a körülöttem látható válások esetében....

2012. szept. 29. 14:32
 2/16 anonim ***** válasza:
Megválaszoltad a saját kérdésed,akinek csak a pénz fontos,nem az érzelmek,az így tesz.És vagyunk nagyon sokan,akik olyan hoz mentünk hozzá,akit imádunk.Tudod nem minden nő egyforma.
2012. szept. 29. 14:34
 3/16 anonim ***** válasza:
"Azért egy az biztos, hogy jellemzően a férfiak nem azért vesznek el egy nőt, hogy csak legyen mellettük valaki"-sajnos ezt saját tapasztalatból meg tudom cáfolni.
2012. szept. 29. 14:38
 4/16 anonim ***** válasza:
22%
Ezeket hívjuk megélhetési r*bancoknak. Pont azért mennek férjhez és ellenek gyorsan meg hogy magukhoz kössék a férfit, vagy ha ez nem is sikerül akkor a gyerektartásból jól elpartiznak pár évig. Sajnos a nők nagy része ilyen.
2012. szept. 29. 14:41
 5/16 anonim ***** válasza:
Azért a "nők nagy része" erős túlzás! Én is ismerek ilyet, szám szerint egyet! Az összes többi nőismerősöm szereti és tiszteli a párját, és az anyagiakat KÖZÖSEN teremtették meg, nem várták el, hogy alájuk rakjanak bármit is!
2012. szept. 29. 14:47
 6/16 anonim ***** válasza:

Azért én azt is hozzátenném ehhez, hogy senki sem képes belelátni a másik pár életébe, pláne nem a gondolataikba. Szóval a "szerintem" és "tapasztalataim szerint" kizárólag a saját életünkre vonatkozhat, máséra nem. Lehet, hogy valakik állandóan veszekednek, de attól még őszintén szeretik egymást, míg másoknál kifelé minden rendben van, de belül rohad az egész házasság. Legjobb barátok sem lehetnek ebben biztosak.

Csak azért jegyzem ezt meg, mert elég nagyképűségre vall bármelyiket is határozottan kijelenteni, pláne általánosítani ezekből.

2012. szept. 29. 14:56
 7/16 A kérdező kommentje:

Igaza van mindenkinek.

De mégis. Azért csaK gondoljunk bele, hogy mennyivel egyszerűbb lenne, mint sok nő ismerősöm teszi, hogy csak olyannak szül gyermeket akit tudja, hogy annak érdemes.

Másrészt egyértelmű, hogy az idő telik és egyszer élünk.

Talán azt mondanám az a baj, hogy nem igazán van meg a kultúránk. Tudom, hogy eltér a kérdéstől. De ha megnézünk olyan országok társadalmát, ahol van kultúra, kötődés az országhoz, kultúrához, stb, szóval vannak eszmei értékek, ott ez a kérdés föl sem vetődhet.

Szóval, úgy gondolom. Egyrészt ennek a kérdésemnek van egy bizonyos héttere is. Egyrészt gazdasági, másrészt erkölcsi. Gazdasági, hogy igen a nők szeretik magukat biztonságban érezni anyagilag is. De erkölcsi , az amikor pont ez miatt mennek férjhez és szülnek gyermeket, annak akit azt sem tudják, hogy ki, de a lényeg a stabil háttér.

Magyarán mondva , az ami volt a szocializmus idelyén eltünt, stabilitás. Szóval a nők tényleg ki vannak szolgáltatva a mai gazdasági helyzetnek. De pont ezért nem értem a felelősségteljes gondolkodás hiányát.

Majd csak megértem egyszer

2012. szept. 29. 16:55
 8/16 anonim ***** válasza:

Ezzel a jelenséggel mindenhol szembetalálod magad. Nem csak nálunk. Persze ahol csóróság van ez ott inkább előtérbe kerül, plusz nálunk ez még meg van fejelve azzal hogy csökken a népesség, ezért az állam is támogatja ezt a fajta hozzáállást. Sőt manapság a nők körében ez elfogadott és követendő példa. Ez utóbbi a legnagyobb probléma. Pedig ez semmivel sem különb annál mit ha kiállsz az út mellé strihelni.

2012. szept. 29. 17:18
 9/16 anonim ***** válasza:

Szerintem nem ez a válások fő oka. Épp az, hogy a házasságkötéskor nagy a szerelem. Kolléganőm most ment férjhez, rózsaszín köd borítja az agyát.

Akikről írsz, az szerintem csak a nagyon kicsi hányada lehet a nőknek.

2012. szept. 29. 18:29
 10/16 anonim ***** válasza:
Szerintem meg pont hogy azok válnak el legtöbben, akik a vak szerelem miatt házasodtak össze. Aztán a szerelem elmúlt és rájöttek, hogy mennyire nem illenek egymáshoz és már nem volt olyan izgató a mocskolódós veszekedések utáni békülő-szex.
2012. szept. 29. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!