Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megijedtem a látványtól. Mi...

Megijedtem a látványtól. Mi lehet apámmal?

Figyelt kérdés
Apám alapvetően átlagos testalkatú. Rengeteg alkoholt iszik, már évek óta. Tegnap arra lettem figyelmes, hogy egyik napról a másikra felpuffadt a hasa. Bocsánat a hasonlatért, és elnézést kérek, nem provokálásból írom, de úgy néz ki, mint egy etióp. Vékony végtagokhoz puffadt has. Nem panaszkodik fájdalomra, bár tény, hogy sokszor van hasmenése. Most mi lehet a baja? Az alkoholtól van?
2012. szept. 28. 14:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy ismerősöm így halt meg 3 hét alatt. Hasmenés, haspuffadás volt a fő tünet. Hasnyálmirigyrák, mindenhol áttéttel. Fiatal volt még, de 30 évig ívott komolyan.
2012. okt. 3. 06:15
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Mindig az illető immunrendszerétől függ, hogy mennyire hat a szervezetére az alkoholizmus. Ha erős szervezetű, akkor kevésbé, De ettől még ha lassan is, kialakulhat májzsugor. Hasa azért lehetett puffadt, mert most olyan influenza járvány van, hogy hasmenést okoz. Lehet, hogy egy ilyen vírus ment rajta keresztül. Sajnálom, hogy nem fogadja el azt , hogy beteg. Pedig még lehetne rajta segíteni. Ha józan kérdezd meg tőle, mi az amit nem bír elviselni az életben , csak úgy ha elzsibbad a szesztől. Bár lehet, hogy nem fog válaszolni rá, mert nem képes szembenézni a problémájával.
2012. okt. 3. 07:09
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Májproblémára tippelek, mivel hirtelen alakult ki.

Van az úgynevezett "sörhas",ami nem betegség ugyan, bár nem is egészséges dolog, de az nem egyik napról másikra alakul ki.

2012. okt. 3. 07:41
 14/20 anonim ***** válasza:
78%
Ha azt mondod neki, hogy nagyon aggódsz érte és szeretnéd, ha a te megnyugtatásodra elmenne orvoshoz, akkor talán könnyebben rááll a dologra, bár te tudod, hogyan lehet őt leginkább meggyőzni..
2012. okt. 3. 07:44
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg azt hogy fizetsz az orvosnak hogy menjen házhoz és vizsgálja meg apudat.
2012. okt. 3. 09:00
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
S.O.S el kéne vinni orvoshoz! Sok minden lehet, lehet súlyos dolog is! Keresztapámmal történt nemrég, hogy felfújódott és fájdalmai voltak. Kiderült, vastagbéldaganata van és elzárta a beleket. Azonnal meg kellett műteni. Ez pl. az egyik, ami ilyet okozhat, bár gondolom ha ez lett volna, már a kérdés kiírása óta nagyobb lenne a probléma, de az alkohol miatt is lehet ilyen.
2012. okt. 3. 09:05
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Májbeteg szerintem.

Orvoshoz kellene vinni, mert amúgy alkoholista is.

Amennyit iszik, az nem normális.

2012. okt. 3. 10:17
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak megijeszteni,de ez nagyon nem jó.Apósomon ugyanezeket vettük észre,keményen ivott ő is .Persze orvoshoz nem akart menni,anyósom kihívta és egyből beutalta,tele volt valami folyadékkal.És neki is már folyamatos hasmenése volt.Ez azt hiszem úgy februárban lehetett,május elején halt meg.
2012. okt. 3. 13:22
 19/20 anonim ***** válasza:
Azonnal orvoshoz kell menni, mert ez májelégtelenségnek is lehet a korai tünete, főleg, hogy sokat iszik....
2012. okt. 11. 16:38
 20/20 anonim ***** válasza:

Lehet már nem aktuális, de leírom.

A májgyulladás fő tünete a sárgaság! A szem fehérjén lehet észrevenni legelőször. Később jön a rossz közérzet, hányinger... Majd tovább sárgul a bőr. A megnövekedett has azért lehet, mert a más elégtelensége miatt egy csomó víz felhalmozódik a hasüregben. Hidd el, hogy borzasztóan fáj. Ezt csapolással eltávolítják, de ha nagy a baj, hónapról hónapra visszatér. Jöhet hasmenés, nyelőcsővérzés is. Na, ha ez bekövetkezik, akkor készüljetek a legrosszabbra!

Apunak is ez volt. A 4. nyelőcsővérzésbe belehalt... Tudom miről beszélek, mert benne voltam, terhes voltam, mikor először rosszul lett, nem kívánom, h ogy akárkinek hasonló látványban legyen része.

Ha édesapád annyira rosszul lenne, hidd el, hogy orvoshoz fordulna. (Sajnos ezt is tudom.)

Azóta hogy van apukád?

2012. okt. 11. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!