Miért akar feleségül venni és magához láncolni 19 évesen? Megijedtem.
A barátom 21 éves, én 19. 1 éve vagyunk együtt, de már olyanokat mond, hogy mivel neki a karrierje nagyon fontos és az apja előkészítette számára a céget, most meg akar állapodni és hamarosan meg akarja kérni a kezemet. Engem ez teljesen ledöbbentett, mert én még korántsem érzem felnőttnek magam és főleg nem akarok házasodni úgy egy jó 7-8 évig. A családalapításról is beszél, hogy miután összeházasodtunk, rá 1-2 évre jöhet egy gyerek. Miért csinálja ezt? Még csak 21 éves, nem értem, miért sietteti a dolgokat, még csak fél éve költöztünk össze, én meg nem akarok 21-22 évesen anya lenni, meg feleség. Ezeket neki is elmondtam és azt mondta, hogy hát neki ez a legcélszerűbb, mert utána a munkájára fog koncentrálni.
Nagyon összezavarodtam, úgy érzem, hogy nincs jövőnk, ha ő ennyire el akarja sietni a dolgokat. És aztán nem tudom mit vár, hogy hozzámegyek és csak a munkájára koncentrál, de azért kellek, hogy főzzek/kiszolgáljam/támogassam? A szülei is mostanában pedzegetik a témát és bevallom, egy kicsit ez számomra sok egyszerre.
Én elmondtam neki, hogy azért én is szeretnék karriert, a doktoriig nem akarok megállni, mert nekem fontos a tanulás, hogy jó munkám legyen és azért éljek is mellette, ne kössem le magam 20 évesen és utána legyek háziasszony. Még alig szórakoztam.
És ő erre azt mondta, hogy neki nem kell más, csak én és úgy örülne, ha együtt élnénk le az életünket, mert nincs hozzám hasonló lány és én vagyok az élete értelme..
Látszik, hogy más az elképzelésetek az életről. Kéne egy komoly beszélgetés, mert, ha nem tudtok valami olyan kompromisszumot kötni, ami mindkettőtöknek jó, akkor nem érdemes ezt a kapcsolatot folytatni - mindketten rosszul jártok.
Ő egyértelműen egy "hagyományos", régi módi családot akar, ahol te mint feleség otthon vagy a gyerekekkel, ő meg dolgozni jár. És ezt minél hamarabb.
Te viszont gondolom tanulni, dolgozni szeretnél, világot látni... Nem akarsz ezek szerint háziasszony lenni, főleg nem ilyen korán. (Én egyébként abszolút megértelek, a gondolattól is borzongok, hogy úgy kelljen élnem. De persze, ki mit szeretne.)
Beszéljétek ezt meg, ne húzd az időt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!