Miért akar feleségül venni és magához láncolni 19 évesen? Megijedtem.
A barátom 21 éves, én 19. 1 éve vagyunk együtt, de már olyanokat mond, hogy mivel neki a karrierje nagyon fontos és az apja előkészítette számára a céget, most meg akar állapodni és hamarosan meg akarja kérni a kezemet. Engem ez teljesen ledöbbentett, mert én még korántsem érzem felnőttnek magam és főleg nem akarok házasodni úgy egy jó 7-8 évig. A családalapításról is beszél, hogy miután összeházasodtunk, rá 1-2 évre jöhet egy gyerek. Miért csinálja ezt? Még csak 21 éves, nem értem, miért sietteti a dolgokat, még csak fél éve költöztünk össze, én meg nem akarok 21-22 évesen anya lenni, meg feleség. Ezeket neki is elmondtam és azt mondta, hogy hát neki ez a legcélszerűbb, mert utána a munkájára fog koncentrálni.
Nagyon összezavarodtam, úgy érzem, hogy nincs jövőnk, ha ő ennyire el akarja sietni a dolgokat. És aztán nem tudom mit vár, hogy hozzámegyek és csak a munkájára koncentrál, de azért kellek, hogy főzzek/kiszolgáljam/támogassam? A szülei is mostanában pedzegetik a témát és bevallom, egy kicsit ez számomra sok egyszerre.
én mit meg nem tennék azért hogy ilyen felfogású fiút találjak! boldogtalan sem lennék mert néha szükségem van egyedüllétre, fojtogatónak is tartanám ha a férjem állandóan otthon ülne.
a tanulásról meg...tanulni később is lehet, de nekem nem lenne olyan, hogy most alkalmatlan a házasság. ha igazán szeretnék valakit és ő is engem, habozás nélkül hozzámennék.
erről tényleg beszélnetek kellene, elmondani neki hogy te még várnál, hogy nem szeretnél olyan férjet aki csak hajszolja a munkát és ritkán látod.remélem találtok közös megoldást :)
21/L
jó látni, hogy vannak még olyan fiatal lányok, akiknek nem az az életcélja, h férjhez menjenek, aztán otthon meresszék.
mindketten nagyon fiatalok vagytok még a házassághoz, ezt is jól látod.
mondd el neki szépen, h ez nem így megy, nem lehet sablonok alapján élni az életet. éljetek együtt még legalább 5 évig, hiszen ráértek. ha utána is ilyen biztos benne, h téged akar, és te őt, akkor házasodhattok, lehet később gyereket vállalni.
attól, h te vele vagy, még tud karriert építeni.
menj a saját utadon, szerezz jó végzettséget, jó munkát, legyél olyan nő, aki képes megállni a saját lábán. ő sztem csak ki akar sajátítani, és egy olyan életformát ráderőltetni, ahol elveszted az önrendelkezési jogodat. ne hagyd. karrier csak 1 van, pasi meg 1millió.
Nekem ilyen helyzetekben mindig segített ha egy idősebb felmenőmmel (anya/mama) tudtam megbeszélni az érzéseim. Ha van a családodban olyan, akivel megtudod beszélni szerintem tedd meg. Ha elmondod egy 3. félnek és közben Te is visszahallod jobban letisztulnak fejben a dolgok.
Amúgy meg hallgass a belső hangra. Milyen Éltet akarsz 10, 20 év múlva élni?
Sok erőt kívánok, nehéz meccs lesz! Kitartás!
23N
Megadtad a választ. Igen, azért kellesz: "azért kellek, hogy főzzek/kiszolgáljam/támogassam".
Nem érdekli, hogy te mit akarsz magaddal kezdeni: "hát neki ez a legcélszerűbb, mert utána a munkájára fog koncentrálni"
Teljesen igazad van, hogy még nem akarod lekötni magad. Aki itt leugatja a kérdezőt, annak ajánlom figyelmébe az örök igazságot, mely szerint az igazi dolgok maguktól jönnek, nem parancsra. Tehát, ha minden rendben volna, nem érezné kényszernek ez a 19 éves lány a házasságot.
ha 19 évesen összeköltözöl valakivel fél év után, ne lepődj meg ezen!
Nekem is volt egy ilyen barátom, ugyanennyi évesek voltunk. Ő kb 1 hónap után előjött ezzel az esküvő dologgal, na ehhez mit szólsz? 1 hét után ő már imád stb, 1 hónap után más esküvő... tudod kinek kell egy ilyen? ha elhagyom öngyilkos lesz... hát mégsem lett az, őrült az ilyen ember...
10 válaszoló!
Igazad van én mit nem adnák egy ilyen fiúért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!