Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akar feleségül venni és...

Miért akar feleségül venni és magához láncolni 19 évesen? Megijedtem.

Figyelt kérdés

A barátom 21 éves, én 19. 1 éve vagyunk együtt, de már olyanokat mond, hogy mivel neki a karrierje nagyon fontos és az apja előkészítette számára a céget, most meg akar állapodni és hamarosan meg akarja kérni a kezemet. Engem ez teljesen ledöbbentett, mert én még korántsem érzem felnőttnek magam és főleg nem akarok házasodni úgy egy jó 7-8 évig. A családalapításról is beszél, hogy miután összeházasodtunk, rá 1-2 évre jöhet egy gyerek. Miért csinálja ezt? Még csak 21 éves, nem értem, miért sietteti a dolgokat, még csak fél éve költöztünk össze, én meg nem akarok 21-22 évesen anya lenni, meg feleség. Ezeket neki is elmondtam és azt mondta, hogy hát neki ez a legcélszerűbb, mert utána a munkájára fog koncentrálni.

Nagyon összezavarodtam, úgy érzem, hogy nincs jövőnk, ha ő ennyire el akarja sietni a dolgokat. És aztán nem tudom mit vár, hogy hozzámegyek és csak a munkájára koncentrál, de azért kellek, hogy főzzek/kiszolgáljam/támogassam? A szülei is mostanában pedzegetik a témát és bevallom, egy kicsit ez számomra sok egyszerre.

2012. jún. 23. 10:33
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
43%

én mit meg nem tennék azért hogy ilyen felfogású fiút találjak! boldogtalan sem lennék mert néha szükségem van egyedüllétre, fojtogatónak is tartanám ha a férjem állandóan otthon ülne.

a tanulásról meg...tanulni később is lehet, de nekem nem lenne olyan, hogy most alkalmatlan a házasság. ha igazán szeretnék valakit és ő is engem, habozás nélkül hozzámennék.

erről tényleg beszélnetek kellene, elmondani neki hogy te még várnál, hogy nem szeretnél olyan férjet aki csak hajszolja a munkát és ritkán látod.remélem találtok közös megoldást :)

21/L

2012. jún. 23. 13:09
 22/28 anonim ***** válasza:
75%

jó látni, hogy vannak még olyan fiatal lányok, akiknek nem az az életcélja, h férjhez menjenek, aztán otthon meresszék.

mindketten nagyon fiatalok vagytok még a házassághoz, ezt is jól látod.

mondd el neki szépen, h ez nem így megy, nem lehet sablonok alapján élni az életet. éljetek együtt még legalább 5 évig, hiszen ráértek. ha utána is ilyen biztos benne, h téged akar, és te őt, akkor házasodhattok, lehet később gyereket vállalni.

attól, h te vele vagy, még tud karriert építeni.

menj a saját utadon, szerezz jó végzettséget, jó munkát, legyél olyan nő, aki képes megállni a saját lábán. ő sztem csak ki akar sajátítani, és egy olyan életformát ráderőltetni, ahol elveszted az önrendelkezési jogodat. ne hagyd. karrier csak 1 van, pasi meg 1millió.

2012. jún. 23. 13:24
 23/28 anonim ***** válasza:
70%

Nekem ilyen helyzetekben mindig segített ha egy idősebb felmenőmmel (anya/mama) tudtam megbeszélni az érzéseim. Ha van a családodban olyan, akivel megtudod beszélni szerintem tedd meg. Ha elmondod egy 3. félnek és közben Te is visszahallod jobban letisztulnak fejben a dolgok.

Amúgy meg hallgass a belső hangra. Milyen Éltet akarsz 10, 20 év múlva élni?

Sok erőt kívánok, nehéz meccs lesz! Kitartás!

23N

2012. jún. 23. 14:08
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
gyanítom hogy lelki problémák is vannak a háttérben, érzelmileg gyenge és instabil ezért szeretné magát hamar bebiztosítani hogy ne maradjon egyedül
2012. jún. 23. 17:16
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Megadtad a választ. Igen, azért kellesz: "azért kellek, hogy főzzek/kiszolgáljam/támogassam".

Nem érdekli, hogy te mit akarsz magaddal kezdeni: "hát neki ez a legcélszerűbb, mert utána a munkájára fog koncentrálni"

Teljesen igazad van, hogy még nem akarod lekötni magad. Aki itt leugatja a kérdezőt, annak ajánlom figyelmébe az örök igazságot, mely szerint az igazi dolgok maguktól jönnek, nem parancsra. Tehát, ha minden rendben volna, nem érezné kényszernek ez a 19 éves lány a házasságot.

2012. jún. 23. 21:06
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

ha 19 évesen összeköltözöl valakivel fél év után, ne lepődj meg ezen!

Nekem is volt egy ilyen barátom, ugyanennyi évesek voltunk. Ő kb 1 hónap után előjött ezzel az esküvő dologgal, na ehhez mit szólsz? 1 hét után ő már imád stb, 1 hónap után más esküvő... tudod kinek kell egy ilyen? ha elhagyom öngyilkos lesz... hát mégsem lett az, őrült az ilyen ember...

2012. jún. 24. 12:49
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Ez már rég nem kapcsolat,te már menekülnél belőle,nekem ez jön le.Amúgy meg a házasság nem arról kéne szóljón,hogy rohanjunk egybekelni,gyorsan gyártsunk egy gyereket a bizonytalanba.A pasiknak persze könnyű mert csak megcsilniuk kell utána simán vehetik a kalapot,vagy épp bedophatják a sarokba a családot,a többi mind a nő dolga marad.Te már most bizonytalan vagy,igy nem szabad házasodni.
2012. jún. 24. 19:20
 28/28 anonim ***** válasza:

10 válaszoló!

Igazad van én mit nem adnák egy ilyen fiúért.

2020. febr. 9. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!