Megijedtem. Vagy nem is tudom milyen érzések ezek bennem?
Arról lenne szó, hogy az egyik csoporttársam, egy 20 éves lány terhes lett. Nem akarták a babát, véletlenül csúszott be. A párkapcsolata azonban stabil, már menyasszony és vőlegény szilveszter óta. A baba miatt június környékén megtartják az esküvőt is.
Mostanában nagyon sok lány lesz a környezetemben terhes, de amikor őt megtudtam, kikészültem kicsit. Vele igazán jóba vagyok és valahogy olyan furán érzem magam, ha rágondolok erre az egészre. Nem is tudom mi van velem... Irigy is vagyok rá picit, annak ellenére, hogy én még nem akarok gyereket. Meg nem is tudom őt elképzelni még feleségként és anyaként.
Volt már valaki hasonló helyzetben? Mi ez nálam? Milyen hatással volt rád, amikor hasonló történt a környezetedben?
20L
Nem. Az nekem is megvan. Azért nem akarok még gyereket, mert nincs önálló keresetem, lakásom...
A kapcsolatáról ezenkívül amúgy sem tudok semmit. Nincs rá okom, hogy ezért irigyeljem.
Szerintem egész egyszerűen meglepődtél. Veled egyidős lányok eddig nem szültek. Veled egyidős lányok eddig nem voltak felnőtt nők, akikre ilyen feladatok vártak. Ebből az következik, hogy te magad is felnőttél, téged mostmár ez fog körülvenni. Nem a szokott meder, amiben minden hal egy irányba, egyformán úszik, mint eddig, oviban, suliban. Egyes halak leragadnak, mások gyorsabban úsznak. Bugyuta példálózás egy 19 évestől, de azt hiszem, erről van szó. :)
Innentől kezdve már éles eltérések lesznek az ismerőseid életei közt. Mindenki mást csinál, olyasmiket, amikhez eddig nem voltál hozzászokva - és ők sem. Felnőttél, és felnőttek közt élsz.
Egyrészt meglepődtél hogy a korodbeli lány Anya lesz.
Másrészt benned lehet, hogy eltávolodtok, mert nála az első a baba lesz már.
Harmadrészt ilyenkor az épphogy felnőttkorba ért lány ráébred, hogy tényleg ez már valóban a felnőttek világa, amibe lassacskán mindenki belelép, ki előbb ki később.
Negyedrészt talán nem tudod hova tenni az érzést, hogy szeretnél is a helyében lenni (babázni és családozni) meg nem is.
Ezek kavarognak ilyenkor a fiatal lányokban, kiben egyik, kiben másik.
ugyanez...egy nagyon jó barátnőm (sajnos az utobbi időben kevésbé tartottuk a kapcsolatot) terhes lett....véletlenül...nemrég 2010 karácsonyán még együtt festettünk tájképet...együtt buliztunk...csináltuk a csajos estéket....nyáron még hesszelgettünk annyit, hogy nem igaz....el se tudom képzelni, hogy terhes, hogy babát vár....fel se tudom fogni! de minden jót kivánok neki, és mellette leszek történjék bármi is (az más kérdés, hogy nem helyeslem, hogy babát szüljön a párjának (nem szidnám a véleményemmel most inkább őt...) és az ő helyzetében nem szülnék babát...de erről nem nekem kell döntenem!)
23L
ja és fiatalabb jóval mint én....
Engem mindig hidegen hagyott ha ilyen történt a környezetemben. Van egy ismerősöm, aki például 2 abortusz után most várandós, májusban szül. 17 éves. (Nem kisebbségi, csak a párja.)
Szerintem ez mindenkinek a saját gondja, de nekem az ő helyükben égett volna/égne a pofám, ha a szüleim nyakára szülök.
DE...
Múlt héten derült ki, hogy babát várok. Még nem teljesen fogtam fel, de örülünk neki a párommal... Májusban leszek 20:-)
Persze véletlen csúszott be, de meg tudjuk tenni, hogy nehézségek árán is, de megtartjuk. (Együtt élek a párommal, ő dolgozik.)
Eddig én is mintha picit irigy lettem volna, mindig szerettem volna fiatal anyuka lenni, de nem ennyire. De ha a baba úgy dönt, hogy jönni akar, akkor jöjjön. :-)
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!