Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családi vállalkozás, szakma...

Családi vállalkozás, szakma továbbvitele, hogyan igazságos több gyereknél?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, van a szülődnek egy vállalkozása amit egész életében épített, vagy praxisjoga, stb. vagyona, ami megélhetést biztosít annak a gyerekének, aki tovább viszi a szakmát (általában az idősebb gyerek). Ha több gyereke van, akkor ők ugyebár ettől a lehetőségtől már elesnek.

Rendjén van az,hogy csak az idősebb gyereket támogatták a szülők, a fiatalabbakat pedig egyáltalán nem? Mi az igazságos eljárás a szülők/testvérek részéről ilyen esetben? Vagy ez régen is így volt: az idősebb királyfié lett a trón, a kisebbek meg elmentek szerencsét próbálni?

2012. szept. 27. 22:58
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Az zavar,hogy csatlakozásom esetén olyan feltételeket diktálnak, amik nagyon megalázó és kiszolgáltatott:

- nem lenne semmibe sem beleszólásom, mert ugye nekem 10 év hátrányom van, hiába vagyok én is jó eszű és talpraesett,tudnám pár év múlva én is teljes értékűen csinálni, sosem hagynánam érvényesülni.

- minimálbéren bejelentésen kívül nem kapnék fizetést, csak arra, amire ők jóváhagyják. Extrém helyzetben kuncsorognom kellene pénzért, hogy a külön háztartásom és családom fenntartsam.

- nem lenne szabadidőm, mivel ők a telephelyen laknak, én meg a városban szeretnék élni a családommal. Ők megkövetelnék,hogy ugyanannyi időt töltsek ott.

- ha a fentiek ellen tiltakozom/megszegem akkor meg mehetek, amerre látok. Ezért nem merem feladni a külföldi létet és szakmám.

2013. ápr. 19. 16:01
 12/13 anonim ***** válasza:
72%

És mit tartanál korrektnek?

- Ha te diktálhatnád a feltételeket tapasztalat és szaktudás nélkül, és pár év múlva - annak ellenére, hogy nem szeretnéd teljes odaadással csinálni - egyfajta vezető lenne belőled,

- ha akkor fizetést kapnál a cégből amekkorát te szeretnél, függetlenül a cégben végzett munkád értékétől,

- ha úgy végezhetnéd a munkát, hogy ne kelljen bent laknod a telephelyen, hanem közben a családdal is lehetsz,

- és legyen törvénybe foglalva, hogyha lázadsz a helyzet ellen akkor is kapj meg mindent, amit kérsz?

Az élet nem habos torta. Valamit valamiért.

A testvéred adott valamit (a szabadidejét, a lelkességét, a család hiányát, a telephelyen lakást) valamiért (jó fizetésért, az irányítás lehetőségéért, a vezető beosztását).

Számomra úgy tűnik, hogy te szeretnéd a cég előnyeit élvezni, de nem vagy hajlandó megfizetni az árát (a kemény munkavégzést, bentlakással, a tanulás hanyagolását más területen).

Az alapkérdésre válaszolva: Nem feltétlenül a legidősebb királyfié a trón. A legkisebb királyfi is lehet herceg, ha érez kedvet, affinitást és eltökéltséget a kormányzáshoz - belőled viszont még ez is hiányzik.

2013. ápr. 20. 07:54
 13/13 A kérdező kommentje:
Azt tartanám korrektnek, ha kb. 25%-os részesedésért, heti 5 napos, napi 8-12 órás munkában ott dolgozhatnék
2013. ápr. 20. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!