Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek önző vagyok és...

Szerintetek önző vagyok és gonosz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval nem rég végeztem az egyetemen 4 hónapja. Szüleim sora nem túl jól megy, nem elég hogy édesapám alkoholista ..., de a vállalkozás sem megy jól. Ezért anya nagyon ki van, nem szeretek haza menni, a légkör és a hangulat miatt sem, meg állandóan csak a panaszkodás van, hogy nincs pénz semmire sem még a fogorvosra sem ... Anyut nagyon szeretem nagyon sokat segített anno és tényleg jó fej is , de ez a sok rossz kijött rajta is. Most egy multinál dolgozom még próbaidős vagyok, de a fizetésem nekem kezdetnek jó. A baj az, hogy több mint a fele el megy lakás, bérlet, telo, számlák, kajára .. És a maradékot meg el akarom rakni mert szeretném a jövőmet biztosítani, nem nagy összegre gondoljatok. Na és itt van anya, neki meg rosszul megy sora szokott kérni pénzt, és tartozik is már nekem. Sose kéri, hogy adjak, csak kritikus esetben, hogy egy tizest vagy ilyesmi. Szóval én gyűjtögetnék, és élnék a fizetésemből kipróbálnék dolgokat amit eddig nem tudtam éppen pénz hiány miatt. Ez önzőség szerintetek? Hogy nem adom haza x részét a fizumnak csak úgy ..., én nem szeretem hallgatni már a panaszkodást és a kesergést... szóval nem tudom, rossz is meg jó érzéseim is vannak... mit gondoltok?

2012. szept. 26. 18:02
1 2
 1/19 anonim válasza:
Egyáltalán nem vagy gonosz sz
2012. szept. 26. 18:06
 2/19 anonim ***** válasza:
Ha nem élsz otthon miért adnál haza? Sok szülő azért taníttatja a gyerekét, hogy ha majd végez egyetemen és jó munkája lesz, akkor a szülők élete is meg van oldva. Ha meg kökcsön kér azt meg kell adnia, hacsak nem bólintasz rá, hogy nem kell.
2012. szept. 26. 18:08
 3/19 anonim válasza:
Egyáltalán nem vagy gonosz sztem. Megkerested azt a pénzt, megdolgoztál érte, én sem szívesen adom oda a pénzemet másnak. DE a szüleid gondolom sok pénzt költöttek a tanítattásodra, ruhára stb. úgyhogy semmiképp ne fordíts hátat nekik. Néha másban is segíthetsz pl: bevásárlás, akkor nem is kéne náluk lenni. Beadod mondjuk a kenyeret, lecsekkolod hogy mimden oké e aztán menj.
2012. szept. 26. 18:09
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mire és milyen gyakran kér. Szerintem ha félévente egyszer kér mondjuk 5000Ft-ot mert kell ételre vagy tűzi fára akkor én adnék. De mondjuk cigi, alkoholra soha.
2012. szept. 26. 18:10
 5/19 anonim ***** válasza:
Nem vagy gonosz, mert igy is kiveszed a részed, abban amiben kell.
2012. szept. 26. 18:12
 6/19 A kérdező kommentje:
Messze laknak, szal nem tudok nap mint nap leugrani. Havonta 1x vagy 2 havonta járok haza. Nem sűrűn kér, max számlára semmi másra, nem cigiznek. Apám elől meg el van dugva a pénz.
2012. szept. 26. 18:14
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Hátha nem sűrűn kér és főleg számlára akkor támogasd. Te sem tartanál ott ahol vagy ha anyukád nem támogat.
2012. szept. 26. 18:16
 8/19 A kérdező kommentje:
Nyilván ebben segítek. De azt nem szeretném ha mondjuk felét havonta oda kéne adnom értitek...
2012. szept. 26. 18:17
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
De ha eddig is ritkán kért akkor miért kellene gyakrabban adnod. Néha megszorul akkor kisegíted, de nem minden hónapban viszi el a pénzed. Különben pedig ha elindul a lejtőn mert nem tudja fizetni a számlákat az sokkal veszélyesebb, mert el is árverezhetik a lakást.
2012. szept. 26. 18:20
 10/19 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy mezőgazdaságban utaznak és idén nagy szárasság volt a termés oda ... elindult a lejtőn sajna.. nincs bevétele havonta.
2012. szept. 26. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!