Nálatok is folyamatosan megy a politizálás, sopánkodás, felháborodás családon belül?
Apám mindig is nagy politizálós volt, a családi összejöveteleken rendre bele kellett bonyolódni ilyen témába. Viszont egy ideje azt vettem észre, hogy minden áldott nap (de konkrétan, túlzás nélkül mindennap) felhozza a témát, hogy mennyire elképesztően gáz ez az ország és a helyzet, a kormány, a bankok, a zsidók, az emberek..... Ez már önmagában is kiakasztó számomra, mert borzalmas mindig ugyanazt hallgatni, de a durva, hogy már anyám is elkezdi ezt apám nélkül, ő is ugyanazt fújja, mi több, múltkor nővérem jött át hozzánk és ő is elkezdte.
Engem ez nagyon kikészít... Tisztában vagyok én is a helyzettel, nem dugom homokba a fejemet, viszont azt is tudom, hogy attól, hogy folyamatosan beszélünk a dologról és sopánkodunk, nem lesz semmi változás.
Én alapból egy életvidám, mosolygós ember vagyok pozitív gondolatokkal, de érzem azt, hogy itthon teljesen elnyom ez a szándékosan gerjesztett negatív hangulat...
Érdekelne, hogy más családoknál is így van-e, és ha igen, hogyan kezelitek ezt a helyzetet? Mit tehetnék? Elköltözni nem tudok, de ezt tényleg nem bírom már... Ha megjön apám munkából, akkor elvonulok a szobámba, mert nem akarom állandóan hallgatni a nyavajgásukat híradónézés közben. De ez sem megoldás, mert azt akarom, hogy ők se beszéljenek ezekről napi rendszerességgel. Szeretnék pozitív légkört itthon...
Hát mi sem vagyunk megelégedve a helyzettel, de ettől függetlenül természetesen nem ez a téma állandóan!
Rengeteget beszélgetünk, szóba kerülnek ilyen témák is, de egyáltalán nem kizárólagosan, és hála Istennek nem napi rendszerességgel.
Én magam is sokat foglalkoztam a dologgal. Sokat beszélgettünk róla otthon.
A görögökhöz mentünk nyaralni. Elképesztőmódon sz*rnak a dolgok közelébe. Nem olvasnak, nem néznek tévét. Élnek,mint halacska a vízben. Nem érdekli őket a dolog. Olyan szinten csodáltam őket, akkora megnyugvás ez az életvitel, hogy azóta én se foglalkozom vele. Sőt ha a társaságban ez lenne a téma is arrébb állok. Otthon pedig kifejezetten kértem, hogy ne húzzanak ezzel le.
Próbáld megkérni szüleidet, hogy előtted hanyagolják a témát.
Nálunk otthon nem megy. Tök felesleges. Apósom az egyedüli, aki nyomja a hülyeségeit, de ő is gyorsan le van állítva.
Az a gond, hogy a 10 millió orvos mellett ez a 10 millió politológus országa, és rohadt idegesítő állandóan az alaptalan és buta megfejtéseket hallgatni.
Szia!
Oh, nálunk is napi téma a politika!:D Már én is unom nagyon:D Ha anya vagy apa rázendít, mindig mondom nekik, hogy ettől nem lesz jobb a helyzet, meg hagyjuk már ezt a témát, mert csak lehúzza az ember kedvét. Szerintem te is beszélj velük, mondd el nekik, hogy pontosan tisztában vagy Magyarország ,,csodás" helyzetével, de ettől nem lesz jobb, csak elvonja a figyelmeteket a pozitív dolgokról. Ha én rászólok a szüleimre sokszor igazat adnak, és más témával folytatjuk tovább. Az is uncsi, hogy akárhányszor a nappaliba érek vagy a parlament vagy a különböző politikai adók mennek ahol az emberek osztják az észt. Egyik politikus se jobb a másiknál, mindegyik csak ígér. A mostani kormány is és az előző is. Tömik a saját meg egymás zsebét pénzzel, a ,,sima" dolgozó civilek meg a mindennapi megélhetésért küzdenek. Persze, hogy a magyarok nagy átlagban pesszimisták, külföldön meg röhögnek rajtunk. Pottyantsd le a politikát és próbálj meg hatni a szüleidre! Nekik se jó, ha 0-24-ben emiatt idegeskednek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!