Jogos a névváltoztatási szándékom? Ti megváltoztatnátok ezért?
Nagy vonalakban: az apám alkoholista, és rengeteget bánt érzelmileg is, és fizikailag is. 21 éves lány vagyok. Undorodom tőle, nem tudok rá felnézni, egy utolsó rossz ember. Mióta élek, csak vedel, és semmi más nem fontos. Fürdeni se fürdik, annyira durva a helyzet. Nos, én már megelégeltem, hogy egy ilyen ember nevét kell viseljem, és szeretném megváltoztatni. Ti megváltoztatnátok ezért a vezetékneveteket? Ha nem, akkor miért nem?
Másik kérdésem, hogy egy semleges nevet szeretnék felvenni, ami nem volt még a családban. Azt engedélyezik? Pl.: Dely, Pokorny, stb.
A válaszokat köszi :)
A névváltoztatás elég komplikált ügy, kérvényezni kell és meg is indokolni. Nem biztos, hogy ezek alapján engedélyezik...
És az is igaz, amit írtak előttem, hogy házasságnál úgyis megváltozik majd.
Nem változtatnám meg, pedig én is alkoholista családban nőttem fel. Nekem mindkét szülőm alkoholista. Egy valamit az életem során megtanultam. Nem a vezeték nevedtől függ a sorsod. Semmivel nem lesz jobb az életed ha apád vezeték nevét leveszed. Arról nem is beszélve, ha leveszed, rengeteg utánajárással, pénzzel jár, és csak olyan vezeték nevet választhatsz ami a tiétek.
PL: édesanyád vezeték neve, nagyszülők, dédszülők, ükszülők vezeték neve stb. De ezeket is igazolni kell hogy léteznek.
Ha férjhez mész vedd fel a férjed nevét..
PL: Te Szabó Kata vagy. A Férjed Tóth Józsi
Akkor legyél Tóth Kata.. Már meg is oldodott a problémád.
én értem az érzésedet..a név.. gondolj arra, hogy ükapád nevét hordod - aki egy igaz ember volt, becsületes, szorgalmas.
Apád elveszett, Te minél messzebb kerülj tőle, minden szempontból. Az ő élete nem a tiéd. A te életed a te döntéseid szerint fog alakulni. A saját életedet éld, sok erőt kívánok hozzá!
Még régen volt egy kollégám, aki ugyan emiatt változtatta meg. Ő férfi volt és a teljes neve ugyan az volt, mint az apjának. Engedélyezték neki a névváltozást. Felvette az anyja vezetéknevét és egy elég lehetetlen keresztnevet.
Ha neked így jobb, akkor változtasd meg.
Az meg nem jó, hogy majd egyszer férjhez megy. A lánykori neve akkor is megmarad.
Uff... nagyon sajnálom.
Szerintem a névnél sokkal fontosabb lenne, hogy NE ÉLJETEK VELE EGY FEDÉL ALATT!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!