Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos a névváltoztatási...

Jogos a névváltoztatási szándékom? Ti megváltoztatnátok ezért?

Figyelt kérdés

Nagy vonalakban: az apám alkoholista, és rengeteget bánt érzelmileg is, és fizikailag is. 21 éves lány vagyok. Undorodom tőle, nem tudok rá felnézni, egy utolsó rossz ember. Mióta élek, csak vedel, és semmi más nem fontos. Fürdeni se fürdik, annyira durva a helyzet. Nos, én már megelégeltem, hogy egy ilyen ember nevét kell viseljem, és szeretném megváltoztatni. Ti megváltoztatnátok ezért a vezetékneveteket? Ha nem, akkor miért nem?

Másik kérdésem, hogy egy semleges nevet szeretnék felvenni, ami nem volt még a családban. Azt engedélyezik? Pl.: Dely, Pokorny, stb.

A válaszokat köszi :)

2012. szept. 25. 11:13
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
41%
Hamarosan úgyis férjhez mész, akkor megváltoztathatod. Addig meg minek, olyan sok macerával jár.
2012. szept. 25. 11:17
 2/22 anonim ***** válasza:
47%

A névváltoztatás elég komplikált ügy, kérvényezni kell és meg is indokolni. Nem biztos, hogy ezek alapján engedélyezik...

És az is igaz, amit írtak előttem, hogy házasságnál úgyis megváltozik majd.

2012. szept. 25. 11:20
 3/22 anonim ***** válasza:
72%

Nem változtatnám meg, pedig én is alkoholista családban nőttem fel. Nekem mindkét szülőm alkoholista. Egy valamit az életem során megtanultam. Nem a vezeték nevedtől függ a sorsod. Semmivel nem lesz jobb az életed ha apád vezeték nevét leveszed. Arról nem is beszélve, ha leveszed, rengeteg utánajárással, pénzzel jár, és csak olyan vezeték nevet választhatsz ami a tiétek.

PL: édesanyád vezeték neve, nagyszülők, dédszülők, ükszülők vezeték neve stb. De ezeket is igazolni kell hogy léteznek.

2012. szept. 25. 11:20
 4/22 anonim ***** válasza:
54%

Ha férjhez mész vedd fel a férjed nevét..

PL: Te Szabó Kata vagy. A Férjed Tóth Józsi

Akkor legyél Tóth Kata.. Már meg is oldodott a problémád.

2012. szept. 25. 11:22
 5/22 anonim ***** válasza:
78%

én értem az érzésedet..a név.. gondolj arra, hogy ükapád nevét hordod - aki egy igaz ember volt, becsületes, szorgalmas.

Apád elveszett, Te minél messzebb kerülj tőle, minden szempontból. Az ő élete nem a tiéd. A te életed a te döntéseid szerint fog alakulni. A saját életedet éld, sok erőt kívánok hozzá!

2012. szept. 25. 11:29
 6/22 anonim ***** válasza:
94%

Még régen volt egy kollégám, aki ugyan emiatt változtatta meg. Ő férfi volt és a teljes neve ugyan az volt, mint az apjának. Engedélyezték neki a névváltozást. Felvette az anyja vezetéknevét és egy elég lehetetlen keresztnevet.

Ha neked így jobb, akkor változtasd meg.

Az meg nem jó, hogy majd egyszer férjhez megy. A lánykori neve akkor is megmarad.

2012. szept. 25. 11:31
 7/22 A kérdező kommentje:
De sokszor mentem tavasszal is sállal a nyakamban iskolába, mert ott volt 1 hétig a keze nyoma, mert úgy megfojtogatott, illetve az arcomon a sebek, és a foltok ott voltak, és mindig ki kellett találnom valamit, hogy elestem, meg ilyenek. Rendőrség is vitte már el, mert a szomszédok láttára ütött, rúgott minket, miközben mi már a földön feküdtünk, mert úgy szétvert minket. (Persze egy napot sem tartották bent) Dolgozni is sokszor mentem 0 alvással, mert éjjel nem hagyott. Anyukámat is bántja. A testvéremet egyszer meg akarta erőszakolni. Én nem tudom egy ilyen ember nevét viselni. Nem tudom mikor megyek férjhez, és nem tudok éveket ezzel a névvel élni. Tudom, eddig ezzel éltem, de a tegnapi húzása volt a hab a tortán, nem szeretnék tovább várni. Tudom, mások nem látnak a név mögé, de az én lelkem könnyebb lenne.
2012. szept. 25. 11:33
 8/22 A kérdező kommentje:
De jó, hogy vannak, akik megértik az érzéseim :) Nagyon szépen köszönöm!!
2012. szept. 25. 11:35
 9/22 anonim ***** válasza:
93%
Elmész az anyakönyvi hivatalba és mindezt elmondod. Készülj fel, h sokba kerül majd! Új sz.ig, taj, lakcím, bankkártya, jogsi meg mittudomén milyen papírokkal nem mászkálok én is.
2012. szept. 25. 11:38
 10/22 anonim ***** válasza:
95%

Uff... nagyon sajnálom.

Szerintem a névnél sokkal fontosabb lenne, hogy NE ÉLJETEK VELE EGY FEDÉL ALATT!!!!

2012. szept. 25. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!