Pár évvel ezelött lemondtam a haszon élvzeti jogrol, és a fiam névére irattam az öröklakásomat. Most gond van a fiammal, és félek hogy elveszitem a lakásomat. Vissza lehet e csinálni hogy átirassam a saját nevemre?
Figyelt kérdés
2012. szept. 25. 06:56
11/16 anonim válasza:
Csak akkor kaphatod vissza ha a gyermeked neked átadja. Egyébként szíve joga azt tenni vele amit akar, mert jogilag az övé.
12/16 A kérdező kommentje:
nem!!! csak akkor okom volt amiert lemondtam,Én hülyeés most ugy gondolom hogyvissza kell szerezni biztos van rá mod
2012. szept. 27. 07:11
13/16 anonim válasza:
Csak ha ő is beleegyezik hiszen az ő tulajdona.Nélküle sajnos nem tehetsz semmit:-(
14/16 anonim válasza:
Mit NEM?!!
Fogd fel,a fiad jó indulatán múlik minden!
15/16 anonim válasza:
Azt mondod, hogy beleugrottál a kútba, kitörted a nyakad,
és most, hogyan lehet visszacsinálni
16/16 anonim válasza:
Ha a fiad hajlandó elmenni veled a közjegyzöhöz és rád iratni a haszonélvezetet, akkor lehetséges, más esetben nem.
HA egyszer elmondtál erröl, akkor az végleges, egy szerzödés - a lemondás is az - kötelezö érvényü, különben semmi értelme sem lenne.
Ha valakinek van egy háza/lakása, arra vagy ad valakinek haszonélvezeti jogot, vagy sem, de ez kizárólag önkéntes dolog lehet, erre kényszeriteni nem lehet.
Szóval törödj bele, hogy ha lemondtál erröl a jogodról, akkor az végleges, és semmit sem tudsz tenni, hogy visszacsináld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!