Ha valaki saját vállalkozást indít, akkor az összbevételnek kb. hány százalékát viszi el az adó, járulékok és minden más kötelezően fizetendő? Ha pl.500 000 Ft a havi bevétel, ebből mennyi lesz a tiszta haszon?
Egy Bt esete:
Főállású/nyugdíjas/nappali tagozatos beltag esetén nincs vagy minimális a járulék.
Könyvelő díja havi 5-10.000
iparűzési adó (ha keveset adózol akkor szinte semmi)
Adó: 500.000ft bevétel esetén, ha leszámlázol 500.000ft költséget, akkor 0ft. Ha csak 400.000ft-ot számlázol le, akkor a 100.000-nek a nem tom most mennyi %-a. Asszem 20%.
És így tovább. Az a lényeg, hogy legyen annyi számlád, amennyi a bevételed. Ezt nem muszáj mind neked produkálnod. Család, barátok, bárki, csak leszámlázható legyen a bt tevékenységébe. A kutya nem ellenőrzni ezeket.
Kedves Kérdező!
Ha valóban komolyan gondokozol egy vállalkozás indításán, akkor keress meg egy könyvelőirodát, ott elmondanak neked minden lényeges tudnivalót "testreszabva". Itt a neten sajnos nagyon sok olyan válasz is elhangzik, amelyből érezni, hogy a válaszoló sincs egészen tisztában a dolgokkal. Márpedig nagyon "sokba kerülhet", ha téves információk alapján konkrét lépéseket teszel.
20:17
Te adsz tanácsot, amikor már abból kiderült, hogy halvány lila fogalmad sincsen semmiről, hogy Bt.-d van !!!
Bt.-je, csak a teljesen zokniknak van!!
* "A kutya nem ellenőrzni ezeket."
Na még ez a mondatod tetszett nagyon!!
Tudod ekkora hülyeséget leírni...
Amúgy a "kutyát" NAV-nak hívják.
Leánykori nevén: APEH volt.
Végezetül még annyit, hogy már régen nem leszel nappali tagozatos diák,
amikor még mindig fizetni fogsz a Bt-d után...
"Te adsz tanácsot, amikor már abból kiderült, hogy halvány lila fogalmad sincsen semmiről, hogy Bt.-d van !!!"
Nem adtam tanácsot, válaszoltam a kérdésre. Nincsen Bt-m. Külföldön élek, hála az égnek, ahol sokkal egyszerűbb az adózás.
A NAV nem foglalkozik kis halakkal... nincs neki arra ideje.
Már régen nem vagyok nappali tagozatos diák és soha egy centet sem fizettem a BT-m után. Viszont elég szép bevételeim voltak.
"A családtól szerezni kamu számlákat azzal jár, hogy azok után a bevételek után meg ők adóznak" - Már miért adóznának utána? Azért mert áfás számlát kérnek a megvásárolt áruról még nem lesz drágább nekik. Csak lesz egy fölösleges papír a tárcájukban, amit odaadnak a kedves bt-s családtagnak. Ha pedig jön egy ellenőrzés, akkor céges ajándékként a termék már elkerült máshova...
"kell nekik is valami vállakozási forma a számlázáshoz:-)))) " - Te miről beszélsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!