Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire életszerű ötlet...

Mennyire életszerű ötlet elköltözni otthonról albérletbe 23 évesen?

Figyelt kérdés
23 éves egyetemistaként hetente 40+órákat dolgozom elég jó fizetésért. Úgy érzem ideje lenne már "kirepülni a fészekből" és önálló életet kezdeni. Korai lenne?

2012. szept. 24. 22:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én nem feltétlenül értek egyet azzal, hogy csak akkor költözz el, ha összekötöd valakivel az életedet, de azzal igen, hogyha már költözöl, akkor saját lakásba menj!

Nekem pl. nem egy egyetemista társam szülei csinálták meg azt, hogy némi saját tőkével és hitellel megvásárolták a gyereknek a lakást, kerestek albérlő társakat mellé (4-en egy 2 szobás lakásban) és mire elvégezték az egyetemet, gyakorlatilag a 3 lakótárs bérleti díjából ki is lett fizetve a felvett hitel. (Persze hitellel csak okosan és nem 10 milliókat!)

Nem vagyok hitel párti, de ha már fizetek, akkor a sajátomat fizessem, ne az ablakon dobáljam ki a pénzt. Az is tény, hogy senki nem szeretné élete végéig nyögni a részleteket, így ha az ember van olyan szerencsés helyzetben, hogy otthon maradhat a szüleinél és gyűjtögethet, akkor (szerintem) tegye meg.

2012. szept. 24. 23:56
 12/14 anonim ***** válasza:
49%
23 évesen felnőtt ember vagy. már 18 évesen is életszerű
2012. szept. 25. 08:25
 13/14 anonim ***** válasza:
és ha csak egy szobát bérelnél vagy másokkal közösen egy lakást szintén egyetemistákkal?akkor félre is tudnál tenni.
2012. szept. 25. 09:27
 14/14 anonim ***** válasza:
Én lassan 20 évesen kezdem el ezt, diákmunkából fenntartani, és emellett nappalin tanulok...
2012. nov. 5. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!