Megundorodtam a nagybátyámtól? Mit tegyek?
A nagybátyám 56 éves férfi egyik nap pár hete meglátogatott a suliban, ahol tesitanárnő vagyok, pontosabban egy csalási csomagot adott át nekem. Épp bent voltunk a sportcsarnokban, ahol 12-13 éves lányoknak tartott egy kolléganőm órát, és azt vette észre, h a saját nagybátyám gúvadt szemmel stíroli ezeket a gyereklányokat. (szerencsére a lányok ügyet sem vetettek rá, észre se vették). Megjegyzem, van 12-13 éves fejlett gyereklány is, de ezek pont nem azok voltak. Pár nappal ezelőtt rákérdeztem, h mit bámulta hosszú percekig a gyerekeket? tetszettek? Erre Ő: "Hát hogy mondjam? Nekem minden nő tetszik!" De ezek nem nők voltak. még gyerekek. és tudom, h a nagybátyám mindig is csalta a nagynénémét, 30-40 éves nőkkel, na de a 12 évesen mit néz? Megundorodtam tőle. Bennem van a hiba? :-(((
30/N
Nálunk is bárki bemehet az iskolába, meg se kérdezik, hogy mit akar. Hozzáteszem, ez egy 12000 fős kisváros. A porta rendszeresen üres.
A szomszédos általános iskolában ugyanez a helyzet.
Ha van rendes portátok akkor én a következőt tenném: beszélném az igazgatóval, kérném, hogy személyes okok miatt legyen kitiltva az iskola épületéből. Ha beleegyezik, a portásokkal megosztani az infót, fényképet odaadni, hogy be tudják azonosítani.
Nekem ez fura és nem is örülnék egy ilyen rendszernek a lányom iskolájában. Akkor a portás menjen haza, semmi szükség a munkájára, a pedagogusok intézzék a privát ügyeiket a munkahelyükön, ez erre való. Hivjanak be bátran bárkit bármikor.
Engem két lóval nem tudnál behúzni a suliba hogy ezt vagy azt vigyem be neked, majd elviszem neked délután az otthonodba. Ha nagyon fontos leadom a portán, nem is érteném miért kéne nekem egy tornaórára begyalogolnom gyerekek közé és nem is tenném, semm dolgom ott.
Nekem már az rémisztő hogy itt a kérdező pedagógusként ezt tök normális dolognak tartja.
Ok, lehet hogy most még csak megnézte őket. De nekem van ezzel kapcsolatban rossz tapasztalatom. Volt "kezdő pedofil" tanárom. Az én időmben még csak megnézte a kislányokat, 10-14 éveseket. Nekem már akkor is leesett, ott is hagytam (zenetanár volt egy magánzeneiskolában). Jó 10 év múlva kirúgták, mert elkezdte nem csak megnézegetni a kislányokat.
Lehet ezért is gondolom úgy, hogy ki kéne onnan tiltatni. Vagy legalábbis megkérni rá, hogy soha többé ne menjen be oda, és ha nem fogja fel, akkor komolyabban fellépni ellene. Lehet soha nem fog csinálni semmit, de ezt így előre nem lehet megmondani. Jobb megelőzni, mint utána a tükörbe nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!