17 éves vagyok, szeretnék jogsizni. Szerintetek jó ötlet lenne a jogsi megkezdése előtt a nagybátyámtól gyakorolni a vezetést, hogy mire a rutinvizsgához érek, legyen valami tapasztalatom?
A jelenlegi helyzet az, hogy a vezetési tudásom szinte 0. De ez érthető, még csak tervben van a vizsga, nem is vezettem soha, miért is kéne tudnom. Van egy bátyám, 28 éves, felajánlotta, hogy a gyakorlati vizsgára segítene felkészülni. Én ennek nagyon is örülnék, de elhangzott a szüleimtől az is, hogy ez nem lenne szerencsés, mert megszoknám azt, hogy úgy vezetek ahogy a bátyám mondja, és egy tapasztalt sofőr, aki már évekkel ezelőtt letette a jogsit, nem figyelmeztet egy kezdőt minden apróságra, amiket a vizsga során ha elfelejtek, garantált a bukás (például kormányon a megfelelő kézállás, az ellenőrzések).
Ti mit tennétek a helyemben? Bizonytalannak érzem magam, hiszen még nem vezettem, így mindenképp jól jönne, ha a bátyám segítene, hogy ne legyen teljesen új dolog a vezetés a gyakorlati órákon, de félek attól is, amit a szüleim mondanak.
Nem rossz dolog megtanulni a képkezelést váltást stbt.
De forgalomba ne menj be mert tényleg rossz berögződéseid lesznek. Én sokat vezettem anno jogsi előtt. Szégyen nem szégyen ez van. Kész gyötrelem volt megtanulnom utána a kresz szerinti helyes vezetést. Utána később majd egy részét el fogod felejteni. Ilyenekre gondolok mint pl: Kormányt elengedni kanyar után hogy visszapördüljön egyenesbe. Oktatók gyűlölik ha ezt csinálod. Akkor ha nem nézel 3x a tükörbe azért is szólnak. Meg üresbe gurulsz az autóval a piros lámpáig azt se szabad. sőt ha kuplungolva gurulsz ilyenkor azért is van szól. Pedig én 6 éve vezetek furgont és ha úgy jön ki simán csinálom ezeket. De ezekre majd rá fogsz jönni. :D Amúgy a vezetés része a legdrágább a jogsinak. De a kreszen át kell harcolnod magad. Szerintem az a legnehezebb. Ott sokan buknak. Kcsit szerencse kérdése is. Mindenesetre ha érdekel és nem ilyen hirtelen fellángolás ez nálad akkor százszor könnyebben marad meg a fejedbe minden.
A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 03:01
Én most csinálom a forgalmi órákat, és ezeket mind megteszem, el engedem a kormányt, kinyomott kuplunggal fékezek, és az oktató nem szól, mondja, hogy nem helyes, de engedi, de pl ha rosszul fogom a kormányt, akkor lebasz, mert amiatt megbukhatok.
A kérdezőnek: nyugodtan gyakorolgass előtte picit, de mikor elkezded a rutint, mindent úgy csinálj, ahogy az oktatód mond. Egy kis gyakorlás a Nagybáttyal csak nem akkora gond.
Sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!