Miért erőltetnek rám dolgokat a szüleim?
Figyelt kérdés
De legfőképpen miért vagyok képtelen a szemükbe mondani, hogy nem akarom és kész. Elrontottam a pályaválasztást. Otthagytam az egyetemet pár hét után, amit azóta se bánok, határozottan jó döntés volt. De akkor a szüleimnek hatalmas csalódást okoztam. Kihagytam egy évet, nem tudtam mihez akarok kezdeni, ragaszkodtak a diplomaszerzéshez, így újrafelvételiztem. Csinálgatom az egyetemet, de utálom. Amit ők tudnak is, de nem érdekli őket. Viszont mellette dolgozom, amit meg imádok és szeretném főállásként csinálni, ha végre meglenne a diplomám. Nem kapcsolódik a meló a tanulmányaimhoz, de megígértem a szüleimnek, hogy ezt befejezem. De mindig kitalálnak valamit, pl múltor egy nyelvtanfolyamra akartak rádumálni, de suli és meló mellett nem lett volna időm rá. Most a jogsival álltak elő, hogy szerezzem meg. De nincs időm rá. Szerintük nagyon egyszerű, ne vállaljak annyi munkát és akkor lesz rá időm. De akkor nincs annyi pénzem, nem tudom magamnak kifizetni az albérletemet, a költségeimet, tőlük kell kérnem, amit nem akarok. Nekem fontos, ez a fajta, nem teljesen, de aránylag független életmód. De képtelen vagyok megmondani neki, hogy nem akarok jogsit, és nem csinálom. Nem fogom megcsinálni, úgyis találok valami kifogást, húzom-halasztom. De sokkal tisztább lenne eléjük állni és megmondani, hogy nem, már az egyetem is csak miattatok van, de nincs hozzá erőm.2012. szept. 22. 22:54
1/6 Pendulum92 

válasza:

Érzelmileg erősen függsz tőlük még mindig.
2/6 anonim 

válasza:

Amikor rám is rám akarták erőszakolni a tanfolyamot, jelentkeztem is de aztán hirtelen visszahőköltem nemsokkal előtte. Az volt a baj, hogy nem én akartam hanem ők duruzsoltak a fülembe, hogy de de de menjek meeeert...! Minél jobban küldenek valahova, annál jobban nem akaródzik. No, ez eset óta simán megmondom neki, ha valamit nem akarok, de ők hajszolnak.
Miért olyan nehéz megmondani nekik, hogy nem akarod és kész? Pláne ha már keresel is magadra és nem függsz tőlük 100%-osan! Mitől félsz, hogy lecsesznek, hogy nem felelsz meg az elvárásoknak? Ettől nem kell! Csak egyszer állj ki magadért, onnantól nem lesz nehéz! Meg fogják szokni.
3/6 A kérdező kommentje:
Nem attól félek, hogy lecsesznek, csak ahogy írtam nincs erőm balhézni velük. A munka miatt is állandóan csesztetnek, hogy minek dolgozok, nem lenne muszáj, nem értik, hogy ez nekem miért fontos. Próbáltam már elmondani nekik, hogy az anyagi függetlenség nekem sokat jelent, de mindig az a vége, hogy nekem nem kell a pénzük, meg hogy miért nem fogadom el ha adni akarnak.
2012. szept. 22. 23:30
4/6 anonim 

válasza:

Én azt mondanám, hogy rendben, de az egyetem rovására csinálom majd a tanfolyamokat, nem a munkáéra.
5/6 anonim 

válasza:

Mert hagyod magad. Egyszerűen azt kell mondani, apa, anya, nem csinálom, mert nem akarom. Ha meglátogatod őket és elkezdenek szekálni, akkor szólsz, hogy ezen nem akarsz vitatkozni, és ha nem hagyják abba, akkor hazamész. Ha nem hagyják abba, akkor menj haza. Ha telefonon szekálnak, akkor mondd, hogy ha nem hagyják abba, akkor leteszed. És ha nem hagyják abba, akkor tedd le. Ilyen egyszerű. Idővel felfogják, hogy úgyis azt csinálsz, amit akarsz, magyarán tanácsot adhatnak, de nem ők szabják meg, mi legyen. De amíg te nem állsz a sarkadra, addig nem fognak változtatni és úgy fognak kezelni, mintha kisgyerek lennél.
6/6 Pendulum92 

válasza:

igen, előző mondta ki a másik lényeget(úgy kezelnek, mint egy gyereket): nem akarják elfogadni, nem engedik, hogy felnőjj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!