Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak az én férjem várja el...

Csak az én férjem várja el ezeket a dolgokat? Kezd elegem lenni.

Figyelt kérdés
Sziasztok. A férjemmel 2 gyerekünk van. Mind a ketten dolgozunk, ő egy biztosító cégnél, tehát nem szakad meg, én ápolónő vagyok 2műszakba. Kezdek kicsit besokkalni, összegyűjtök pár példát, de ezeken kívül is van. Én csinálok minden háztartási feladatot, de olyan szinten, hogy kimosok, kivasalok, összehajtogatom a ruháit és nem képes a szekrényébe elrakni, egyszer kipróbáltam egy hétig volt elől. Én szedek neki kaját, szerintem ha elválnánk éhen halna. Ha éjszakás vagyok kiszedem nekik 3tányérba a kaját, hogy csak mikrózni kelljen, különben inkább hideget ennének. A munkahelyére pakolok neki kaját, haza jön, ledobja, mire megtalálom belerohad a maradék...és tudnám még sorolni..A szennyest ledobja a fotelbe..Már sokszor mondtam hogy elegem van, bocsánatot kér, aztán semmi nem változik. Otthon anyukája megkövetelte a rendet, ő se érti. Már kipróbáltam, hogy nem csinálom, de csak gyűlt..Szeretem nagyon, egyébként jól kijövübk, de már nagyon fáradt vagyok. Mindennap minimum 2félét főzők, pakolok, takarítok, melózok..A gyerekekke segít, de mást se, néha azt érzem 3 gyerekem van. Mit tehetnék még? Kezd apohár nagyon betelni!
2012. aug. 31. 16:51
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
93%
Már az elején kellett volna másképp szoktatni őt is meg a gyerekeket is. Sokat most már nem tudsz tenni, legfeljebb csak nagyon radikális módon.
2012. aug. 31. 16:56
 2/22 anonim ***** válasza:
89%
Kiegészítem: az én férjem nem várja el, örül, ha körül van ugrálva, de ha épp el vagyok úszva, kérdés meg kérés nélkül besegít.
2012. aug. 31. 16:57
 3/22 anonim ***** válasza:
10%
Mit gondoltál,hogy megszülsz két gyereket és kevesebb melód lesz otthon vagy mi? Nem értem :D
2012. aug. 31. 17:00
 4/22 A kérdező kommentje:
Még csak 4éve vagyunk házasok, 3 éves ikerpárunk van. Az elején még úgy gondoltam oké én otthon vagyok, az én dolgom..De már 1 éve dolgozok, a lányok mentek bölcsibe és ez már így nagyon sok nekem...
2012. aug. 31. 17:01
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt csak két dolog segít: első körben a beszélgetés, aztán a "lázadás". Azt írod, szereted őt, és ő is tudja, hogy ez így nincs rendjén, de mivel megcsinálod neki, ezért nincs oka változni.

Első körben üljetek le, és beszéljétek meg, kinek mi lesz a feladata. Ha ilyen megbízhatatlan, célszerű a nem létfontosságú dolgokat rábízni. Aztán állíts fel szabályokat. Az én férjem is nehezen értette meg, hogy bepakolom én a mosógépet, de kizárólag azokat a ruhákat, amik a szennyesben vannak. Ha gyűlik is egy hétig vagy kettőig, egy idő után feltűnik majd neki, hogy nincs tiszta cucca, és kénytelen lesz lépni az ügyben.

Ne legyél a rabszolgája, mert annak tényleg nem lesz jó vége!

2012. aug. 31. 17:07
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ez van, csak én GYED-en vagyok. Én már most sem tartom ezt normálisnak, szerencsére javul a helyzet.

Az ok, hogy én csinálom a házimunka nagy részét, de azért plusz munkát ne csináljon (szennyes, ha este eszik berakja a tányért a mosogatóba és rászárad a kaja, a kajás doboz ugyanúgy mint nálatok).

Szóval: igen, szerintem ezt a legtöbb férfi elvárná/elvárja, de nem feltétlenül kell megadni nekik :-)

2012. aug. 31. 17:08
 7/22 anonim válasza:
68%
Próbálj meg vele leülni. Olvasva, mintha magunkat olvasnám. Párom velünk él, de anyának nem kell sok mindt csinálnia vele, én "gondozom". Most annyit meg tud tenni, hogy szájhúzás nélkül beviszi a szennyes munkaruhát a szennyesbe. de ennyi. Anyukája kórházban van. Múltkor a kiskutyának küldtem husit, benne volt egy kb 5 cm-es darab, és a pulton hagyta. 1 hét után mentem én is fel, és láttam, hogy ott a hús. Kinyitottam, és az a rothadó bűz, istenem. Istenem... Ő meg csak röhögött. Nagyon szeret engem, de a trehányság. A pólóit már nem viszi a szennyebe, ha meg már 20* kérem, akkor szájhúzva SZAGLÁS alapján eldönti, hogy mi jó még és mi nem. Semmi pénzért nem hagynám el, de átérzem. :( És novembertől tervezzük a babát. Amúgy nagyon precíz, felelősségteljes, okos, De olyan trehány. de náluk otthon is ez volt, az anyja nem csinálta meg, de ő sem. Amikor már nem fért el az asztalon a tányéroktól, akkor vitte csak ki. Kivasalom egyszerre a százezer pólóját és ingjét, ő meg bevágja a szekrénybe. Múltkor kérdezte, hogy nem vasaltam a munkaruhát? de, vasaltam, csakhogy összegurigatva mire beér vele, az már nem lesz vasalt. De kezdi érteni, hogy hogy ez nehéz. Beszélj vele. De én átérzem, gúnyolódás nélkül.
2012. aug. 31. 17:21
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hagyd, hogy éhen haljon.
2012. aug. 31. 17:31
 9/22 anonim ***** válasza:
81%
8-as, marha okos férjed lehet. Ilyen alapvető dolgokat nem tudni, nem csinálni.
2012. aug. 31. 18:36
 10/22 anonim ***** válasza:
73%

Az én párom is hasonló..kaja értelemben.Hányszor mondtam már neki,hogy ott van,melegítsen amennyit gondol,én megfőztem.Erre-nekem sokkal jobban ízlik,ha kiszeded nekem.

De azért már kezd javulni a helyzet :)

2012. aug. 31. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!