Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok egy ilyen apáról?

Mit gondoltok egy ilyen apáról?

Figyelt kérdés
Ismerősökről van szó. Nem cigányok. Van egy gyerek, 17 éves. Az anya egyfolytában dolgozik már kb. 20 éve, azóta nem is volt munkanélküli. Az apa nem dolgozik már kb. 15-16 éve, csak leszázalékoltatta magát pénzért, hogy ne kelljen dolgoznia, pedig semmi baja egészségileg, például hetente jár biciklizni és sokat sétálni. Kevés ennivalón, innivalón, számlákon kívül semmire nem telik nekik. Nem is tudnak gyűjteni még havi 10 ezret sem. Amikor megkérdezik, hogy miért nem dolgozik, azt mondja, hogy "úgysem vennének fel, munka nincs Magyarországon". Pedig 45 év körüli, diplomája is van, amivel már vagy 8 évet dolgozott úgy, hogy ismerősök helyezték el, még a szocializmus idején. Tehát még azt sem ő találta magának, nem is kereste a munkát akkor sem, csak szóltak neki, hogy "jöhetsz ide dolgozni, felvetetlek". Rendszerváltás után még pár évig dolgozott, utána azt mondta "elég volt a munkából". Azóta csak a leszázalékolással kapcsolatos felülvizsgálatra jelentkezett 2-3 évente. Sokat panaszkodik rá a felesége, mert szinte egész nap otthon fekszik. Mit gondoltok, milyen apa, férj, családfenntartó az ilyen ember? Ti mit mondanátok a családtagoknak? Érdemes a feleségének együtt lennie vele?
2012. szept. 21. 21:54
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
Nem tudom mit csípnek a nők ilyen léhűtőkön
2012. szept. 21. 21:58
 2/8 anonim ***** válasza:
66%

Ha már eddig kibírták...

Egy frászt kell eltartani, ha nem beteg, elzavartam volna az elején dolgozni.

20 év után már kár erősködni, nem valószínű, hogy amíg az asszony körbeugrálja, gürizik helyette, ő majd megváltozik.

2012. szept. 21. 21:58
 3/8 anonim válasza:
72%

"férj, családfenntartó az ilyen ember? "

-NEM!

2012. szept. 21. 22:01
 4/8 anonim ***** válasza:
64%

A rendszerváltás előtt nem volt probléma munkát találni. Munkanélküliség nem létezett, vagyis elvileg igen, de büntetés járt érte. Akkoriban mindenki dolgozott.

sajnos vannak ilyen emberk, akik nem szeretnek dolgozni. Nyilvánvalóen nem egy minta apa/férj. Nem szólhatunk bele az életükbe. A feleségnek magának kell úgydöntenie, hogy elhagyja. Majd ha nagyon megunja úgyis megteszi. Mellékesen én sem nagyon tűrném.

2012. szept. 21. 22:07
 5/8 anonim ***** válasza:
89%
Majd ők eldöntik, felnőtt embereknek nincs szükségük ilyen kérdésben a mi tanácsainkra, valószínűleg tudnak gondolkodni...
2012. szept. 21. 22:18
 6/8 anonim ***** válasza:
93%

Azt honnan veszed, hogy pénzért százalékoltatta le magát?? És azért, mert sokat sétál és biciklizik, akkor nem lehet beteg??? Én akkor is tudtam biciklizni, amikor nem tudtam menni, csak pár lépést, mert a váz levette a gerincemről a terhelést. Mi vagy Te, hogy ítélkezel egy beteg ember felett? Egyáltalán minek ütöd bele az orrod másnak az életébe? Figyelj! Neked még nagyon sokat kell fejlődnöd emberileg!!

Az meg a másik, hogy nagyon sántít az összehordott, "meglesett, kifigyelt" történeted. "Az apa 15-16 éve nem dolgozik, nem is tudnak gyűjteni, még havi tízezret sem", akkor milyen pénzből százalékoltatta volna le magát???

Szóval én inkább ezt a kérdést tenném fel: Vajon milyen "ember", a kérdés kiírója? Egy pletykás, rosszindulatú, szarkeverő...

2012. szept. 21. 22:19
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek az utolsó hozzászólóval, már csak azért is mert a diplomám megszerzése óta nekem is csak 3 év után sikerült állást kapni, ezt is csak 2 hónapra. Én is egész nap otthon voltam szinte, de az nem azt jelenti, hogy lóbáltam a lábam... Lehet, ez az apa depressziós a sok álláskeresési kudarctól, mert nem egyszerű elfogadni, ha nincs ismerősöd, nincs állás. Persze az is lehet, hogy a sztori így igaz, de szerintem mindenkinek a saját életére és küldetésére kell figyelni és nem más szemében a szálkát kapizsgálni :)
2012. szept. 21. 22:39
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A saját életedben minden flott, szuper? Ha igen, örülj neki. Ha nem, foglalkozz azzal. Rohadtul ráérsz más életében turkálni, kitalálni dolgokat. Undor!
2012. szept. 21. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!