Férfiak! Mit vártok el egy családanyától? Tegyük fel, az adott nő otthon van GYed-en 2 kicsi gyermekkel. Minden érdekel, a főzéstől a házas életig.
A nők imádnak mártírt játszani, ha a házimunkáról és gyereknevelésről van szó, pedig egyszerűen csak rosszul osztják be az idejüket, idegbeteg módjára kapkodnak ide-oda mindennel, emiatt persze a gyerek is idegbeteg lesz és nem hagy nyugtot nekik. Hagyják, hogy a fejükre másszon, következetlenek, és ez meg is látszik a gyereken.
A nők egy része még mániákus depressziós is lesz, hiszen a rossz időbeosztás miatt napról-napra mást se lát, csak a nyögvenyelős munkát és a rossz, toporzékoló gyereket.
Mielőtt a mamik elkezdik üvöltve verni a billentyűzetet, ezt nem csak az ujjamból szopom, nálunk ez van otthon és ezt látom az ismerősöknél is.
4 hónap munkanélkülisége alatt vettem át a gyerekeket, és volt bennem fenntartás rendesen, mert a páromnak mindig kivégzésszerű volt minden nap, legalább is így állította be. Ő visszaállt dolgozni, én lettem a háziasszony.
Ezen idő alatt kiderült, mennyire megerőltető feladat a mosogatógépbe bepakolni a mocskos edényt, majd onnan kipakolni a tiszta edényt, hogy mennyire verejtékes munka a ruhát mosni automata mosógépben, a teregetés és vasalás pokoli munkáival is szembesültem, nem is beszélve a porszívó ide-oda tologatásáról a lakásban, vagy a hasonló mozdulatokat igénylő felmosásról. Annyira nehéz volt ez a sok feladat, hogy mellette maradt idő csaptelepeket meg zuhanytálcákat is súrolni, mert azokat a párom csak félévente vállalta jó esetben. Mindezek megkoronázásaként a főzés volt a csúcs. És hogy ezt milyen isteni csodával lehetett csak összehozni a gyerekek ellátásával? Nagyon meglepő tud lenni, hogy egy kis következetesség és rendszer bevezetése milyen csodákat művel ezen a téren. Ha valaki nem úgy akarja nevelni a kétévest, hogy "kizsarolja" a jó viselkedését édességgel vagy mesével, akkor a gyerek is tisztába jön azzal, hogy a dacosság nem jutalommal, hanem büntetéssel fog végződni. Párom persze az első bőgésre és hisztire beadja a derekát, és sok anyuka ezért is nevel kezelhetetlen gyereket, mert nem hajlandó elfogadni azt a tényt, hogy a kisgyereknek is rendszer kell az életébe. Egy ilyen gyerek mellett(pláne ha több is van) persze nincs idő semmi házimunkára, hiszen vagy a gyerek után futkos, vagy ordít vele, hiszen a gyerek pillanatok alatt kifigyeli hogy mi az anyja gyenge pontja, és amint nem kap meg valamit, máris kegyetlenül elkezd rosszalkodni.
Muszáj volt ezeket szájbarágós és gúnyos stílusban leírni, mert lehet, hogy sok férfi képtelen segíteni a nőnek a legalapvetőbb dolgokban is, de legalább annyi anya is nehezíti meg a saját életét a hibás és idegbeteg "nevelési" módszereivel.
Kedevs utolsó , egyetértek veled. De az a gond ha valaki egyáltalán ilyen kérdést ír ki.
Akár a régi időkről, akár máról beszélünk, mindig is meg kellett oldani.
Mi lenne ha még a földből kellene megélni, majd úgy gyermeket nevelni.Lassan már ezt is tanítani kell majd az iskolában mint az, hogy ne végy fel annyi hitelt te gyökér, mert nem tudod majd vissza fizetni. Sajnos ezt ma tanítják, vagy csak akarják. Majd azt is tanítani kell mi a nőnek és férfinak a szerepe a gyermek csináláson kívül.
Kedves kérdező!
A házas életből melyik rész érdekel leginkább?
Kedves Kérdező!
Csináld meg azokat a munkákat, amiket a férjed kifejezetten utál, a többi csak az után következzen. Szerintem ha hazaér, hagyd, hogy egy kicsit játszani a gyerekekkel :) Ok, hogy te neveled őket, de apuval is kell egy kis szórakozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!