Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férfiak! Mit vártok el egy...

Férfiak! Mit vártok el egy családanyától? Tegyük fel, az adott nő otthon van GYed-en 2 kicsi gyermekkel. Minden érdekel, a főzéstől a házas életig.

Figyelt kérdés
2012. szept. 21. 16:03
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

Akkor képzeljünk el egy másik világot.

A régi időkről mesélt nagyanyám. A tsz korszakról.

Reggel négyre már a földön kellett lenniük. Nem számított semmi és senki sem, mert dolgozni kellett.

Szóval én inkább azt mondanám, nagyon is el vagyunk kényelmesedve. Nem is tudom ki tudná azt végig csinálni amit a régiek. Amikor a megélhetés az a földből volt. Most nyavalyognak az emebrek, mert jó dolgukban nem tudnak mit tenni. Akkoriban a gyermeket viték ugyan úgy a földre, nem volt kire hagyni, mert mindenki dolgozott. Most meg ha már el kell mosogatni, vagy a csúcstechnológiájú mosógépbe, mosogatógépbe bele kell tenni a mosni valót, már csak a nyavajgás megyen. Meg nézném, azt aki itt akár ki is mer írni ijesmit, akár ilyen kérdést milyen élete lenne abban a világban, amiről már csak bszélnek. Amugy meg addig az emebrek nem tudják értékelni azt amilyük van, amig van. Ha már nincs , akkor döbbennek rá mit is veszítettek.

Kedves kérdező. Ma a feleségnek egy dolga van, először is úgy lessz feleség, hogy fog egy pénzes pasit, majd megfogás gyanánt szül neki egy gyermeket. Majd a pénzes pasi bébiszittert, házvezető nőt fogad mellé. A feleségnek csak annyi lessz a dolga, hogy estére , amokorra haza ér a kényelmes munkahelyről a férje, csak szét tegye a lábát és élvezze .

kb: ennyi

2012. szept. 22. 12:21
 22/36 anonim ***** válasza:

ma 12:21

Régen persze, hogy más volt minden. Hol volt TV, internet, okostelefon? Mégis boldogan nőttek fel a gyerekek kint, a friss levegőn.

De ez egy más téma.

A mai világban, ha teknőben mosnál, s nem tudnál telefonos elérhetőséget megadni pl. egy önéletrajzban furán néznének rád.Haladni kell a korral.

Persze azt én se díjazom, amikor 10 éves taknyos kölykök sírnak az okos telefonokért, mert anélkül ciki iskolába menni.

2012. szept. 22. 12:46
 23/36 anonim ***** válasza:
45%
ja , a tíz éves gyerek jobban tudja milyen drogokat lehet kapni, mint az illetékes hatóság, hozzá tartozik még, hogy 14 éves gyerek drogdíler és kilen milissel jár. Ennyit a fejlődésről. Amugy , egyértelműen igazad van, de akkor itt ne rinyáljon senki sem a jó dolgában, mint a kérdező. Örüljön neki, hogy iylen férje van. De ha nem tetteszik neki, cserélje le , jön majd a milliomos herceg aki mellett ennyit sem kell csinálni. Sőtta kor fejlődésével ma már ez is úgy működik. Föl megy az internetre, majd ki válsztja paraméterei alapján a pasit, szóval jó zyíros bankszá,la, szuper autó, egyebek, majd rá klikkel. Ez után a fuvarozó cég kihozza házhoz. Persze, mindennel együtt.Erről ennyit. a korral fejlődni kell, de vannak alapvető dplgok amik egyértelműek. Pedig nem is nehezek. Ja , ez tettszik még nagyon a volt nejem is mindig ezt mondta, egész nap mostam, ja az automata, egésznap főztem, ja a tűzhely. egésznap takarítottam, ja ,,,,.
2012. szept. 22. 13:38
 24/36 anonim ***** válasza:

ma 13:38

Én teljes mértékben egyetértek abban, hogy az ilyen férjet, mint a kérdezőé, meg kell becsülni.

Tény, hogy 2 kisgyerek mellett nehezebb mindent otthon megcsinálni, mintha valaki egyedül van otthon, mert munkanélküli, vagy háztartásbeli. Akkor csak kettőjükről kell gondoskodni, s tud haladni a maga tempójában.

2 pici mellett nem lehet egy katonás napirendet felállítani, s aszerint tervezni a napot. Olyankor már az az első, hogy a gyerekkel is foglalkozzon. Bármikor nyűgös lehet, beteg, vagy hisztizik.

Nem mondhatja azt a gyereknek, hogy most nem foglalkozok veled, mert csilli-villi lakást akarok.

2012. szept. 22. 14:40
 25/36 anonim ***** válasza:
Ne is haragudj kedves utolsó, de én férfi létemre tudtam tervezni a napokat. Ez csak ésszerűség és rendszer kérdése. Amugy is , egy gyermek életében a rendszerűség az fontos, nem is katonás. A rendhez lehet előre tervezni..
2012. szept. 22. 15:34
 26/36 anonim ***** válasza:

Nem tudom, nekem még nincs gyerekem. Csak egy feltételezés volt aszerint, amit a környezetembe láttam a kisgyermekes anyáknál. :)

Férfi létedre te voltál otthon a gyerekkel? Vagy már sulisok voltak, vagy kicsik még?

2012. szept. 22. 15:47
 27/36 anonim ***** válasza:
igen, sokat voltam a gyerkőccel, a nejem suliba járt . ezért amig kicsi volt a gyerkőc addig én voltam vele, de nem mindennap, én is dolgoztam. Nálam ez úgy ment, reggeli adott időben, majd közös foglalkozás, abban játék, beszélgetés, stb. Mjad délben ebéd, ez kb, fél egy-ig, majd ez utén beszlgetés, mese nézés, majd alvás, kb 13 .kor, 15 -ig. kényszer nélkül. Majd ezt megszokta. így be állt az egyensúly, ami mellett ugye lehett mást is csinálni. lényeg mindenben a rendszerességre való szoktatás, eleinte nehéz, de később úgy is jön magától. már agyermek akarja , sőtt mondja. sok nő nem így tesz, ha nem spontán, ahogy esik úgy lessz alapon. a nejem ehhez tök hülye volt. persze ő benne kevesebb rendszer volt , mint egy hangyabolyban. de az alényeg, hogy mindent lehet rendszerezni, az persze a gyermeknek is jó. de jó a szülőnek is. én pl, mindent össze tudtam hangolni, még ha nehéz is volt, de muszály. oviban is ezért van a rendszeresség, az jót tesz a gondolkodásnak is.
2012. szept. 22. 16:37
 28/36 anonim ***** válasza:

Minden tiszteletem a tiéd. :)

Remélem nekem is sikerül majd ez.:)

2012. szept. 22. 17:52
 29/36 anonim ***** válasza:
nem nehéz amugy, ccsupán gondolkodni kell. Először nehéz, majd nagyon könnyű. Aki előre megtervezi a napját, az úgy is cselekszik, a fő dolgokat kell megtervezni. Majd úgy is tenni és a gyermek is rá szokik a rendszersségre. Persze kell hozzá a határozott föllépés is. De ésszerűen. Amugy nagyon könnyű, sőtt ha beindul megyen magától, mert a gyermek szól, hogy most pl ebéd, majd mese nézés. stb. én mondókát szerettem mondani vele, magyar meséket nézni, stb.
2012. szept. 22. 19:46
 30/36 anonim ***** válasza:
ja, amugy sokan ebbe fáradnak bele, hogy nem tudják ezt kezelni, majd jön a válás. pedig mennyire is egyszerű egy gyermekkel megtervezni a napot, sőtt mindent
2012. szept. 22. 19:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!