Jogosan varja el, hogy fizessem a lakber felet?
Kulfoldon elunk a parommal. Annak idejen kozosen kivettunk egy lakast. Semmink nem volt mindent kozosen vettunk meg. En napi v heti rendszeresseggel kaptam a fizum igy igazabol az mindig elcsorgott kajara stb. O pedig havonta kapta igy hat a nagyobb kiadasokat o alta. Pl. agy, etkeszletek... Stb. A lakbert mindig felesbe fizettuk. Aztan kulon mentunk ... En elkoltoztem es a ruhaimon es a sajat butoraimon kivul semmit nem vittem el. O osszejott vkivel majd parhonap mulva ide koltozott a csaj. Vegul szakitottak elment. Mi kibekultunk. Ismet osszekoltoztunk bar en nem ide fizettem lakbert 1 honapig mert fenn tartottam a masik alberletet. Nem akartam megint ugy jarni mint elotte. Ezt akk meg is ertette. De aztan anyagiokokbol megis csak jobb vt ugye ha egy lakast tartunk fenn foleg, hogy kozbe jott a fogorvos ami rengetegbe kerult. Mind1 is 2 honapja ismet felesbe fizetunk. Kaptam egy uj munka lehetoseget. Ami teljes ellatassal van dupla fizetessel es csak heti egy ejszakat toltenek itthon. Megbeszeltuk hogy bevallalom mert igy megszunnenek a kiadasaim egyedul a telefon szamlam maradna. Es a lakber is kevesebb lenne, mert csak egy emberre szamolnanak. (egyszer veletlenul buszken "elkotyogta" hogy a masik csaj nem fizetett amikor 1utt voltak). A lenyeg, hogy amikor beszelgettunk mi lenne ha el vallalom a munkat. ( papirra irtuk ki mennyit keresne, kinek mennyi lenne a kiadasa stb) nem volt szo arrol, hogy fizetnem kellene a rent felet. Most amikor mar meg volt az elbeszelgetes es visszahivtak, hogy megfeleltem mehetek holnap proba munkara es ha sikerul vasarnap beis vonulok. Tegnap benyogi, hogy remeli azert a lakber felet ezutan is fizetni fogom... Lemeredtem. Es nem erzrm jogosnak. Mert belement, hogy csak heti 1 napot legyunk eggyutt azert hogy vegre ne csak honaprol honapra eljunk. Es tudja jol hogy igy napi 24 oras szolgalatba leszek na meg azt is h ha ugyanugy mindent fizetnem kell kint felesleges bevonulnom. A beszrlgetes vege az lett, hogy bejelentette: akkor ez igy nem fof mukodni.
Sajnalom ha hosszu lett es ossze vissza irtam de most is epp munkaba rohanok. Szval szerintetek jogosan varja el?
Novemberben lesz 2 eve, hogy eggyutt vagyunk.Ebbol kb 5 honapig kulon voltunk. Soha sem voltunk igazabol kozos kasszan.
21/N
Koszonom a valaszokat.
Ma 15:08 Hasonloan gondolkodik a parom
Mondok egy peldat. Studio lakasrol van szo. Ketten fizetunk 750et egyedul 600 max 650 et kellene fizetnie. Ebben benne van a villant, viz. Csak a net es teloszzamla jon hozza. Teszem hozza, ha csak egy szobat berelne vkitol az is benne lenne 500ba.
A lakasba nem tudna csajt hordani. A szomszedok ismernek ( anyaek is 2 lakassal arrebb laknak).
Teljesen ossze vagyok zavarodva. Nagyon szeretem. De annyira maskepp gondolkozunk.
Mondja o nekem, hogy minden kozos. Pl vett egy legkondit. Nem olcso mulatsag. Nem tudtam belepotolni. Es szte az id kozos mert ram is fujja a levegot. Ilyen alapon tenyleg kozos. De ha oda kerul a sor, hogy kulon megyunk akk tudom jol mar semmi kozom nem lesz hozza. Akkor most kozos vagy nem?
Lehet, hogy ez hulye pelda volt... Na mind1.
A masik csajjal nem ervelhetek szte. Mert az csak 1honapig lakott nala. ( masik lakasba akartak menni eggyutt de elvileg miattam a parom vegul lemondta a koltozest es csak a csaj ment).
Oszinten szolva, ugy erzteti mintha en kihasznalnam ot ha nem fizetek. Ezt erzem. Pedig sztem nem.
Szerintem a másik csaj nem volt partner a kicsinyeskedéséhez, és ezért hagyta ott a pasidat, aki aztán visszament hozzád mert téged meg tud hülyíteni. Mi ez, hogy a légkondi rád is fújja a levegőt? Hát te nem igényelted hogy fújja, ha nem akarja hogy rád is fújja akkor oldja meg! Eszem megáll.
Csak nem idősgondozni mész egyébként? Abban van jó pénz, abból gyűjts szerintem magadra és majd költözz el ettől a kicsinyes embertől ha eleged van az idősekből - többet érdemelsz minthogy itt centizgessetek (de valóban, ahogy előttem javasolták, ha nagyon vele akarsz maradni akkor egyezz bele hogy a havi 5 napot amit otthon vagy azt felesbe fizetitek, a többit neki kell :D)
Nem idosgondozas. Hazvezetonoi plusz egy kisbaba.
Ez a legkondis dolog csak pelda volt. A lenyeg, hogy az en pezem altalaban az aprosagokra elcsorog o az aki kitud egyszerre nagyobb osszeget fizetni. De mint amikor anno kulon mentunk a "kozos" ertekek mind nala maradtak. Szal sztem nem ezt hivjak kozos kasszanak. Nem mondom sokat segitett. A fogorvos felet is kifizette. De nem igyen kertem mert visszafogom fizetni neki.
Mondtam neki, hogy bar mikir kisegitem ha lakadt kell fizetni es nem ugy all anyagilak v barmi van. Bepotolok vagy ilyesmi. De, hogy mindig fizessem a felet sztem az nem jogos.. Es azt mondta erre, hogy az milyen mar h bepotolok? Ha egyszer kozosen tervezzuk a jovot. En szeretnem is kozosen tervezni. De tisztaba vagyok vele, ha egyszer vege lesz a "kozoshoz" semmi kozom nem lesz.
Úgy vettem ki abból, amit eddig leírtál, hogy köztetek szóba sem jöhet egy olyan verzió, hogy merő jószívűségből, a másikon segíteni akarásból, esetleg azért, mert szeretitek a másikat előfordulhasson az, hogy valamelyikőtök is nagyvonalú legyen. Ő abban, hogy "elengedje" neked a lakbért miközben tárolja a holmidat, s te abban, hogy kifizesd a bérlemény felét, noha alig leszel a lakásban (megjegyzem, ezzel a rezsiköltségek egy része is csökken, pl. villany, víz).
MINDKETTEN garasoskodóak vagytok, de alapvetően érthető: azért mentetek külföldre, hogy pénzt keressetek s azt fel is tudjátok halmozni. Ez a helyzet arról szól, hogy mindketten azt látjátok benne, hogy kevesebbet tudtok megtakarítani/a jólétetekre fordítani - a te esetedben akkor, ha te fizeted a felét, az ő szemszögéből meg akkor, ha ő fizeti az egészet.
Az én meglátásom az, hogy legegyszerűbb, ha a 2 lakással arrébb élő szüleidnél rakod le a holmidat, s ehhez a sráchoz csak "vendégségbe" jársz. Ráértek még közös életet tervezni, annál is inkább, mert egyelőre mindketten kizárólag a saját életetek tervezésével vagytok elfoglalva, véleményem szerint. Amit persze nem kell elfogadnod, de ez jött le ennyiből.
Tobb mint 2 eve vagyok itt. Epp, hogy kijottem ra 4 honapra osszejottunk. Hiszed vagy sem soha nem voltam garaskodo. Es soha semmit nem hanytorgattam fel. En az.utolsot is mindig szivesen oda adtam. Mindent a kozosbe tettem. 2 ev alatt SEMMIT nem tudtam felre rakni. Amig kulon voltunk sem raktam felre ami az en hiban bevallom. De akkor mindent megtudtam venni amit csak akartam.
Most jutottam el arra a szintre, hogy igen is ha mar gurcolok legyen ertelme. Es azt hiszem jogosan vagyok most mar " garaskodo" hiszen egyszer mar megegettem magam.
Egyebkent nem vagyok az. Mert meg igy is felajanlottam, hogy barmikor segitek. Sot meg anyat is megkertem, hogy egy tanyer etellel fozzon tobbet, hogy ne kelljen kulon nagy konyhat vezetnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!