Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolkodik sok nő úgy,...

Miért gondolkodik sok nő úgy, hogy egy gazdag férj a megoldás a problémákra?

Figyelt kérdés

Elismerem, a pénz fontos. Hogy mennyi az annyi, az ugye egyéni igény.

Az is fontos, hogy a partner ne naplopó legyen, de én ezt inkább törekvésben mérném, nem nettó fizetésben.

Viszont ha elvárom a partnertől, hogy törekedjen mindig jobbra, képezze magát, lépjen feljebb, akkor ezt magamtól is el kell várnom, nem?

Én is azért tanultam és tanulok jelenleg is, hogy előrébb léphessek (munkakörbe vágó tanulmány) és a jelenleginél is jobb fizetésem legyen.

Az anyagi jólét megteremtése miért férfi-kötelesség sokak szemében?

2012. szept. 19. 07:03
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Azt sokan félreértették, hogy nem úgy gondoltam, hogy a férfi otthon ül és nézi a falat. Hanem arra, hogy mindkét fél dolgozik és egyenlő arányban igyekeznek hozzájárulni az anyagiakhoz.

Nem azt értem ezalatt, hogy forintra keressenek ugyanannyit, de a nagyjából hasonló keresetre törekedhetnek. Persze ez a gyakorlatban nem ennyire steril, hiszen ha van 10 év korkülönbség, az az idősebbnek előny. Több munkatapasztalata van, több ideje volt előrébb jutni.

Sok válaszból azt olvasom ki, hogy a nőnek kötelessége otthon ülni (=otthon melege...), a férfi pedig dolgozzon és keresse szénné magát. Illetve néhányan rögtön csak a teljes ellentettjére tudtak gondolni, miszerint a nő dolgozik ezerrel, a férfi meg otthon vakarássza a vakarnivalót.

2012. szept. 19. 18:30
 12/18 anonim ***** válasza:
Én vagyok, aki az otthon melegét írta. Számomra azt jelenti, hogy foglalkozok a gyerekekkel, otthon rend és tisztaság van mindig, este meleg vacsora és megértő feleség várja haza a férjem. Én ezt tudom nyújtani, hogy amikor haza ér a férjem nyugalom, rend és főtt étel várja. -ha kell meghallgatom, ha kell egyedül hagyom, testi vágyai ki vannak eléfítve. Én ezt tudom. Feleség-szerető és családanya vagyok. A hobbimnak élek, abban támogat. Ezekért cserébe megteremti nekünk az anyagi biztonságot, mert tudja, hogy másra nincs gondja, így a munkában 200%on tud teljesíteni. Sosem árultam zsákbamacskát az ismerkedésünk elején. Megmondtam, hogy én ezekhez értek, mellettem kiegyensúlyozott lehet, de nem tudok úgy pénzt keresni. A férjem így elfogadott és a házasségnk múködik.
2012. szept. 19. 20:45
 13/18 Snapette ***** válasza:

Azért mert még nagyon sokan nem nőttek ki abból (egyenjogúság ide vagy oda), hogy a férfi hozza haza a pénzt (vagyis vadászik) és a nő a gyerekeket rendezi, a házat tartja rendben és támogatja lelkiekben a férjét. Félreértés ne essék, semmi bajom azokkal a nőkkel, akik megtalálják magukat ebben a szerepben, erre vágynak és ezt szeretik csinálni, de nem látom a problémát abban, hogy egy nő dolgozik, vagy egy férfi mosogat. Most már a nők is vadászhatnak és a férfiak is "melegíthetik" az otthont, és abban sem látom sem a bajt, sem a "ciki-"t ha a nőnek több a fizetése. Mintha biza olyan világban élnénk, ahol mindenki ott dolgozik, ahol szeretne és azt, amit akar. Ha így van, ez van, és miért kell nyámnyilának titulálni bárki férfit, aki becsülettel megdolgozik a pénzéért és ez a pénz esetleg kevesebb, mint a párjáé?? Hogy a férfi keressen többet, mint a nő ugyanannak a régimódi gondolkodásnak a maradványa. "Jójó, egyenrangúak vagyunk, de azért mégis én legyek a górébb." Szóval butaság.

Hidd el, nem mindenkinek igény az, ami neked az, kedves kérdező, és van olyan, aki belemegy abba, hogy ő a házitündér, a férj csak nyomja haza a sok pénzt, ő meg huszonnégy órában "háziasszony".

2012. szept. 20. 01:08
 14/18 anonim ***** válasza:

20:45

Ez egy álom élet!:)

Pont ilyenre vágyom én is.Nagyon nehéz olyan férfit találni, aki ebbe belemegy?

2012. szept. 20. 08:41
 15/18 anonim ***** válasza:

Szia utolsó.

Én vagyok a 20:45ös. Nem volt nehéz. Én szelektáltam, az elején is így indítottam, őszíntén, hogy ne húzzuk egymás idejét. A férjem is ilyen "régimódi családban" nőtt fel, szóval egymásra találtunk. Az anyósoméknál is, anyósom 4órában "dolgozik", megcsinál otthon mindent, a férje (apósom) meg pénzt keres és a tenyerén hordozza. Mindenki azt adja bele a kapcsolatba, amit tud és így nincsenek viták, sem magas elvárások

2012. szept. 20. 11:17
 16/18 anonim ***** válasza:
68%

Én egy ilyen nőt se ismerek, aki szerint az anyagi jólét megteremtése a férfi feladata. Szerintem még soha nem találkoztam ilyen lánnyal, aki így gondolta volna, pedig elég sok embert ismerek. Nekem minden nőismerősöm tanult, állása van, dolgozik és dolgozni is akar, és megalázónak tartaná, hogyha más pénzén élősködne.

Szerintem akik ezt a férfi kötelességének gondolják, azok vagy nagyon buták, elmaradott területen élnek, lusták, vagy simán erre nevelte őket a buta rokonságuk. Nem tudok más magyarázatot erre. Ha te ilyen nőkkel találkozol, akkor szerintem válts ismerősi kört.

2012. szept. 21. 03:02
 17/18 anonim ***** válasza:

Szerintem azért mert sokan vannak akik nem buták és tanulatlanok, csak nem szeretnének dolgozni. Fiatalon szeretnének gyereket, szeretnek főzni, kiszolgálni a férjet. És ehhez az kell hogy csak a férj dolgozzon, és sokat keressen. Én tanulok, 2 diplomám lesz, mégis foglalkoztat a gondolat, hogy de jó is lenne... Hamar unatkozni kezdenék, vissza is mennék dolgozni, de egy időre jó élet lenne. Én szeretem ha a barátom örül hogy milyen finomat főztem, milyen rend van, stb. Nem hiszem hogy mindenki pénzéhes k.va aki erről fantáziál.

20l

2012. szept. 23. 12:12
 18/18 anonim ***** válasza:

előző vagyok,

20:45 Én is ezt szeretném csinálni, kb 7-8 évig, utána biztos unatkoznék, de nagyon jól hangzik.

2012. szept. 23. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!