Hogyan lehet feldolgozni azt, ha meghazudtolnak és nem tudod megvédeni magad?
Eltűnt egy nagyobb összeg még 2 hónapja. Semmi közöm hozzá, mégis én vagyok tolvajnak kikiáltva a családban. Nem tudom bizonyítani, hogy nem én voltam.
Mostanra már meggyűlöltem az egész bagázst, amiatt ahogyan bánnak velem (bűnösként). Legszívesebben a világ végére mennék tőlük, de nem tehetem.
Hogyan lehet ezt a szörnyű idgességet, feszítő érzést és haragot leküzdeni?
Mit csinálnak az ártatlanul elítéltek vajon, hogy lelkileg ezt feldolgozzák?
Ha ez ilyen egyszerű lenne...
Lehet, hogy a jogrendszer így működik, de a családon belüli ítélkezés nem. El van könyvelve, hogy én voltam. És és sem tudok rájönni, hogy vajon ki lehetett.
Azt érzem, hogy ebbe belebetegszek. Pláne ha tudom, hogy örökre rajtam marad ez a bélyeg.
Brrr
Igazuk van az előttem szólóknak, másrészt az élet számtalanszor bizonyította: hamarabb utolérni a hazug embert, mint a sánta kutyát!
Csak segítsd az "életnek", hogy ezt a hazug embert mielőbb érje utol. Figyelj, tedd próbára az egyes családtagodat: egyik-másik helyre rakj le egy-egy 100-ast, amikor tudod csak x, vagy csak y találhatja meg. Amelyik felveszi és vissza-adja azzal, hogy elszórtad, ő ártatlan, és őt már bevonhatod segítségül magad mellé, hogy ne egyedül kelljen bizonyítanod. Időbe telik, de sikerülni fog!
Köszönöm a válaszokat. Most a konkrétumtól függetlenül, az bosszant és amiatt érzek haragot, hogy egyáltalán nem ismernek, ha ezt feltételezik rólam (sőt biztosak benne). Még ha ki is derülne, hogy ki volt valójában a tettes, akkor sem lenne már soha többé jó a kapcsolatom velük. Talán már szeretni sem tudnám a saját szüleimet és testvéreimet sem többé....
Ezen hogyan lehet túllépni?
Milliós összegről van szó? Bocs semmi közöm hozzá, de mégis furdal a kiváncsiság.
Amúgy-ha nem te voltál nehogymár bűnösnek érezd magad! Szüleid-testvéreid pedig szégyellhetnék magukat, hogy bizonyíték nélkül bárkit is elítélnek. Magamból indulok ki, én tudom hogy borzalmas agresszív lennék, már csak amiatt is, hogy ártatlanul megvádolnak, és örök szálkaként ott lenne a szememben. Ne hagyd magad, ne járkálj lesunyt fejjel...elhiszem, hogy elbass*a a hangulatodat, de állj ki magadért. Ha meg rajtadhagyják a bélyeget-nem tudok mást mondani, mint hogy sza*ni bele, sza*ni rá, ha ezt látták a legkönnyebb megoldásnak a primitív családtagjaid hogy ártatlanul elítéljenek. Állj hozzájuk te is úgy, ahogy ők is állnak hozzád. Borzalmas nehéz lehet így.
Van egy kérdésem: miért nem anyád/ apád/ egyik testvéred lett kikiáltva tolvajnak?! Mivel indokolták, hogy te voltál(Kiváncsi vagyok az okos magyarázatukra)
Az összeg: 110 ezer forint volt félretéve építőanyagra (a teraszt akartuk befalazni).
Hogy miért én? Azért mert vigyorogtam, amikor kiderült, hogy nincs meg a pénz.
Azóta hiába mondtam el sírva, hisztizve, kiabálva, hogy semmi közöm hozzá, már nem hiszik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!