Névnap: nem logikusabb akkor tartani, mikor a legtöbb embernek eszébe jut?
A problem a következő: annak idején belém verték, hogy májusban van a névnapom, viszont amióta az eszemet tudom, családon kívül mindenki szeptemberben köszönt fel, mivel akkor is van egy. Mi lenne erre a jó megoldás?
Kétszer egy évben nem akarom tartani, de lehet, hogy mégis az lenne a célszerűbb? Egyszer a saládnak, egyszer a barátoknak? Hasonló problémával küszködő emberek véleményét várom :$
Még annyit: Nem érv az, hogy "sok dolgom van, azért nem jutttál eszembe". Ha valakit szeretsz, ha valaki számít, ha valakihez kötődsz, annak bizony megjegyzed a névnapját, születésnapját - ha nem bízol a memóriádban, akkor van notesz vagy okostelefon vagy bármi, ami tárolja és szól időben.
Anikó nevű: sajnálom, tudom érzel. :(
Régen én is ezt tettem, mert szeretek adni, örömet szerezni másoknak. Balek viszont nem vagyok. Mivel visszafelé nem jöttek a köszöntések, hanem rendre "elfelejtették", azokét, akik ezt teszik, én is ignorálom. Nem felejtem el, de már nem számít. Csak annak adok, akitől kapok is.
Én is Zsófi vagyok. :)
Hasonló volt a problémám, a családom belém verte a szeptembert. Nekem viszont a május szimpatikusabb, így mikor kirepültem és családom lett szóltam, hogy májusban tartom.
Egy év múlva anyám egyiken sem köszöntött, úgy megsértődött, azóta mindenki elfogadta. :)
Állj a sarkadra. A te névnapod, azért van több is, hogy választhass.
utolsó: valószínű azért "verte beléd" a családod a szeptembert, mert az az eredeti, tényleges Zsófia névnap.
üdv
Zsófi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!