Letezik, hogy egy ember ennyire megvaltozzon 2 ev alatt?
Nekem nem kellett külföldre mennem ahhoz, hogy hasonlóan megváltozzak, pedig előtte is itt éltem 28 évig. És? Eldöntöttem, hogy jobb ember leszek és nekiálltam változtatni. Ennyi. Tényleg nem értem mi a problémád! Nem hiszem, hogy a nővéredben lenne a hiba.
Csak úgy mellékesen, a szemetet illik szelektíven gyűjteni, nálunk ehhez adnak külön zsákokat is. A kutyagumit is illik összeszedni, egyrészt undorítóan néz ki egy parkban, másrészt senki nem örül ha belelép. Az első ajtós felszállást a szülővárosomban is bevezették egy ideje, eleinte mindenki nyávogott, majd megszokták, azóta simán le lehet szállni a megállóba, másrészt mindenki vesz jegyet, bérletet.
Tulajdonképpen mindenkinek így kellene viselkedni, mert ezek csak apróságok, és a feltételek adottak hozzá. Nem csak divatban kell majmolni a nyugatot.
A válasz igen, megváltozhat teljesen az ember. Igényesebb lett a környezetére és ezt nehéz visszaamortizálni.
Ez olyan mint amikor egy nő igényes a tisztaságra... hát őt nem fogod rávenni arra ,hogy olyan helyen érezze otthon magát, ahol minden mocskos és kupi van.
Én pl. Győrben tanulok de itt is szelektíven gyűjtik a hulladékot és annyira megszoktam, hogy szétválogatom ,hogy otthon is szelektíven gyűjtök mindent. Vagy pl. itt nagy divatja van a biciklis közlekedésnek, és otthon is bringával járok mindenhova városon belül.
Meg!
Még fél év alatt is.
Én csak egy évig éltem Svédországban, de teljesen más lettem.
Nem ebben a "környezetvédelem" dologban, de sokkal pozitívabb gondolkodású ember lett belőlem.
És kifejezetten zavar, hogy itthon az emberek bunkón és rosszindulatúan állnak ahhoz, aki változni vagy fejlődni akar.
Hiába itt nőttem fel, láttam egy másik életformát, egy másik lehetőséget, hogy "így is lehet élni", és akkora nyomot hagyott bennem, hogy nem tudok visszaváltozni.
Meg nem is akarok!
Ami itthon nem jó, az nem jó!
Nem jó, az igénytelenség, és nem jó a rosszindulat.
Miért ne látnánk meg, hogy változni kellene, vagy pláne miért ne változnánk?
Magyarország a hazánk, de a jót is át lehet venni külföldről, nem csak a rosszat, lásd: hülye zenék, rongyrázás, szülőknek visszabeszélés, igénytelen talk-show-k, valóságshow műsorok, és még sorolhatnám...!
Érdekes, hogy ezen senki nem nyavalyog, hogy "Jaj, de kár, hogy ezek bejöttek."
Legalább vegyünk már át valami jót is a sok rossz mellett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!