Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan békítsem a testvérem a...

Hogyan békítsem a testvérem a szüleimmel?

Figyelt kérdés
Édesapámnak elromlott a számítógépe. A testvérem már külön lakik és neki két számítógépe van. Felhívtam hogy nem e tudná kölcsön adni az egyik gépet nekünk 3-4 hétre.. mert jövő hónapba veszünk másikat. ő azt mondta megoldjuk. aztán meg hogy nem tudja ideadni mert a nőjének az anyjának tönkrement a gépe és ő használja. apa nagyon ideges lett rosszul esett neki. tesóm eljött a géppel lerakta mint ha valami rászorulók lennénk és azt mondta apáméknak hogy a nőjének az anyja többet ad nekik mint mi.. apu elzavarta tesóm... nem vagyok milliomosok. megélünk. ha kell valami megoldjuk de csak ha muszáj.. tesómnak pedig mindent megadtunk.. tőlünk vitt bútorokat úgy rendezte be a házát.. soha nem sajnáltunk semmit tőle.. ezt érdemelték a szüleim ? mit tegyek ? hogyan hassak rá ? szeretném ha újra béke lenne..
2012. szept. 16. 19:42
 1/2 anonim válasza:
A szülei felé a gyerekeknek kell nyitniuk, közeledniük. Ha a testvéred nem kezdeményez, akkor te nem sokat tehetsz, mert akkor rád is fog haragudni. Apukádnak biztos rosszul esett hogy a gyereke mást részesített előnyben vele szembe, mintha elárulták volna, de lehet, hogy a másik háznál fontosabb dolgokhoz kellett a gép, pl. munkához. Egy kis idő elteltével remélem mindenki megbékél majd!
2012. szept. 17. 17:07
 2/2 A kérdező kommentje:
A másik háznál nem kellett munkához.. a gép... csak hogy legyen ott is egy címszóval. megnézettem a gépet egy szerelővel és az egészet újra kel rakatni mert tele van vírussal.. nem figyeltek még oda se más értékére.. csak filmeket töltögettek le meg mindenféle játékokat rá. próbáltam beszélni tesómmal higgadtan.. nem veszekedünk.. de azt mondta hogy neki fontosabb a barátnője mint a szülei.. mert hogy mivel már van valakije így a fontossági sorrend megváltozott. :/ én nem így gondolom.. oké ha már gyereke lenne akkor rendben a gyereke legyen az első az életében.. de nem egy nő aki még iskolás ott lakik nála és tesóm tartja el. nem tudom mivel vezették meg ennyire. tudtam hogy befolyásolható meg érzékeny de azt nem hogy ennyire .. egyszer volt már hasonló eset a volt barátnőjével. és után sírva jött h segítsünk neki. anyuék pedig nem tettek neki szemrehányást hanem mindenben támogatták.. és most újra eljátssza.. :/ apum nagyon sokat nyel és sokat tűr.. megbocsájt de félek hogy egyszer nála is betelik a pohár.. vannak hibái a szüleimnek is.. de nem rossz szülők. nem vagyunk gazdagok de mindenünk megvolt .. ki iskoláztattak minket. én 23 évesen itthon vagyok mert nem tudtam még elhelyezkedni de ők nem szólnak érte.. én persze idegeskedek de ők azt mondták ne tegyem.. amíg őket látom ne féljek... majd fog sikerülni. sose vetették a szememre még. tesómnak sem. de ő mihelyt munkát talált.. sunyiba elköltözött úgy hogy senki nem tudott róla. pedig ő kapott többet nem én. én még sem érzem h el kéne innen menekülnöm :/
2012. szept. 18. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!