Nem bírok a szüleimmel élni, nincs még pénzem elköltözni mit tegyek?
Nem tudom hány éves vagy, de átérzem a helyzeted. Énis így voltam, nagyon rossz volt otthon a hangulat, nagy volt a feszültség és mindig engem okoltak érte, sokszor nem is tudtam, hogy pontosan épp mit követtem el, de már ordibáltak, velem, egymással, az mindegy volt. Néha apám helyben is hagyott.
Alig vártam, hogy 18 éves legyek, és szabadon mehessek, amerre akarok. Persze amikor 18 éves lettem még nem tudtam eltartani magam, de dolgozni kezdtem gimi után és eleinte itt-ott laktam, hivatalosan otthon, de valójában heti 1-2 napot töltöttem csak otthon, akkor is csak rövid időt, a többi időmet épp aktuális pasiknál, barátoknál töltöttem. Aztán egy idő után stabil kacsolatom lett, és 20 évesen már a barátomnál laktam, 21 évesen már elég stabil volt az anyagi helyzetem ahhoz, hogy egyetemre jelentkezzek, ahova fel is vettek, onnantól pedig sima ügy volt, kollégiumban laktam és diákmunkából éltem (még a diákhitelt is csak akkor vettem fel, amikor erasmusra mentem, mindössze 1 félévre). Egyébként közben megjavult a kapcsolatom a szüleimmel, de ez annak köszönhető, hogy nem vagyunk összezárva, távolból könnyű jó kapcsolatot ápolni. Ma már diplomásként teljesen jól alakul az életem.
Ezt csak azért írtam le, hogy tudd, hogy nem vagy egyedül, és érdemes kivárnod, amíg elköltözhetsz. Ha szüleid annyira azért támogatnak, akkor egyszerűen jelentkezz másik városba egyetemre, és kollégistaként, úgy, hogy az egyetem mellett dolgozol simán el tudod tartani magad. Szóval van kiút és nem vészesen nehéz, nem kell tőle megijedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!