Tetszik a Hannelore név?
Kíváncsiságból utánanéztem a neten, és állítólag van ilyen nev:
Persze, hogy van ilyen név, csak nem nálunk, hanem a németeknél. GYakorlatilag a Hanna német verziója.
Nekem amúgy tetszik, és szívesen adnám a lányomnak, de csak azért választanék neki német nevet, mert ő is német-magyar állampolgár lesz, akár csak én. Magyar szülők magyar gyermekének nem ajánlanék semmilyen külföldi nevet (se Hannelorét, se Armandót, se Jessicat, se Abdult)
Így magában nem, de egy egzotikusabb hangzású vezetéknévhez jó lehet.
Szép név a Katalin vagy az Emese, de például a párom lengyel hangzású vezetéknevéhez mi is valami különlegeset fogunk választani. Az extremitásokat én sem szeretem, de van olyan név, amihez nem jó az egyszerű keresztnév, ezért én megértem azokat is, akik egyedi nevet választanak a gyermeküknek.
Vajon nem azzal a Hannelorével találkoztál, akit én ismerek? :) Szegénykének elég sok baja van ezzel a névvel, ugyanis a tanárok is alig jegyezték meg, sőt többen csúfolkodtak is vele. Bárhová mentünk és bemutatkozott, utána magyarázkodnia kellett, stb. Utálja a nevét. De már megszokta, hogy senki sem érti elsőre, és mindig türelmesen ismételgeti meg.
Én nem tudom, hogy nekem tetszik-e. Mindig ő jut eszembe, a személyisége, akivel sok évvel ezelőtt ismerkedtem meg. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!