Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tetszik a Hannelore név?

Tetszik a Hannelore név?

Figyelt kérdés
2012. szept. 15. 21:19
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Kíváncsiságból utánanéztem a neten, és állítólag van ilyen nev:

[link]

2012. szept. 15. 21:31
 12/20 anonim ***** válasza:

Persze, hogy van ilyen név, csak nem nálunk, hanem a németeknél. GYakorlatilag a Hanna német verziója.

Nekem amúgy tetszik, és szívesen adnám a lányomnak, de csak azért választanék neki német nevet, mert ő is német-magyar állampolgár lesz, akár csak én. Magyar szülők magyar gyermekének nem ajánlanék semmilyen külföldi nevet (se Hannelorét, se Armandót, se Jessicat, se Abdult)

2012. szept. 15. 21:37
 13/20 anonim ***** válasza:

Így magában nem, de egy egzotikusabb hangzású vezetéknévhez jó lehet.

Szép név a Katalin vagy az Emese, de például a párom lengyel hangzású vezetéknevéhez mi is valami különlegeset fogunk választani. Az extremitásokat én sem szeretem, de van olyan név, amihez nem jó az egyszerű keresztnév, ezért én megértem azokat is, akik egyedi nevet választanak a gyermeküknek.

2012. szept. 15. 21:41
 14/20 anonim ***** válasza:
Sokszor két keresztnevet vonnak össze. Marylou, Luiselotte stb. (Mária Lujza, Lujza Charlotte). Ezek nem magyar nevek.
2012. szept. 15. 21:41
 15/20 anonim ***** válasza:
15%
Mivel nincs rajta a listán, feltételezem annyira mégsem magyarok a szülők. Ha kisebbségnek vallják magukat, akkor bármilyen nevet anyakönyveztethetnek, így vannak a romáknál olyan lehetetlen nevek, amik egyébként nincsenek a bejegyzett utónevek listáján.
2012. szept. 15. 22:00
 16/20 anonim ***** válasza:
Dzsenniferek és Ronaldók a faluszéli telepen találhatók általában.
2012. szept. 15. 22:15
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Vajon nem azzal a Hannelorével találkoztál, akit én ismerek? :) Szegénykének elég sok baja van ezzel a névvel, ugyanis a tanárok is alig jegyezték meg, sőt többen csúfolkodtak is vele. Bárhová mentünk és bemutatkozott, utána magyarázkodnia kellett, stb. Utálja a nevét. De már megszokta, hogy senki sem érti elsőre, és mindig türelmesen ismételgeti meg.

Én nem tudom, hogy nekem tetszik-e. Mindig ő jut eszembe, a személyisége, akivel sok évvel ezelőtt ismerkedtem meg. :)

2012. szept. 15. 22:17
 18/20 anonim ***** válasza:
14%
Erről a névről valami elmebeteg jut az eszembe.
2012. szept. 15. 23:17
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy német női név és a beceneve Hanni.
2012. szept. 16. 00:53
 20/20 anonim ***** válasza:
15-ös, ez nem egészen így van, mert aki kisebbségi, az csak a saját kisebbségénél elterjedt nevet adhat a gyerekének, erről valami igazolást is kell szereznie, hogy náluk van ilyen név. Német szülő nevezheti Magyarországon Hannelorénak a lányát, de ha cigány akarja, akkor annak ugyanúgy végig kell mennie a rendes engedélyeztetési folyamaton, mintha magyar lenne, és a név utána bekerül az anyakönyvezhető nevek listájába (a Dzsesszika és hasonlók is így lettek).
2012. szept. 16. 01:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!