Mennyi idő után költöztetek össze a párotokkal?
Megkérte a kezem, azelőtt nem jártunk együtt, csak egy nagyon jó társaságba jártunk mindketten, egy egyházi gyülekezet ifjúsági csoportjába.
Egy hónap múlva igent mondtam (két éve már fülig szerelmes voltam belé), attól kezdve minden nap találkoztunk, este kikísért a buszhoz, mert 20 km-re laktam. Neki önálló kis háztartása volt, amit már akkor én láttam el, nem volt gond, mert anyu sajnos sokszor volt kórházban, akkor már nem is élt, 19 voltam, amikor meghalt, beletanultam tiniként.
Egy évig így ment, aztán összeházasodtunk, ő 25 volt, én 20, ekkor könnyebb lett minden, mert már nem kellett bejárni busszal az egyetemre, hanem nála lakhattam a szolgálati lakásában.
Mindenki kérdezte, jaj, most már én kell egy háztartást ellássak, nem kellett volna még összeházasodni, mi lesz a tanulmányokkal, én meg csak mosolyogtam. Hogy magyaráztam volna el, hogy napi 1,5 órát spórolok az eddigiekhez képest? Meg miért tesznek úgy, mintha az ember fából lenne, alig bírtuk ki azt az egy évet szex nélkül, azt pedig tudták rólunk, hogy házasság nélkül nem akartuk.
Ne félj a házimunkától. Két emberre nem nagy ügy. Nem kell belőle nagy ügyet csinálni, vedd lazán.
Én akkor éreztem ugyanezt, amit te most, amikor meghalt az anyukám. Most már mindent magamnak kellett intézni, amiben csak az volt eleinte a rossz, hogy nem tudtam tanácsot kérni tőle, hogy jó lesz-e úgy, ahogy terveztem a dolgokat.
Egyszer bele kell vágni, aztán majd megjön az önbizalom is.
Szia!
Tapasztalatból írom, hogy csak bátran. Az összeköltzözés sok szempontból nehézség, de ugyanakkor a pozitív oldala se elhanyagolható. Megismerheted azt az embert, akivel egy komolyabb jövőt tervezel. Mert teljesen igaz az, hogy "Lakva ismerszik meg..." Én 1 év után költöztem össze a (mostmár) férjemmel. Kialakult a kis életünk, megtudtuk, hogy egymáshoz illők vagyunk; kinek-mi a keddence , mit nem szeret? stb. Tehát csak ajánlani tudom, hogy bátran!
Mi körülbelül egy év után költöztünk össze, szépen fokozatosan, nem egyik napról a másikra. De azt gondolom, hogy van olyan helyzet, hogy nem az eltelt idő számít,hanem hogy mennyire ismered a párod.
Lehet, hogy rosszul gondolom, de én azt olvastam ki a kérdésedből, hogy te egyedül vinnéd a háztartást: na, ez az, amit nem szabad! Az élet nem arról szól, hogy dolgozol nyolc órát nőként, hazamész, az egész délutánod rámegy a takarításra, főzésre, este meg a fáradtságtól bealszol a tévé előtt... Hát még ha már gyerek is lesz!
Törekedjetek a házimunka fele-fele arányú megosztásán, és mindig beszéljétek me a problémákat! Ez a minőségi együttélés kulcsa!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!