Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aljas húzás volt ezzel "megzsa...

Aljas húzás volt ezzel "megzsarolni"?

Figyelt kérdés
Már van két gyermekünk és a párom nagyon szeretne egy harmadikat is. Igazából én is örülnék neki, de nem a már meglévő kettő rovására. Nem panaszkodhatunk, mert bár van hitelünk, azt tudjuk fizetni, van mit enni és a számlákkal sem vagyunk elmaradva sőt a gyerekeknek is jut néha extrákra. Félretett pénzünk nincs. A hétvégén a párom felvetette, hogy milyen jó lenne, ha hamarosan lenne megint egy babánk (még gyeden vagyok a kicsivel). Én mondtam Neki, hogy igen, jó lenne de akkor több pénzre lenne szükségünk és ez egyszerűen megoldható lenne, ha Ő kicsit kevesebbet költene magára (cigi, szórakozás a haverokkal...). Ezen nagyon megsértődött, mert szerinte ez neki "jár" és felelőségre vont, hogy én ebben az esetben mégis miről mondanék le. Még ma is elég fagyos a hangulat, mert "megzsaroltam" Őt. Úgy tűnik, nagyon megsértettem, pedig nem ez volt a célom.
2012. szept. 14. 07:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
93%
Te mennyit jársz el bulizni vagy kikapcsolodni? Gondolom te nem koltesz magadra pl. manikuros, szolárium stb.
2012. szept. 14. 10:46
 12/16 anonim ***** válasza:
én nem szülnék neki még egy gyereket, ha azzal érvelne hogy neki jár a haverozás, mert férfi. :) Isssstenem:D felelőtlen szerintem a férjed, bocsi.
2012. szept. 14. 13:33
 13/16 anonim ***** válasza:
9%
Hú de sok itt az anyuka! Gondolom az nem jut eszébe senkinek, hogy az jólétet nem a legyek hordják össze, amíg az anyuka a picikkel van. Én a férjemet elküldöm, és nem szólok bele ebbe. Én a kicsikkel vagyok Ő meg robotol. Neki is jár némi lazítás. Tehát nem jogos a felháborodás. De ha Ő hozakodna elő egy harmadik baba ötletével, valószínű én is elmondanám neki, hogy többlet kiadással fog járni, amihez több pénz kell, de nem akarnám megmondani, hogy azt hogyan érje el. Lemondásra nem kényszeríteném, mert annak csak én innám meg a levét... Itt lógna a nyakamon, nem tudna lazítani kikapcsolna, csak gyűlne benne a feszültség és a vége a veszekedés. Egy okos nő tovább lát az eseti helyzeten. Gondolkodik, mérlegel. Egyébként is a férjem segít ahol tud, megteremti a két gyerek és a mi kettőnk eltartására elég pénzt, eljárunk közösen is sokat sokfelé, miért adnék "tippeket" neki...?
2012. szept. 14. 16:38
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én már nem nagyon tudnék miről lemondani, mert így sem igazán költök magamra. Soha nem jártam kozmetikusnál és körmösnél, a hajamat magamnak vágom, a páromét és a gyerekekét is, ruhát az elmúlt években nem vettem, a régieket alakítom át, az ételeket én főzöm.... A párom cigire elkölt nagyjából 25000Ft-ot és a sörözésekre még 10000-et. A gyedem kicsivel több, mint amennyit most hazaad, ezért nem érzem úgy, hogy csak ő lenne a családfenntartó és a megélhetésünkért csak ő robotolna. A gyerekekkel törődik, ezzel nincsen gond, de az itthoni teendőkkel nem erőlteti meg magát, leginkább csak a gép előtt ül (napi 4-5 órát), tehátt attól sem kell tartani, hogy túlságosan elfáradna. Közösen nem megyünk sehová, mert a barátai agglegények és csak zavarná őket a társaságom, mi a barátnőimmel és a gyerekekkel szoktunk kirándulni menni, de az meg Neki túl fárasztó.

2012. szept. 14. 17:32
 15/16 anonim ***** válasza:
77%

"az jólétet nem a legyek hordják össze, amíg az anyuka a picikkel van"

a jólétet valszeg összehordaná anyuka is, de a legtöbb helyen a pasi dobna egy hátast, ha akár csak ötlet szintjén is felmerülne, hogy ő is mehet gyesre... innentől közös, amit megkeres.

2012. szept. 14. 23:06
 16/16 anonim ***** válasza:

"KÉrdező kommentje # 14/15 Időpont 09-14 17:32"

No látod kiderül itt, hogy nem csak arról van szó amit a kérdésben leírtál. Sőt igazából arról van szó, hogy Te megbántva érzed magad. Tudod én a férjemmel teljesen másképp állunk ehhez a dologhoz. " # 15/15 Időpont 09-14 23:06 rögtön utánad következőnek" Nos ez egyféle nézőpont, amit Te hozol fel. Attól hogy a feleség marad otthon és a férj hozza a kenyérre valót, attól teljesen más és más a teher. Én nem látom úgy, hogy a a férjemmel közösen hozzuk össze a megélhetésre valót, amikor én otthon ülök a gyerekekkel. Az meg természetes, hogy kitakaríto, főzök, mosok, a férjemnek erre nem lenne ideje, a hétvégét meg inkább együtt töltjük egymásra szánva az időt mint a házimunkára. Nem elkényeztetem, ha tud, mindig segít, de nem várom el, hogy megtegye. Még egyszer leírom, azért, hogy ne csak egy- egy részlet ragadjon meg az olvasóban. Ha kell a harmadik gyerek az többletköltség, és a férjemnek kell előteremtenie, de nem mondom meg hogyan, meg tudja oldani Ő maga.

2012. szept. 17. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!