Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van jogom ezt tenni/kérni,...

Van jogom ezt tenni/kérni, megzsarolni meg fenyegetni?

Figyelt kérdés
Van egy fiú barátom, ő egy picit tõbbet érez írántam na de most nem az a lényeg! Kérdeztem tőle mit fog csinálni hétvégén, mondja hogy programja van nem köti az orromra, furcsáltam mert mindent elmondunk 1másnak! Félóra faggatással kiszedtem belőle hogy mi! Rossz dolog betörés a haverokkal egy házikóba! Megfenyegettem hogy ha megcsinálja és nem lesz szombaton interneten közlõm anyukájával testvérével, bár nem ismerem őket de mondtam ráírok facen!! Tovàbbá hogy engem felejtsen akkor el, vége lesz a barátságunknak stb! Szerintem jól tettem és elvileg hatottam is rá! Azt mondta amit ìgér na az úgy van! Szerintetek jól tettem? Van jogom beleszólni? Más mit tett volna a helyemben? Szerintetek betartja a szavát?
2012. szept. 14. 00:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Rossz dolog? Súlyos bűncselekmény!Akinek bűncselekmény elkövetése jut a tudomására az köteles a rendőrségnek jelenteni!
2012. szept. 14. 00:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan, ahogy első írja-

"Van jogom beleszólni? "

Ez nem az a kategória, hogy nem szólunk bele abba, hogy a másik hogy öltözködik vagy milyen párt választ. Ez bűncselekmény. Képzeld, ha a ti házikótokba akarna a haverokkal betörni. És a felébredő szüleidet lelőnék, mert hát meglátták őket...

2012. szept. 14. 01:11
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha ilyen barátod van, akkor fuss el tőle, minél hamarább. Kutyából nem lesz szalonna! Aligha hiszem, hogy az irántad érzett érzései itt megállítják. Lehet, hogy egy időre igen, de nem fog megváltozni
2012. szept. 14. 06:33
 4/6 nevem-senki ***** válasza:
52%
Most glóriát vársz a fejed fölé, vagy avassunk szentté? Minden ember -aki megfelelően szocializálodott- ezt teszi.
2012. szept. 14. 06:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem a "face"-re kell feltenni, nem zsarolni kell (ilyen barátok mellett esetleg mint zsaroló, könnyen ott hagyhatod a fogad), hanem szólni a rendőrségnek.

Aztán megtanulni helyesen írni, és a "face" helyett a könyvtárakat látogatni. Olvasni, művelődni és meglátod, hogy akadni fognak normálisabb barátok is.

2012. szept. 14. 07:54
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem értem, téged miért ítélnek meg itt olyan szigorúan a válaszolók, hiszen a sztorinak csak kis részét ismerjük. Mindenesetre szerintem nagyon is jól tetted, amit tettél. Gondolom még elég fiatalok vagytok mindketten, tapasztalat hiányában nem sok eszköz van a kezedben, te úgy próbáltál hatni a barátodra, ahogy éppen tudtál. Remélem sikeresen. Az sem derült ki a számomra (bár valószínűleg te sem tudod), hogy ilyen bűncselekményre most került volna sor először, vagy már korábban is részt vett-e ilyenben. Remélem az előbbi, és talán nem indul el a bűnözői pályán.

A legjobb az lenne, ha személyesen, és nem a neten beszélgetnél vele erről. Hogy egyáltalán hogy jutott ilyen az eszébe, miért akart részt venni egy betörésben. A következményekre is fel kéne hívni a figyelmét. Ha elkapják, onnantól kezdve ő már bűnöző lesz az emberek szemében. Ha nem kapják el, akkor meg aztán végképp bűnöző lesz, ha ráérez az ízére, először csak betörések, aztán rablás, csalás, hamisítás, minden egyéb. Tényleg így akar élni?

2012. szept. 14. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!